Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam_wesele_w_czwartek

Strojenie Sali We Własnym ZAkresie?

Polecane posty

Wczoraj, przed podpisaniem umowy dowiedziałam się, że to do mnie należy wystrój sali, restuaracja przybiera stoły itd, ale balony, organzy, żywe lub sztuczne kwiaty robi się we własnym zakresie? poleciła mi 2 firmy zajmujące się tym koszt Ok 1.000zł szczerze mówiąc jest to koszt, którego nie przewidziałam i nie liczyłam, zastanawiam się czy przystrojenie samej sali to naprawdę taki koszt? jeśli chciałabym zrobic to sama to tak naprawdę też duzo taniej mnie to nie wyjdzie bo sama taśma do girland kosztuje 15zł/ za 5m;/ a gdzie balony, pozatym wolałabym materiałową ozdobe a to już wogólę drogie :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu czy wy też tak macie? a jesli wynajmujecie kogoś to ile płacicie? dzieki za odp:)

ja mam bardzo ładną salę, naprawdę moze troche za ciemna ale wieczorem jak będzie zapalone światło będzie ślicznie wyglądało ;) bo oswietlenie jest takie stylowe no naprawde jak weszłam na swoją salę to az dech mi zaparło i nawet jej dokladnie nie oglądałam tylko zobaczyłam i powiedzialam bierzemy:Dheheh Ja się tylko zastanawialam czy miejsce za mlodymi restauracja dekoruje czy nie, ale będę musiała sie dopytać a co do twojego pytania to hmmm jak juz bierzesz firme do strojenia sali to lepiej wziąść od razu to wystrojenia kosciola bo taniej ci wyjdzie niz do kosciola brac kwiaciarke a do sali jakąs firme. Ostatnio czytałam ze za przystrojenie sali to potrafią brać nawet 2-3tys więc chyba tezn tysiąc to jeszcze w granicach normy, a no i jak sama starałabys sie przystroic napewno wyjdzie ci taniej tyle ze ile nerwów, aczkolwiek mi by było szkoda wywalic az tysiąc złotych na przystrojenie sali... jeszcze gdybym tego nie planowała... U nas bylo tak ze na slub i wesele myslelismy ze w 15 tys sie zmiescimy ze wszystkim a teraz jak zaczelismy rezerwowac wszystko to wychodzi nam ponad 16 tys bez alkoholu bo ten moja mama kupuje... a kiedy bierzesz ślub /??:)

a moze zastanów się czy twoja sala naprawde potrzebuje strojenia? Teraz bardzo modny jest minimalizm, więc moze tylko jakies drobne elementy dekoracyjne i wystarczy? Naprawde wszystko zalezy od sali

no to pochwal się tą swoją salą:D niech ją zobaczę:DDDD no własnie sama juz nie wiem co mam robić;/ najchętniej wogóle nikogo bym nie brała;/ babka pow. wczoraj, ze sala jest jakoś tam udekorowana, chodzi o to, że nie ma \"wypasu\" takiego jak bym chciała;) a sala jest bardzo ładna:) ja? 6 sierpień;)

Gość czarna koala
niech Ci restauracja/lokal pokaże zdjęcia jak będą stoły przystrojone. czasem robią to bardzo ładnie i wystarcza. ja też tak mam ze strojenie sali we własnym zakresie. kontaktowałam sie z poleconą firmą i tez taki tańszy wystrój, ale z tych lepszych to ok. 1000-1200. wiec nie jest tak źle :)

Gość Weeding Planner
Rzeczywiście często tak jest , że lokal nie ma wystarczającego wystroju nadającego sie na wesela - wtedy traktują to jako koszt dodatkowy, często leżący w gestii klienta. 1000zł to i tak mało jeżeli myslisz o firmie dekoratorskiej. Za taką kwotę możesz spodziewać sie raczej "sztucznego" wystroju typu: balony, materiały (tiul, organza...). Ładny, aczkolwiek o wiele droższy będzie wystrój z kwiatów ok.1300-1800zł a nawet więcej (wszystko oczywiści zalezy od ilościi od rodzaju kwiatów) - i tu najważniejsza rzecz: pamietaj żeby nie przesadzac, najładnieszy jest wystrój skromny, żeby nie robic "jarmarku" - kilka storczyków i kilometr organzy stworzy boski efekt!!!

dziwne wydawało mi się to, że Pani powiedziała, że oni przystrajają stoły, tło za parą młoda i jakieś tam małe dodatki? to ja pytam co kosztuje 1.000zł? przystrojenie sufitu tiulem? i wczepienie 20 kwiatków? właśnie tak naprawdę nie wiem jak wygląda sala-nieprzystrojona, bo za kazdym razem jak tam byłam dekoracja "czyjaś" tam wisiała.... ewentualnie można się umówic z parą, która będzie mieć wesele przed nami lub po nas i zmniejszyć koszta. pytanie tylko czy firma tym zajmująca się poójdzie na taki układ;)

Znalazłam na allegro taki materiał którym mogła byś ozdobić salę ,ale to jest organza ,choć przyznam ,że równie ładnie się prezentuje :) http://www.allegro.pl/item527864620_a09_organza_12cm_taniaprzesylka_7_50brzoskwinka.html żeby salę można było tak udekorować ze środka na boki potrzebna jakiś lampa lub hak ,bo będzie miał co trzymać .

Gość cokolinka
jak dobrze pokombinujesz to za metr materiału (szerokość ok 150 cm) zapłacisz niecałe 2 złote, czyli za 100m masz 200 zł. wystarczy tylko wszystko ładnie upiąć i tyle. A dekorację można potem odsprzedać albo wypożyczać.

Gość Viss
hym to kiepsko. Wszystko zależy od tego ile chciałaby wziąść firma zajmująca się dekoracjami. Gdyby była to kwota max. tysiąc to moze i bym się skusiła, bo to zawsze odpada coś z głowy. Jakoś nie widze siebie dzień przed slubem ozdabaijącą salę;] Moja restauracja na szczęscie sama zdobi salę. Ale to może i zbyt górnolotne słowo. Dekoracja polega tu na udrapowaniu materiałów z sufitu do filarów (miałam wybór odnośnie ich kolorów spośród trzech). Pozatym za młodymi stoi taki łuk ozdobiony białymi duperelami. Całość ma klimat dzięki temu,ze sala jest ładna, a jeszcze jak zapalą świece w oknach i na sali to efekt jest piorunujący. Coś takiego to pewnie samemu dałoby radę za tysiaka zrobić...Mi się podoba minimalizm, żadnych balonow, bibuły itd;]

no właśnie, ja muszę się dowiedzieć się najpierw jak wygląda \"goła sala\" bo coś tam na tej sali jest na pewno stół prezydialny czy jak ona to tam nazwała. minimalizm minimalizmem sala ładnie przystrojona daje fantastyczny efekt, ja nie chce mieć bibuły czy balonów, ale goły sufi też do mnie nie przemawia;/

Ja mialam dekoratorke, bo moja sala w ogole nie byla ubrana, puste biale sciany ;) zrobila piekna dekoracje, wszystkieo sciany w roznych materialam, ramkach etc. wziela odemnie 700zl

Gość Trunk 25
Przygotowania do ślubu były dla nas bardzo stresujące. Najbardziej stresowała nas konieczność załatwienia tak wielu spraw. W takim zamieszkaniu nie było czasu zaplanować dekoracji. Ustaliliśmy, że temat wystroju przekażemy profesjonalistom , był to bardzo dobry wybór. Magia, nie wiedziałam, że dekoracje mogą tak cudnie wyglądać, dekoracje jak z bajki My i cała nasza rodzina polecamy http://www.dekoracjetorun.pl/.