Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowy kapelusz

Na jakie zajęcia dodatkowe uczęstrzają Wasze 4-5 latki?

Polecane posty

Gość gość
Napisala dziewczyna ze mieszka za granica, skąd wiecie czy nie od urodzenia lub wczesnej młodości? Wtedy byscie chwalili, ze tak dobrze po polsku sobie radzi co? A teraz to sie śmiejecie.... Kazdemu moze sie zdarzyć szczególnie jak na co dzien używa innego języka od lat

Gość gość
Mój chodzi na judo ma 3lata i 3mies ,on ze mną chodził do starszego na zajęcia i tak mu się spodobało bo wskakiwał tam na matę ,skakał więc postanowiłam go zapisać ,niech szaleje oni się tam nie biją ,jak niektórzy myślą ale też uczą posłuszeństwa . Płacę 400zł rocznie ,zajęcia raz w tygodniu w soboty ,dla porównania za judo starszego płacę 860 zł również opłata roczna ,zajęcia 2 razy w tyg .1,5 godzinne .

Gość zdolny bo co
bo tak stwierdzilas ? jednoczesnie tak zdolny, ze nie wiesz na co moglby chodzic dodatkowo ? jednak malo zdolny skoro nic go nie interesuje, tylko ty wymyslasz mu zajecia dodtakowe na sile

Gość gość
basen,konie

Gość gość
Moj ma dwa latka, w przedszkolu ma rytmikę i angielski ale panie zwracają uwagę, ze jest bardzo uzdolniony muzycznie, uwielbia organki dlatego na gwiazdkę dostanie takie większe niz 5 klawiszowe ;) a jak wyrazi chec to jak skończy z 4 latka to na pewno na jakieś zajęcia muzyczne (póki co na topie sa organy i gitara ale moze mu się zmienić)

Gość Farta
Moja wesoła gromadka bardzo polubiła weekendowe zajęcia w klubie z klockami na Tkackiej 55 ( www.dzieciaki-buduja.pl ). Polecam to miejsce też. Super kadra, mili i zorganizowani ludzie, którzy potrafią zapanować nad dzieciakami i je zaktywizować do wspólnej zabawy.

Gość zsee
Kompleksowy plan rozwoju sportowego dziecka mogą ci opracować w Akademii Kinder. Na początku twoje dziecko wejdzie w świat zabaw ruchowych, a następnie przejdzie do poważniejszych treningów, całkiem naturalnie. Ich akademia nie ogranicza się tylko do dzieci. Rodzice również otrzymują wsparcie merytoryczne. Wspólna praca się opłaca. Mój syn, który ćwiczy u nich od 8 roku życia jest znacznie lepiej rozwinięty emocjonalnie i fizycznie od rówieśników, a to jednak ogromna przewaga. Sporo zdjęć potwierdzających moją opinię zobaczysz na ich fan page https://www.facebook.com/pages/Kinder-Akademia-Pi%C5%82karska/313627365475772?sk=timeline.

Gość Ruba555
Może jakieś tańce połamańce? :) W gdańsku jest świetna szkoła, sosalsa.pl mają genialne podejście do dzieci :)

Gość Czarnecka36
W gdańsku do SoSalsa ich zapisałam. O dziwo mój syn bardziej się zainteresował tańcem niż moja córka... Ale ciesze się. A córka w końcu znajdzie coś co będzie lubiła robić. Szkoła fajna, nie droga. www.sosalsa.pl

Gość gość
Mój od 4 r.ż. tańce, karate a od tego roku ma dodatkowo gre na pianinie, póki co jest zadowolony, chociaż tańce lubi tylko wtedy kiedy tańczy ze swoją ulubiona dziewczynką :-)

Gość patajaa
Ja np. w tym celu chodzę z małą do Projekt Fan, zajęcia plastyczne, malowanie, rysowanie, klejenie, naprawdę frajda, i duży rozwój dla dziecka. Właśnie w tym wieku powinno się zaczynać.

Gość gość
"uczęstrzają" wtf? o.O Ty się lepiej na lekcje ortografii zapisz.

Gość gość
My zapisaliśmy córkę na judo do akademiawalki.com. Mała sobie nieźle radzi i jest bardzo zadowolona z zajęć

Gość Małgosia77
Dzień dobry, chcę podzielić się opinią z państwem, dzisiaj moja córeczka była na próbnych zajęciach w K-stars, jest zadowolona i nie może doczekać się kolejnych zajęć . Bardzo dobry pomysł, 4 godziny zajęć myślałam że to za dużo, ale jak okazało się było mało) bardzo ładna i dobra pani z modelingu, dzieci czują się prawdziwymi modelami i chcą być jak pani. Gra aktorska- super ! Język angielski- super pomysł bo grając uczą się języka . Taniec - współczesny i klasyczny, zależy od dziecka ) Polecam od całego serca studio K-stars

Gość irenka36
Moja córka z synem chodzą na zajęcia taneczne. Bardzo chcieli obydwoje. Córka chodzi na zajęcia z jazzu a syn do formacji. Spędzają bardzo przyjemnie czas trenując, chcą tego to najważniejsze. W trójmieście polecam www.sosalsa.pl tu chodzą moje dzieciaki ;)

Gość gość
ja piernicze w ciazy sie juz zastanawiaja, jak z dziecka zrobic niewolnika, zajec roznych, zebysie chwalic przed innymi w piaskownicy. zamiast zwyczajnie dac dziecku , luz, czas na zabawe. Stworzcie mala korporacje i dawaj maluchy do niej niech sie przyzwyczajaja do chodzenia w jarzmie.

Gość here73
W związku z tym, że w mojej rodzinie występowały zaburzenia ruchowe to zapisałam dziecko tutaj http://poloniakrakow.pl/ na zajęcia z piłki nożnej i świetnie się tam bawi :) Ma już 7 lat i od 2 lat uczęszcza na te zajęcia :)

Gość gość
ojejku kolejny ttemat na durny temat bo to po polskiemu tak nauczyli rodzice a teraz nie da sie oduczyc 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Angieski 2 razy w tygodniu plus judo raz w tygodniu w akdaemiawalki.com. Każde z tych zajęć wnosi coś nowego do jego życia

Gość gość
Nasz synek chodzi tylko na rytmikę :) takie zajęcia muzyczne w szkole Artyz w Szczecinie, ale to tylko 1-2 razy w tygodniu . Zawsze zadowolony jest bo pobawi się z innymi dziećmi, pani też ma fajne podejście, wyszaleje się trochę. Mysle ze warto czasami dzieci na takie zajęcia posyłac ale oczywiscie z umiarem :)

Gość gość
Moja chodzila od 1roku zycia na angielski taki grupowy najpierw ze mna potem sama jak podrosla. Teraz jest w 5 klasie i nie zauwazylam zeby byla jakas zdolna w tym zakresie ;-) na tle klasy.

Gość Monte Carla
Moja córka ma 5 lat i w przedszkolu mają organizowane zajęcia dodatkowe (oczywiście dodatkowo płatne) i ona chodzi na karete, tańce, balet, szachy i matematyke. Każde zajęcia odbywają się w innym dniu tygodnia i w takich godzinach, że odbierając ją z przedszkola (+/- 15) córka jest już po zajęciach. Dla mnie to jest ogromny plus bo nie muszę poświęcać dodatkowego czasu na zawożenie/przywożenie i mamy możliwość sprawdzenia jakie zajęcia się jej podobają a jakie nie ( np. już wiem że sport typu karate to nie jest jej "konik" i zrezygnujemy z tych zajęć ale balet jak najbardziej)

Gość Eliza Z
Ja zdecydowanie polecam basen!!! ❤ Moja córeczka chodzi na basen i żaluję, że dopiero ją teraz zapisałam. Świetnie się bawi w wodzie, lubi zajęcia i uczy się ładnie pływać. Chodzi do Szkoły Pływania Fala http://www.szkolaplywaniafala.pl/o-nas/ i ma zajecia z panią Moniką. Myślimy jeszcze o tańcach dodatkowych, ale może w przedszkolu uda się nam jakieś zorganizować zajęcia, więc na razie czekam z tymi tańcami.

Gość gość
Ja pierniczę, reklama za reklama :/ mój syn jest wysoki i chudy, mial slabe napięcie mięśniowe naaplecach i wg lekarza nie wrócili wszystko jeszcze do normy dlatego żeby kregoslup byl prosty chodzi na gimnastykę sportowa i judo. Czasu w tygodniu Malo bo zajecia 4x1,5h, nie wiem jak to pogodzimy z odrabianiem zadań w kl 1 ale na razie z niczym nie koliduje wiec chodzi i wzmacnia miesnie. O zajeciach typu jezyk czy gra na instrumencie itp nie myślimy, chodzi żeby byl prosty i zdrowy, na naukę przyjdzie czas. To sa Male dzieci a nie malpki do trenowania, nie wiem czy zajecia z angielskiego maja duży wplyw na rozwoj dziecka ale w tym wieku dzieci wola biegać i skakać niż siedziec przez godzinę na tylku i sie uczyc czegoś czego za kilka lat i tak będą sie uczyc.

Gość gold star
Eliza ja też zapisałam syna do Szkoły Pływania Fala. Na wakacjach zawsze się rwał do wody, więc zapisał go na naukę i jest bardzo zadowolony. Lubi zajęcia i swoją grupę. Uważam, że jak jakieś szkoły są dobre to warto podzielić się opinią i polecić innym. Dobrze zajmuja się moim synem, jest zadowolony, więc z przyjemnością ich zareklamuję innym :)

Gość gość
my jednak wybralismy dla swojej pociechy szkołę muzyczna. U nas w Szczecinie jest szkoła muzyczna Artyz, renomowana placówka. Bardzo dobra kadra która ma bardzo dobre podejście do nauczania, nic na siłę. Mój syn bardzo zapalił się do nauki gry na gitarze, a jak miał korepetycje wcześniej- znaczy lekcje prywatne nie chciał grać już po tygodniu. Polecam szkołe, rewelacyjna placówka http://artyz.pl/

Gość gość
u nas oprócz angielskiego i basenu zapisalismy dziecko do naszej Szczecińskiej szkoły muzycznej Artyz na nauke gry na pianinie. Chętnie chodzi na zajęcia, widze jaką radość sprawia jej gra na pianinie . Nic na siłę, nauczyciele tej szkoły maja super podejście do dzieci, uczą miłości do gry, stąd u Kasi takie efekty. Super http://artyz.pl/

Gość gość
W tym wieku 4 i 5 lat to chyba za wcześnie na jakieś zajęcia dodatkowe moi bliźniacy mają 8 lat zapisałam ich na piłkę nożną na karate oraz na box i ze wszystkiego po pewnym czasie rezygnowali,powiedzieli że nie chcą chodzić już na żadne zajęcia bo są zmęczeni po szkole i chcą odpoczywać...