Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaMłoda24

Salony sukien ślubnych w BIAŁYMSTOKU. Pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zle wspomnienia
Ja kupowalam swoja suknie slubna w salonie AGNESS w Bialymstoku, na Rocha, w Rzemielsniku, na dole i jestem bardzo zawiedziona. Kobieta na poczatku byla bardzo mila, oczywiscie, a jak przyszlo co do czego, z placeniem, to sie zacelo, od razu kazala mi placic za calosc, a suknie odebrac po 2 mies, brak slow. Dodatki mialy byc gratis do sukni, a w koncu musialam placic za wszystko 400zl. Po slubie miala wziac suknie w komis, i oddac mi polowe kasy, ale nic z tego, trzymala suknie prawie pol roku i nic z tego nie wyszlo, odeslala mnie , powiedziala ze mam oddac za pralnie a z nia zrobic co sobie zechce. Zero szacunku dla klienta, oby tylko wcisnac towar. Odradzam stanowczo!!

Gość diankaDB
Dziewczyny! Dziś rozpoczęłam poszukiwania i zakończyły się ogromnym sukcesem, bo jestem bardzo zadowolona. Podzielę się opinią o salonach, cenach i obsłudze - tam gdzie byłam. La Mariee, Lipowa - obsługa super, bardzo miła, kompetentna, bardzo pomocna kobieta. Suknie przepiękne, urzekające. Dużą wadą jest cena - w teorii mają rozpiętość od 2000 do 8000 zł za kupno nowej, ale nie zdarzyło mi się mierzyć tańszej niż 4,5tys. a większość oscyluje w granicach 5-6 tys. Wypożyczenie sukni za 5700zł = 4000zł. Bellissima, Lipowa - Suknie dość proste, nie miały 'tego czegoś' w sobie - ale oczywiście to tylko moja opinia, bo mojej Mamie bardzo się podobały. Niebrzydkie, ale nie powalały na kolana. Pani z obsługi bardzo miła i ciepła, nie doradza i jest raczej 'z boku', ale w doborze sukien do mierzenia jest pomocna, za to druga Pani - domyślam się, że właścicielka - jest głośna i bardzo narzuca swoje zdanie. 'Dlaczego biała suknia? w białej sukni nie widać Panny Młodej, suknia musi być ecru!', 'To co, że pani źle się w tym kroju czuje, skoro ładnie pani wygląda!', 'Nie może być tak, jak pani sobie marzy, musi być modnie!' - komentarze raczej nie na miejscu. Suknie w granicach 4-5 tys. Wypożyczenie taniej o jakiś 1000zł. She White, Lipowa - Bardzo kompetentna, miła i rzetelna obsługa. To jedyny salon z opisanych, do którego się nie umawiałam, jednak panie chętnie poświęciły mi czas i uwagę. Pani 'wodzirejka' świetnie doradza i widać że rzeczywiście zna się na tym, co mówi. Extra! Suknie śliczne, od najprostszych po najwymyślniejsze, jak z bajki. Niestety, ceny kupna w granicach 5 tys. Wypożyczenie ok. 3 tys. Wiktoria, Rocha - bardzo sympatyczna kobieta, suknie w każdym tonie i odcieniu, ale mimo wszystko jakoś mnie nie zachwycały, choć oczywiście z kilkoma wyjątkami. Być może dlatego, że nie preferuje się w tym salonie nowych sukni, a te ze stanu? a to jednak duży minus jak dla mnie. A może ze względu na lokalizację salonu i niezbyt prezentacyjny podest do mierzenia? trudno ocenić. Ceny jednak bezkonkurencyjnie niskie. Można kupić już za 1000zł, a nawet poniżej. No, ale po 1 lub 2 wypożyczeniach [czyli, jeśli dobrze liczę, 3-5 prań za nią, także, hmm..] Kaprys, Rocha - obsługa mało się wtrąca, ale jest zupełnie bezproblemowa. Suknie najpiękniejsze i od tego salonu radzę wszystkim przyszłym Pannom Młodym rozpoczęcie poszukiwań. Modele i fasony najpiękniejsze, jakie widziałam, olśniewające, po prostu cudowne! Co jedna to piękniejsza. Nie do opisania.. :) Ceny za nowe suknie w granicach od niecałych 2 tys. do ok. 3 tys. Wypożyczenie od tysiąca do niespełna 2 tys. Mają bardzo ubogą stronę internetową, więc nie mogę pokazać Paniom modelu, jaki mnie osobiście chwycił za serce. Ale proszę mi wierzyć, że w realu urzekają. Polecam! Życzę udanych poszukiwań! Pozdrawiam gorąco wszystkie przyszłe Żony :)

Gość diankaDB
Ach! pominęłam Mon Cheri - oczywiście, nie mam zastrzeżeń! suknie urocze, przepiękne. Ceny wcale nie takie abstrakcyjne, bo to jeden z niewielu salonów w Białymstoku, gdzie suknię za 3000 uważa się za drogą i Panie udzielają rabatów. W sumie wahałam się długo nad jedną z ich sukien, ostatecznie niższa cena w Kaprysie za bardzo podobną odegrała swoją rolę. ;)

Zaczęłam poszukiwania sukni byłam w Esterze nie polecam fatalna obsługa mierzyłam tam pierwszy raz kobiety nie doradzały, we wszystkim ich zadaniem było dobrze a jak moja koleżanka się wtrącała, że ta suknia nie pasuje to raptownie zmieniała zdanie, że jednak nie pasuje. Zmierzyłam z 8 sukien, nakłada mi ostatnią i mówi że to ostatnia do mierzenia ceny nie powalają suknie są bez szału. Salon Wiktoria w central parku polecam miła dziewczyna, chodź nie byłam umówiona poświęciła wolny czas umie doradzić ceny za wypożyczenia ok 1000zł a kupno ok3000zł. Gracja suknie są przestarzałe, plus za to że szyją na miejscu koszt nowej ok 2000zł i można łączyć np górę sukni z jednej a dół z drugiej, ale ja bym się nie odważyła, bo nie wiadomo jak to będzie wyglądało.Obsługa średnia nie potrafią doradzić, co chcesz to mierzysz. La Perl'a obsługa na wstępie mierzy Cie wzrokiem jak nie jesteś kasiasta to traktują Cie jak klienta drugiej kategorii a ceny kosmos za wypożyczenia powyżej 2000zł a kupno ok 4000zł suknie ładne.

ceny sukien sa kosmiczne lekko powiedziawszy... masakra jakas, kupno sukni w Mon Cheri 8 tysiecy ta ktora mi sie podoba.. postanowilam wiec pojc w innym kierunku, bo wiadomo ze w salonach drogo bo obsluga kosztuje, pranie itp. no wiec jest bardzo duzo sukien slubnych ktore mozna odkupic od kogos z ogloszenia, np.tablica.pl sa rozne cenyi fasony tak jak w sklepie w roznica kolosalna..... no tylko jest jeden problem, zeby tą ktora sie podoba znalezc w fajnej cenie. mnie np nie stac na to zeby wydac 2 tysiace na suknie slubna a potem zeby wisiala bezuzytecznie w szafie, jest potem klopot ze sprzedaniem jej, a po pol rooku wisenia w szafie jest nie modna... dodam ze tez jestem przyszla panna mloda, juz niedlugo.... :) uf :) dodam ze szukami sukni typu ksiezniczka bardzo szerokiej :P

Gość Indianeczka87
O matko z córką!! Jeszcze 6 miesięcy do ślubu, a ja ciągle tylko oglądam w internecie suknie i czytam opinie o salonach w Bialymstoku:O i jestem przerażona, ze wkońcu będę musiała naprawde Wyjsc i jej szukac :P Najbardziej przeraża mnie myśl, o natretnych i wciskających 'co sie da' ekspedientkach.. duuuużo już na ten temat czytalam:( a że jestem malo asertywna to boje się że mi wcisną jakiś kit ;/ ehh.. ale trzeba to trzeba.. Mam właśnie zamiar wybrac sie do Kaprysu tam kolo Domu Weselnego Belweder.. salon jest duzy, to może i będzie z czego wybierac.. Ja osobiscie moglabym wypożyczyc suknie, ale Mój 'Przyszly" uparl sie że ma byc nowa;/ planuję wydac coś do 3 tys. chociaz wolałabym żeby z 1 tys. z tego zostal ;p;p Jak juz bede po.. to dam znac co i jak;-) a wiecie cos o salonie Scarlett? w necie są bardzo ladne zdjęcia, ale co zastane tam??? ;p Pozdrowka!!

Zamówiłam nową suknię ślubną szytą na miarę do wypożyczenia (ta opcja mi najbardziej odpowiadała) w salonie ESTERA w CH Park. Moje doświadczenie z tym salonem jest bardzo pozytywne, zanim zamówiłam suknie w salonie tym byłam 2 razy, raz z mamą raz z koleżanka i za każdym razem jak tam byłam Panie były przemiłe, cierpliwe i potrafiły doradzić. Naprawdę polecam, duży wybór i fajne ceny!

Gość Kathleen
Witam. Mało u nas dobrych salonów. Mam troche do powiedzenia, bo byłam w sześciu. Nie będę pisać, których nie polecam, bo to chyba kwestia względna. Zależy od miłej obsługi, wyboru sukien itp. A ja jestem raczej wymagająca, więc może i niektóre panie w salonach miały mnie dość, dlatego tak a nie inaczej mnie obsługiwały, a dla innych mogą być miłe. Ja wiedziałam dokładnie czego chce i to zawsze stanowiło problem. Polecić moge salon, w którym kupiłam swoją suknię to Anne Mariage. Pani, która tam pracuje jest właścicielką i potraktowała mnie miło, bez zbędnych komentarzy na temat mojej figury, a raczej jej defektów. Mama z siostrą również są pod wrażeniem tak profesjonalnej, a przede wszystkim miłej obsługi. Jeśli jednak zależy wam na wyborze kilkuset sukni to nie polecam bo mają kilkadziesiąt, ale chyba nie o to chodzi. Właściwie każda suknia jaką tam mierzyłam podobała mi się, ładnie leżały i miały coś w sobie. Ja wybrałam Gabriellę, śliczna, delikatna.

Gość anetiiiiiiiii
moje drogie, odświeże nieco temat, mam pytanko a mianowicie czy może któraś z was kupowała/wypożyczała suknie w Salonie Gracya przy kościele Św. Rocha (nie Wasilkowska!!) Znalazłam tam i zamówiłam swoją wymarzoną suknie. Cena wydaje się atrakcyjna, chociaż fakt że i suknia to klasyczny model, bez żadnych udziwnień. Na forach spotykam różne opinie na temat tego salonu, jednak więcej negatywnych odnosi się do salonu przy ul. Wasilkowskiej. Czytając te różne oszczerstwa już nie wiem co jest prawdą a co nie. Zaczynam się martwić że krawcowe spartolą tą suknie, jak już będę ją odbierać.Może mógłby ktoś podzielić się swoimi wrażeniami, może wasze znajomeszyły tam suknie? Będę ogromnie wdzięczna, ponieważ spędza mi to sen z powiek... Być może wasze opinie przydadzą się, również innym. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam przyszłe panny młode.

Gość gość
Przeszłam kilka salonów, w większości obsługa daje wiele do życzenia a do tego uważają że ich sukienki są niesamowite, wspaniałe i cudowna narzucając taką cenę że włosy dęba stają. Swoją suknię kupiłam Salonie Estera w CH Park. Kobietki które mnie obsługiwały naprawdę potrafiły pomóc w doborze. Podobał mi się dół jednej sukienki góra drugiej więc myślałam że wyjdę z pustymi rękoma ale Pani powiedziała, że nie ma problemu z dwóch zrobi się jedną. Wyszło niesamowicie! Dlatego naprawdę z czystym sercem dziewczyny które szukacie tej swojej wymarzonej sukienki polecam sprawdzić salon Estera

Gość gość
a mozesz napisac jaka cena wypozyczenia sukni w esterze?

Gość gość
Dziewczyny napiszcie gdzie jeszcze warto zajrzec i ile kosztuje wypozyczenie sukni w Bialymstoku

Gość 123Malwina123
Ja polecam salon Scarlett na ul.Św. Rocha.Moje 2 koleżanki w tamtym roku wypożyczyły tam suknie i bardzo mi zachwalały jakość wykonania ,lekkość materiału ,zwiewność, ogólną wygodę podczas wesela. Zresztą byłam na ich weselach i przyznam, że suknie prezentowały się prześlicznie.W tym roku również zdecydowałam się na suknie z tego salonu. Jestem już po swoim weselu i potwierdzam, że naprawdę czułam się wygodnie, co ważne dostałam dużo komplementów od gości co do mojej kreacji ślubnej - jest to naprawdę miłe ;),życzę tego każdej pani młodej :). Ponad to dodam, że obsługa jest bardzo miła.Na przeróbce krawieckiej fachowe doradztwo i profesjonalizm w wykonaniu. Zadzwoniłam, że przeciągnie mi się sesja zdjęciowa i bez problemu przedłużyli mi termin bez żadnych dodatkowych opłat. Ja i moje koleżanki jesteśmy bardzo zadowolone z salonu Scarlett. Bardzo polecam!

Gość gość
a mozesz mi napisac ile kosztuje wypozyczenie sukni?

Gość gość
wypożyczenie 2 - 3 tys

Gość 123Malwina123
Nie wiem jak kształtuje się dolna i górna półka cenowa ale ja wypożyczałam za 1600zł wraz z przeróbką.Moim zdaniem to nie jest drogo bo suknię brałam z tych lepszych oraz nową.

Gość gość
To w takim razie jesli wypozyczenie kosztuje tak jak piszesz 2 -3 tys to ile kosztuje kupno sukni?

Gość gość
kupno powyżej 3 tys

Gość 123Malwina123
Najlepiej wybierz się na przymiarkę i sama zapytaj.Pod koniec roku zawsze są obniżki cenowe więc na pewno cena uległa zmianie.Ja brałam suknie w sierpniu i wtedy nie było żadnych promocji.

Gość gość
odkupię suknię ślubną La Sposa model Mirra!!!

Gość gość
Witajcie dziewczyny. Jestem właśnie w trakcie poszukiwań sukni. Spodziewałam się czegos innego, tzn. ogólnie mówiąc - nie jest to najmilszy czas dla mnie przed ślubem, już chyba nauki przedmałżeńskie były przyjemniejsze. Dziewczyny powiem gdzie byłam i co mnie tam spotkało. Od razu mówię, że do tych najdroższych salonów się nie wybierałam. Zaczęłam od centrum park. Żaden salon nie spełniał moich oczekiwań. Wszystkie dość obskurne i sukienki takie jakieś tandetne, albo brudne, chyba stare. Nie polecam zatem, no chyba, że lubicie kicz. Dalej byłam w Anne Mariage na Rocha. Miła obsługa, bardzo dobrze się tam czułam, a suknie ładne i w moim budżecie. Niestety nie udało się mi pomierzyć, bo cały dzień był zarezerwowany, ale umówiłam się na inny dzień. Mierzyłam ponad godzinę. Pięknie wyglądałam w tych sukniach, właściwie to prawie w każdej, więc wybór trudny. Atmosfera jaka tam panuje jest przyjazna i da się wyczuć, że nie zależy tym paniom, aby wcisnąć byle co, tylko słuchają uważnie, a potem dobierają i to trafnie. A jak było mi źle w sukni to też powiedziała mi kobietka, że nie dobrze wyglądam. Jestem mega zadowolona i chyba tam się udam po swoją suknię, bo jedna w szczególności zapadła mi w pamięci. Dalej poszłam do la perla. Pani na początku miła, ale jak zapytałam czy mogę pomierzyć, to dała mi do zrozumienia, że to niemożliwe, więc nawet się tam nie miałam ochoty umawiać. Następnie Lamarie. Wrażenie raczej dobre, umówiłam się. Podczas rozmowy z panią już miałam wiedzieć jaki fason szukam, więc powiedziałam, że księżniczkę. Podczas mierzenia miałam wrażenie, że komuś tam zawadzam. Pani chyba była zmęczona, bo jakoś tak bezosobowo mnie traktowała. Zmierzyłam trzy sukienki i nic mi nie wpadło w oko, zresztą drogie strasznie i zbyt strojne jak dla mnie. A na końcu byłam w Bellissima. Ładne sukienki, tylko strasznie niemiła obsługa. Podczas mierzenia czułam się jak intruz. Pani mnie ignorowała i podobnie jak ktoś już napisał wcześniej, dała do zrozumienia, że mam szanować jej pracę, chyba ciężka strasznie bo nie chciałam już tej pani męczyć i skończyłam przygodę z tym salonem.Sukienki ładne, ale drogie i obsługa słaba. Mam nadzieję, że pomogłam. A ja już w czwartek idę rezerwować suknię do Anne Mariage.

Gość Kattarzyna
Moge pochwalić się dużym dośwadczeniem w sprawie mierzenia sukien ślibnych, ponieważ odwiedziłam ok 15 salonow w Białymstoku... Na początku nie wiedziałam jaki model będzie na mnie najlepiej wyglądał, więc sugerowałam się opinią ekspedientek. Najgorzej oceniam obsługę w La sposie (choć wybierałam sie tam z zamiarem zakupu sukni, bo sa piękne), kobieta wywracał oczami kiedy mowiłam, czego szukam ( a chodziło mi o najprostszą sukienkę z możliwych) koleżanka była również zawiedziona. Ten salon wspominam najgorzej, kobieta w Kaprysie przy pksach też niezbyt sympatyczna. Najlepiej oceniam: 1. Gloria (wczesniej rocha, teraz piekny saolon ul. Liopwa) 2. Bellisima 3. Cembeline (legionowa). Obsługa w tych salonach porfesjonalna, sluchaja klientów, doradzają, nie wciskają czegoś co źle leży, pełne zaufanie i zadowolenie. Polecam wszytskim dziewczynom!

Gość Pauli28
Witam,odkupie suknie Mirra z kolekcji LA SPOSA

Gość gość
Polecam Kaprys w porosłach - bardzo miła pani od razu wiedziała o co mi chodzi, nie krzywiła się kiedy mówiłam, jak mi się cos nie podoba, nie narzucała natrętnie swoich pomysłów, chciaż próbowała mi pomóc i pokazać wiele modeli, abym miała dobre porównanie. To był mój pierwszy salon, zmierzyłam tam z 15 różnych sukni, wybrałam 3 najlepsze i powiedziałam, że wrócę o ile nie znajdę gdzieś indziej lepszej lub tańszej. Przeszłam później kilka salonów na lipowej, zahaczyłam o krakowską i w końcu wróciłam do Kaprysu i wybrałam pierwszą suknię jaką miałam na sobie :) Podsumowując - każdy salon ma swoją specyfikę sukni. Te w centrum owszem są wyszukane i można by powiedzieć, ze niepowtarzalne - ale się również cenią. poniżej 3 tys. raczej nie schodzą. Znalazłam jedną suknię w Glorii za 1600zł, która była już wczesniej wypozyczona. Wyglądała nieźle, ale kolor ecru mi nie odpowiadał. Jeżeli szukasz sukni "zwykłej" i taniej to polecam Kaprys, za 2 tys uszyją suknię dopasowaną na mnie, zamówienie w ciągu 3-4 miesiecy.

Gość gość
Dziewczyny, ja polecam szycie sukni w Atelier Ślubnym przy ul.Św.Rocha 10/9. Pani właścicielka jest przemiła, pomocna, młoda i superkreatywna. Stworzyła moją suknię niczym nie odbiegającą od tego,co sobie wymarzyłam. Jakość wykonania także świetna - suknia przetrwała wesele i sesję plenerową i jest w doskonałym stanie. Cena również przystępna. Naprawdę warto tam zajrzeć. Ja bardzo miło wspominam tworzenie mojej sukni i polecam każdej Pannie Młodej :D

Gość Justa2777
Ja swoją suknię ślubną szyłam w salonie sukien ślubnych Agneś przy ulicy Św. Rocha 13/15 (jest tam kilka salonów, ale Agneś jest chyba najlepszym z nich). Mają tam dobrą krawcową... W sumie byłam na kilku przymiarkach, za wszystko zapłaciłam 3200 zł ale wyglądałam olśniewająco :) Tutaj masz do nich namiar http://salonslubnyagnes.pl/

Gość gość
Tak jak poprzedniczka polecam salon http://lamariee.pl Zdecydowanie jedna z bardziej miłych obsług jakie spotkałam we wszystkich salonach które odwiedziłam.

Gość gość
Witajcie dziewczyny, własnie w ostatnich dniach szukałam dla siebie tej jedynej sukni i mam ją! Znalazłam ją w Kaprysie przy Pksach- obsługa bez problemowa, suknie również bardzo piękne, konkurencyjna cena i pewność że uszyją suknie jaką zmówimy bo sami się tym zajmują a nie sprawdzają nie wiadomo skąd. Szukałam również w salonach na Lipowej i szczerze odradzam salon GLORIA ! Wybór sukni nawet był ok ale obsługa beznadzieja! Na początku jak przeszłam to byłam traktowana jak nie proszony gość mimo ze wcześniej się umówiłam telefonicznie, później trochę nastawienie właścicielki się zmieniło ale strasznie sztucznie to wyglądało a na koniec jeszcze obgadali konkurencje i tylko siebie w superlatywach przedstawiły- ogólnie rzecz biorąc będę wszystkich przed tym salonem ostrzegać! Wiadomo że dla przyszłej Panny Młodej wybór sukni jest bardzo ważny więc kobiety w salonach powinny doradzać, pomóc a nie jeszcze bardziej stresować. Z tych salonów z których jeszcze byłam mogę szczerze polecić Anne Marige na św. Rocha, Couture, Bellissima - tam była bardzo miła obsługa i w każdym z salonów znalazłam coś dla siebie również w dobrej cenie ( do 3 tys ) ale jednak wygrała pierwsza suknia która mi się spodobała w KAPRYSIE ;))