Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daalmacja

ile kosztuje wybudowanie domu?

Polecane posty

Gość daalmacja

takiego ok 120m czy jest możliwe postawienie domu, przynajmniej częściowo za 150 tys i już tam np na parterze zamieszkać ?

raczej nie mojka szwagierka tez sie buduje, wlasciwie dom juz stoi dzialke dostali w prezencie (kosztowala 68tys) a dom wybudowali za pieniadze ze sprzedazy swojego mieszkania (dostali 130 tys) w domu oprocz tego ze stoi, jest dach , okna,piec nic nie ma kasy tez juz nie ma, wlasnie staraja sie o kredyt (100 tys) na wykonczenie tylko parteru bo tez gore chca zostawic "na pozniej" ich dom ma 152cm2 dokladnie

Gość paskass
nie to za mało jak znajdziesz ekipe budowlaną taką wiesz tania kilu facetow nie jakąs firme to za 200 tys powinnaś z dachem postawić tzw stan surowy ale ogrzewanie okna tynki posadzki prąd woda gaz itp to jeszcze jakies 50 oczywiscie też mówie o fachowcach z okolic

Gość daalmacja
no to kiepsko :( myslałam, ze choć na parter starczy

Gość daalmacja
a gdzie oni dostali taką tanią działkę?

czytalam ze jestes z warszawy to juz wogole wg mnie nie ma co marzyc moja szwagierka za ta cene wybudowala sie w malej miejscowosci niedalego bydgoszczy ;)

dzialka tania ale i malutka-bez szału ale jak juz pisalam to male misato, wiec dzialki tez nie maja cen jak tez spod warszawy

a macie juz jakas dzialke, projekt domu, pozwolenia? bo to tez sporo kasy kosztuje

Gość paskass
a masz juz działke moj tata ma firme budowlaną to sie troche orjetuje

Gość daalmacja
no właśnie u nas są ceny makabryczne, znalazłam "tanią" jak na nasze ceny tzn 500zł /kobieta zeszła ze 1000zł/ ale wolałabym za 300zł, moze ceny zejdą....no i też niedużą działkę....

Gość daalmacja
na razie jeszcze nic nie mamy, możemy sprzedać mieszkanie ale i tak będziemy mieć ok300 tys a to chyba jednak za mało na działkę i dom :( mysleliśmy o naprawdę małej działce i niedużym domku, mamy troje dzieci, więc lepsze to niz trzy pokojowe mieszkanie....

Gość paskass
hm wiesz 500zł ale za co ???? jak macie tylko 1500 tyś to kiepsko jeszcze w twoich okolicach ja jestem z Krakowa ceny tez wysokie a liczyłaś jeszcze kase napozwolenia plany fundamenty i czy działak ma media

Gość paskass
a może kredyt

Gość ja mam juz dizalke
pozwolenie,projekt,i tylko 100 tys,i nie ruszam,bo z czym?

Gość daalmacja
kredyt pewnie musielibysmy wziąć póki co czekamy aż ceny moze jeszcze troche zejdą i znajdziemy kogoś, komu będzie zależało na szybkiej sprzedaży działki... teściowie maja działki w południowo-wschodniej Polsce, okolice Stalowej woli do sprzedania ale nikt ich nie chce kupić :(

Gość ja mam juz dizalke
wlasnie ja teraz stoja ceny gazobetonu?

Gość ndwncow
jak masz dzialke to postawisz gotowy pod klucz za te pieniadze ta nową technologią-domy z drewna poszukaj na necie jest wiele fajnych!!!

Gość ndwncow
za 150tys.zl postawisz gotowy, zamkniety, wytynkowany itp

Gość ja mam juz dizalke
drewniany mzo ei tak.ale ja to mam projekt na murowany,ahh moglam przemyslec.

Gość ja mam juz dizalke
jak zdmam meiszkanie sluzbowe to dostane ok 100 tys,wiec to jakis strzal,ale gdzie ja wtedy zamieszkam.

Gość daalmacja
za 150 tys murowany? bo drewniany przynajmniej dla nas nie wchodzi w rachubę ciekawi mnie czy murowany, gotowy do zamieszkania parter da radę, oczywiście z zadaszeniem i ew. z oknami na pietrze

Nie wiem jakie są nowe technologie i jakie ceny teraz, ale ja budowałam letniskowy, niby z myślą o całorocznym, 130 metrów, już na bank 200 tysięcy poszło, a jeszcze daleko do końca. :) Sam dach, żadna rewelacja, blachoachówka Plannja regola, 20 tysięcy... i tak co chwilę. :)

Gość ndwncow
nieee murowanego nie ma sznas!!! ja teraz koncze budowe i za 130m poszlo juz jakies 700tysiecy jestem an etapie wykonczeniowki plytki, panele sanitaria itp wiec jeszcze troch e pojdzie

Gość paskass
za tyle nie dasz rade ale mówie ci posukaj działki gdzies dalej od centrum na wsi będzie taniej i popytaj niedaleko a może ludzie będą znać tam w tej wsi jakąś ekipe budowlaną tz takich kilku niby fachowców tacy może super ci nie zrobią ale są tani moj sąsiad tak dom wybudował znalazł 2 facetów co to coś tam niby potrafią i on im pomagał i z 3 lata wybudowali dom powoli i nie super nowocześnie ale połowe mniej wzieli niż moj tata jego firma buduje tylko kilka mc

Gość daalmacja
700tys?

Gość daalmacja
no właśnie nie chcemy zbyt daleko ze wzgledu na dojazdy, pracujemy mnie3j więcej w centrum moze gdybyśmy dzieci nie mieli ale mamy trójkę w róznym wieku i nie wyobrazam sobie rozwozić je wszystkie, musielibysmy miec chyba dwa samochody itp nie mówiąc o korkach, pracujemy od 8 więc też nieciekawie, w szkole swietlica od 7 więc nie dojechalibysmy raczej w godzinę....

no właśnie nie chcemy zbyt daleko ze wzgledu na dojazdy, Ale w Warszawie zapomnij o działce, nawet 20-30 kilometrów od centrum trudno znaleźć, choć to Warszawa jeszcze, a ceny kosmiczne.

Gość paskass
700 może zależy jakie kto ma w domu urządzenia i jaka firma mu robi tak jak pisałam ja jeszcze nie mam nawet zlotówki ale mamy dzialke czekamy na przekształcenie na budowlaną to może jakiś kredyt i zaczniemy cos działać 3 lata temu robiliśmy wykonczeniowke na 80 metrach i za wszystko okna ogrzewanie piec meble tynki podłogi itp wyszło nam 70 tys a rewelacji nie ma i jeszcze dużo nam tata pomagał sama łazięka 7 tyś plus wyposaenie a i tak na żaluzje nie zostało :(