Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

jak znaleść wzór wniosku o zwrot za zle wyliczoneą składkę za zwolnienie lekarsk

Polecane posty

Gość mkk
chodiz mi o ten wyrok sądu...3 lata do tyłu żeby zwrócili...

W związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z dnia 24.06.2008, sygnatura akt SK 16/06, dziennik ustaw nr 119 pozycja 771 oraz artykuł 67 ustęp 4 ustawy z dnia 25.06.1999 roku „O świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa” proszę o ponowne przeliczenie wszystkich wypłaconych mi od 2005 roku zasiłków chorobowych, opiekuńczych, macierzyńskich oraz wynagrodzenia za czas choroby zgodnie z treścią wspomnianych orzeczeń i wypłatę wyrównania wraz z odsetkami. Oczywiście pismo trzeba dostosować do swojego przypadku:):):)

Gość mkk
oki dziękuję bardzo..czyli podstawa jest na pewno dobrze...

Ja składałam właśnie takie pismo w swoim zakładzie pracy a po tygodniu miałam już wypłatę

Gość mkk
a duża ta kwota wychodiz?

Ja dostałam 2300zł za 8miesiecy chorobowego macierzyński, ale tak na prawdę to zależy od tego jaką miało się premię i od jakich dochodów

Gość mkk
a jak ktoś zarabiał 2800 brutto i jeszcze miał premie roczne to duzo chyba wyjdzie kasy?

Trudno mi powiedzieć, ale pewnie tak:) Ja jak szłam na chorobowe to moja premia wynosiła 30% podstawy

Gość mkk
dzięki, chyba się zdecyduje napisać, chcociaż u mnie jest to żle widziane...

nie przejmuj sie tym bo zakład płaci tylko za pierwsze 32dni resztę płaci zus więc myślę że warto się pokusić o złożenie wniosku tym bardziej że sumka bardzo przyjemna;)