Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita2121

Diane-35- brałaś? zapraszam na moj topik!!

Polecane posty

Cześć kobietki, bylam u gina i przepisał mi Diane-35 na moj tradzik hormonalny. W zwiazku z tym chcialabym poznać Wasze opinie na temat tych tabletek... Napiszcie swoje obserwacje: jakie efekty uboczne, kiedy poprawił się stan cery, jak długo brałyście, itp. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie wpisy. Pozdrawiam :D

Gość hjhjgj
stan cery - bardzo dobry , biore od około pół roku. Niestety troszke waga poskoczyła ale takze nie ograniczałam sie . popękały mi troszke zyłki na nogach ale to od kazdych tabletek . Antykoncepcja na razie 100 % :)

Gość anka1-1
hej ja co prawda nie bralam ich ale bralam yasminelle i nie zalamuj sie i nie przestasz na poczatku bo mnie np. strasznie obsypalo bylo gorzej niz jak zaczelam leczenie ale potem coraz lepiej coraz lepiej i dzis moge pow ze jestem"prawie"wyleczona " po ok pol roku stosowania prawie"bo mam jeszcze krostki ale to takie mini i widzialne tylko dla mnie. powodzenia

hjhjgj jak duzo przytylas? strasznie sie boje tycia:((( juz jetsem leciutko przy kosci, a co bedzie po tabletkach..

Gość Luizkaxx
Na każdego te tabletki działają inaczej. Podam przykład mój i mojej koleżanki. U mnie cera ladna ale nie idealna, u kolezanki wręcz śliczna. U koleżanki bak skutków ubocznych, u mnie bóle głowy, ciągłe zmęczenie i zupełny brak ochoty na sex (jak tak ma działać antykoncepsja to ja dziękuję bardzo). Po odstawieniu u mnie nadal cera ładna ale nie idealna, u kolezanki trądzik wrócił ze zdwojoną siłą.

Diane-35 to syf! U mnie przez pierwsze 3 miesiące było idealnie. Przez kolejne 3 się pogarszało, aż trądzik zupełnie wrócił, a do tego z dnia na dzień zaczęłam tracić włosy. Odstawiła Diane, ale włosy wychodziły następne cztery miesiące, a cera zrobiła sie gorsza niż przez rozpoczeciem kuracji. Nie utyłam, ale bóle głowy miałam okropne.

ja brałam je przez siedem lat z dwumiesięczna przerwą,w trakcie brania zadnych skutków ubocznych,no moze spadek libido,po odstawieniu pogorszenie cery i wypadanie włosów przez jakies dwa miesiace

Gość fvxcdx
up up ;p

Napisze tylko czego można sie nabawić po diane ; łysienie, hirsutyzm, żylaki, bóle głowy, kłopoty z krążeniem, nadwaga.I to tyle. Na trądzik pomaga w czasie zażywania, po odstawieniu może wrócić ze zdwojona siłą.

bralam ponad rok (chyba dwa lata) - schudlam 4 kg (z 50 kg na 46 kg...), wyglad cery sie nie poprawil, przetluszczanie sie nie zmniejszylo, jedynie plecy sie znaaacznie poprawily (praktycznie przestalo cokolwiek na nich wyskakiwac). Potem zmienilam tabletki na Jeannine, Cilest, bez wplywu na skore... Za to po odstawieniu w ogole tabletek z miesiaca na miesiac przestalam przypominac czlowieka - taka mialam masakre na twarzy. Przede wszystkim byly to bolesne gule na brodzie i policzkach (podobno typowe dla tradziku hormonalnego. Teraz jem Syndi-35 i dodatkowo lecze sie Izotekiem (tak juz makabrycznie wygladalam). Wydaje mi sie ze oprocz tabletek bedziesz potrzebowala leczenia zewnetrznego - od lekarza slyszalam opinie ze pewnie dlatego nie udalo mi sie za pierwszym razem. Pozdrawiam :)

Gość iukyiu
Ja brałam Diane-35 przez kilka miesięcy i uregulowała mi cykl a potem, po długiej przerwie, jako środek o działaniu antykoncepcyjnym przez 2 lata. Działanie antykoncepcyjne było super, poza tym poprawiła mi się cera, włosy. Czułam się dobrze. Ogólnie jestem zadowolona. Nie zauważyłam też żadnych negatywnych zmian po odstawieniu Diane-35, no za wyjątkiem tego że mam niestety silniejsze owłosienie na całym ciele (nie biorę też już dwa lata).

Chcialam jeszcze dodac, ze z tego co czytam hormony nie rozwiazuja sprawy chyba ze bedziesz je brala do czasu menopauzy ;/ Nie wiem czy da sie za pomoca tabletek TO wyleczyc ale jednoczesnie my z tradzikiem hormonalnym nie mamy innego wyboru niz sie tym faszerowac. Sa pewne alternatywy - jakies naturalne sitosterole czy cos (jeszcze sie az tak w to nie zaglebialam ale jest pare topicow na Kafe) i moze to bedzie lzejsze dla organizmu. Pozostaje sie nam jedynie ciagle ksztalcic w tym temacie, moze cos nowego niedlugo wymysla, medycyna idzie do przodu :P

Gość iukyiu
tzn moje owłosienie jest z powrotem takie jak było przed braniem Diane-35 bo te tabletki powodowały że włoski były delikatniejsze

ja tez bralam kilka dobrych lat Diane. przytylam duzo, bo z 10 kilo, mimo iz jestem ogolnie bardzo szczupla osoba. do tego poprawa cery itp. byla, ale tylko podczas brania tabletek, a po odstawieniu wszystko wrocilo i to niestety z podwojna sila! innych efektow ubocznych nie zauwazylam.

O izoteku czytałam bardzo dużo złego. trzeba bardzo uważać, żeby nie zajść przy nim w ciążę. Sindy 35 to prawdopodobnie odpowiednik diane. Polecam natomiast sitosterole i fitosterole oraz fitoestrogeny. Pomagaja na trądzik i przy tym nie niszczą organizm.

przeczytalam Wasze wypowiedzi, także te z linku od jednej z Was i jestem przeazona, nie mam az tak katastrofalnego tradziku zebym sie wstydzila wyjsc na ulice, ale przeszkadzaja mi te krosty na lini zuchwy, na szyi, policzkach wyskakujace od okresu do kresu a potem je lecze caly miesiac:( i ni ma mowy zeby wyszla z domu bez korektora czy podkladu na twarzy.. I teraz nie wiem czy wykupic recpte czy nie... Kurcze nie mam pojecia co zrobic, nie zalezy mi na antykoncepcji tylko na ladnej buzi:(

Gość fghdrjdrjsjn tsgestjhntzsjd
cera na poczatku odrobine lepsza po 2 mc gorzej niz przed, w ciagu 3 mcy 10 kg na plusie-tragedia jedyny plus wieksze jedrne cycki

a jestes pewna ze masz tradzik hormonalny?? robilas badania odpowiednich hormonow?? Czesto lekarze patrza: tradzik? to piszemy Diane. Najlepiej zrob badania hormonow i z wynikami pojdz do lekarza (zapewne beda platne ale powinnas sie zmiescic w okolicahc 60-80zl), moze sie okazac ze te tabletki to wcale nie jest dobry pomysl.

nie robilam badan hormonow bo nikt mnie na nie nie kierował, moj dermatolog stwierdzil ze to hormony powoduja u mnie takie pryszcze jakie mam, czyli gule w okolicach zuchwy,na szyi, czasem na policzkach. no i wyslal do gina, po tabletki, jednoczesnie przepisaujac zewnetrznie Differin(z ktorego jestem zadowolna, lecz on nie likwiduje przyczyny jedynie wysusza to co wyskakuje:/ ). Nie mam zadnych problemow typu nadmierne przetluszczanie wlosow, czy nadmierne owlosienie. MOje owlosienie jest w normie, okresy regularne co do dnia, czasme bolesne ale daje rade zniesc. Tylko te syfy mi wyskakuja od ok roku. Wczesniej tez mialam tradzik ale taki zwyczajny, nic strasznego...