Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nadmierny apetyt- jak reagować?

Polecane posty

Moje dziecko wiecznie ejst glodne. pochlania takie ilości jedzenia że jestem w szoku. Czy to jakiś skok wzrostowy i ma wieksze zapotrzebowanie? Mam jej odmawiać jedzenia jak ona chodzi i mówi że jest bardzo glodna? Jak reagować?

nie ma wage w normie i biega jak szalona, wlasciwie to nawet na 5 min nie usiadzie ciągle biega skacze tańczy... ale zjada stanowczo za dużo. W porównaniu do innych dzieci w jej wieku to zjada z 5-6 razy tyle co one!

Gość jesil waga jej sie nie zmienia
to dawaj jej tyle, ile potrzbuje. Widocznie ona to spala i ma zapotrzebowanie na tyle energii. Podawaj jej owoce, warzywa, nabial, kanapeczki z ciemnegi pieczywa i po prostu unikaj slodyczy i slodkich rzeczy.

Gość moze miec sklonnosci
po tobie do figury, i nic na to nie poradzisz ze je, moj syn np jest teraz w okresie dojrzewania a jest takim niejadkiem ze szok:o ale i ja chucherko i niejadek jestem wiec to wszystko geny kochana

ale jakie geny? tu niechodzi o tycie bo ona nie tyje (nie napisze ze z niej zabiedzona chudzina bo tak nie jest ale ma ok wage i ok wyglada) martwi mnie tylko to ile ona pochlania. ma tak od jakiegos czasu. wczesniej jadla 3 posilki dziennie plus 2 razy mleko a teraz non stop buzia rusza. ledwie oczy otworzy to mówi zeby jej zrobi "mleko i kaszke i kakao i sniadanko..." :-/

Gość moze miec sklonnosci
ale jaktak bedzie jadla to w koncu zacznie tyc, a apetycik do jedzenia to jednak geny, tzn nie zebym jakas zlosliwa czy cos byla ale ona jeszcze malutka jest, a;omysl co bedzie jak bedzie dojrzewac, to moze byc zwyczajnie gruba

no wiec wlasnie mysle i stad mój temat i prosba o rady bo nie chce zeby miala problemy z waga. a moze to co innego? moze to wcale nie głód tylko chec skosztowania wszystkiego a ona nie umie tego nazwac inaczej? bo ona jada dziwne rzeczy- podjada surowe ciasto, chrupie liście salaty, kosztuje sosu sojowego i majonezu, lize wegete... wlaściwie to może źle sie wyrazilam bo to nie jest takie zjadanie 10 pelnych dań tylko podjadanie wszystkiego w zasięgu wzroku , np kiedy ktoś coś je to ona prosi zeby dać jej sprobowac i chocby to bylo koszmarnie niedobre to zawsze mówi "mmmm pyszne daj jeszcze"...

Mamani jeśli waga jest ok to się nie martw, widocznie tyle potrzebuje. Staraj się unikać słodyczy i podawaj dużo warzyw i owoców :D Ty się martwisz, że mała za dużo je, a ja się martwię, bo mój 4,5 l. syn nie chce jeść prawie wcale :(

Gość do moze miec sklonnosci
malo wiesz chyba o zyciu :) Ja, dorosla osoba zawsze jadlam 5-6 posilkow w ciagu dnia, wliczajac owoce, warzywa i jakos jestem chuda, ale jesli czlowiek sporo sie rusza, tak jak coreczka mamani to to wszystko spali! Poza tym warzywa i owoce, serki i ogolnie nabial itd. , wedlinka typu kurczak i tak dalej...w zyciu cie nie utucza chyba, ze bedziesz pochlaniala do tego ciasta, ciastka, czekolady, wafelki, cukierki i Bog wie co jeszcze.