Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vgdvdxvddf

Do jakiego lekarza nalezy sie udac z podejrzeniem kiły?

Polecane posty

Gość vgdvdxvddf

dermatologa czy ginekologa?i czy lekarz taki na miejscu zrobi badanie na kiłe?

generalnie choroby weneryczne to domena dermatologow, ale ginekolog czy lekarz rodzinny tez potrafia leczyc odczyn WR moze ci spokojnie zlecic lekarz rodzinny

Gość aliansetka
a jakie masz podejrzenia?? bo ja tez sie bałam niedawno, ale stchórzyłam i nie poszłam wcale.doszłam do tego ze mozna iść prosto do laboratorium i za jakieś chyba do 20 zł. on robią.

Gość aaaaaaaaaaammmmmmmmmmmm
chorobami wenerycznymi zajmuje się na 100% dermatolog; jak zapiszesz się do poradni, to zrobią Ci odpowiednie badania i ewentualnie dadzą leki

Gość aaaaaaaaaaammmmmmmmmmmm
aliansetka---> nie ma się czego bać; lepiej pójdź do lekarza i zrób sobie badania

Gość a jakie badanie nalezy zrobic
?ide prywatnie do laboratorium, ale nie wiem o co prosic, o jakie badnie? jak te badanie sie nazwya?

moi drodzy gwoli scislosci egzamin z dermatologii obejmuje tez wiedze w zakresie wenerologii, a to dlatego ze zmiany w przebiegu kily to nie tylko kila pierwszorzedowa i zmiany na narzadach rodnych - ginekolodzy oczywiscie potrafia jak najbardziej leczyc; ale juz zmian skornych w przebiegu kily drugorzedowej ginekolog raczej nie rozpozna...