Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strach...

Masowe zwolnienia czyli kryzys w Polsce

Polecane posty

Gość strach...

od rana mówia w tvn 24 o tym, że prawdziwy kryzys w Polsce się dopiero zacznie,w najbliższym czasie przewidywane są masowe zwolnienia i to we wszystkich sektorach:O boicie się?:O ja tak...

Gość strach...
upup

Gość sadsadsa
ja sie nie boje :-p pracuje jako pracownik biurowy i nie sadze zebym w najblizszym czasie miala pozegnac sie z praca

Gość tylko głupcy się nie boją
firma pracownika biurowego też może splajtować lub odczuć kryzys w związku z czym zacznie zwalniać pracowników :P

Gość sadsadsa
pracuje w szkole a tam sekretarka zawsze musi byc :-p

moj maz pracuje w zakładzie produkujacym tłoki do aut i to jest baaaaaaaaaaaaaaardzo duzy zaklad pracowalo tam ponad 1000 ludzi obecnie zwolniono juz 400 do konca tego miesiaca maja zwolnic 200 a do kwietnia beda pracowac tylko nieliczni.Jestem zalamana........jego praca to jedeyny nasz dochod a mamy male dziecko,kredyt,oplaty i jak straci prace z czego zyc.???Nie licze zeznajdzie co innego bo nikt nie zatrudnia tylko zwalnia.Brat tez robi w hucie i tez jest tragedia wszystko upada a ten jebany rzad nic z tym nie robi i oni uwazaja ze kryzysu u nas nie ma i nikt nie straci pracy!!!!!No brednie tu jeden mowi takie rzeczy a tu zaraz jest ze sa zwolnienia i ze do konca tego roku ma byc ok 2 mln ludzi bez pracy to jest smiech na sali!!!!Ale co rzad sie bedzie martwil oni maja z czaego zyc bo pensje maja po kilka tys a takimi ludzmi jak my co sie beda martwic.

Gość strach...
mon.maja bardzo mi przykro:( trzeba miec nadzieję ze Twoj mąż będzie jednym z tych nielicznych szczęśliwców którzy nie zostaną zwolnieni

dzieki za slowa otuchy.Tez mam nadzieje ze go nie zwolnia ale watpie w to.Pracuje tam raptem 2 lata wiec podejrzewam ze zostawia tych z wiekszym starzem.Najbardziej mnie marwti dziecko............jest alergikiem i musi miec specjalne mleko itp jedzonko i za co kupic.Ja stara moge jesc chleb z maslem ale dziecku tego nie dam:(Juz jest ciezko bo co chwile w pracy sa postoje i maz chodzi do pracy co jakis czas a z tym idzie mniejsza wyplata.Obecnie zostalo mi do konca miesiaca 50 zl i jak wyzyc.Juz zastanawiam sie by wyprzedac zloto.Nie rozumiem takiej polityki.

Gość to rusz się do roboty
:o

Gość Don Antonio
taki rzad sobie wybraliscie :)

Gość strach...
Don Antonio nie bądź taki mądry! zobaczymy jak będziesz śpiewał jak Ciebie to się będzie tyczyć! mon.maja to faktycznie sytuacja nieciekawa:(

Gość mon maja idz do pracy
a nie narzekasz na męża ;p

Gość Donalde Tusk
By żyło się lepiej :) Kryzysu nie ma :classic_cool:

Gość mon maja...
a czemu sama nie pójdziesz do pracy?

Gość nie wierzcie mediom
kilka lat temu tez był kryzys i wtedy pracę straciło kilka razy więcej ludzi niż obecnie Media piszą bzdety bo szukają sensacji, a tak naprawdę to co jest teraz niewiele ma wspólnego z czasami, gdy bezrobocie było dwucyfrowe. Polska gospodarka jest juz zreformowana więc obroni się przed kryzysem. Kryzys ma tez dobre stronby, bo zagraniczne firmy zaczną inwestowac w Polsce. Np. Dell przeniósł produkcje z Irlandii do Łodzi. Poza tym słaba złotówka to szansa dla firm, które eksportują. Jak ktoś chce rzobić remont mieszkania to ma teraz łatwiej, bo tzw. fachowcy przestali wybrzydzac i wreszcie wzięli sie do uczciwej roboty za rozsądne pieniądze. Ale oczywiście jak ktos umie tylko siedziec na d... i narzekac to niech trzesie się, ze go zwolnia i nic innego nie znajdzie. Jak sie nie chciało uczyc albo dokształcać to pretensje można miec tylko dos iebie :P

ja nie wiem do czego te teksty ja i maz mamy wyksz wyzsze i co????i nigdzie maz nie znalazl pracy ze swoim wyksztalceniem tylko w takim zakladzie.Teraz nawet jak sie ma dobre studia to z praca ciezko jak sie nie ma plecow.

kryzys bardzo dotyka tych którzy tracą pracę. Pozostali mają jednak całkiem dobre życie. Zasada jest taka ze podczas kryzysu wszystko tanieje, żywnosc paliwa itd. Jesli nasze pensje pozostają bez zmian to jesteśmy do przozdu.

Gość precz z gołebiami
a czemu nie pomyślicie o założeniu własnej dzialalnosci ? Jak się ma wyższe studia to chyba mozna trochę ruszyć głową i wziąc sprawy w swoje ręce a nie tylko zdawac sie na etat w zakładzie

Gość okularnikkkk
ale gadacie bzdury wes otworz wlasny biznes????a moze niektorzy nie maja na to kasy???a teraz otrzymaj kredyt!!!!!!!latwo sie wam mowi co macie kasy w bród!!!!!

Gość strach...
dokładnie!łatwo powiedzieć-otwórz firmę:O jak możecie mówić, że kryzys to ściema,wiadomości nie oglądacie? nie wierzcie mediom-jasne i media wymyślają sobie statystyki że w firmie X Y i Z (nie pamiętam jakie to firmy) zwolniono od początku roku już kilkaset osób:O

Gość fgfgghghgh
mon maja nie boj sie bedzie dobrze, tylko zmien sposob myslenia na bardziej optymistcyzny!!!!

Gość zuza buaz
to jakaś psychoza Nie wiecie jak wygląda prawdziwy kryzys. Np w Kanadzie - ludzie sprzedają domy które kupili za 300 tys a chcą teraz 70 tys Banki bankrutują, fabryki, wypada do przyczepy sie przeprowadzić

Gość strach...
zuza ale fakt, że setki tysięcy ludzi w Polsce zostanie bez pracy to Twoim zdaniem nic wielkiego?:O

Gość okularnikkkk
jakie setki prawei 2 mln ..................

Gość strach...
no własnie:O

Gość zuza buaz
rząd cały czas mówi że Polski taki kryzys nie spotka więc nie rozumiem o co im chodzi Podobno taki horror ma przyjść do Polski w kwietniu,maju zobaczymy

Kryzys jest ogolnoswiatowy - to raczej nie jest wina polskiego rzadu ;) W jakim stopniu dotknie Polske to sie dopiero okaze...

Gość okularnikkkk
jak polski nie dotyczy to skad te zwolnienia????????czemu firmy padaja .........coagle slychac ze firma padla tu czy tu w polsce.i kryzysu nie ma???To jak ma przyjsc w kwietniu to ja nie wiem co wtedy bedzie