Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agggattta

Wczesna ciąża ?

Polecane posty

Gość Agggattta

Witam serdecznie. Jestem osoba nową na forum. Proszę o Wasze zdanie na temat mojego problemu. Mam 23 lata. Od zawsze posiadam regularne miesiączki, nigdy nie spóźniła mi się o więcej niż 3 dni. Od 3 lat uprawiamy z narzyczony stosunek przerywany i aż do tej pory nie było takiej sytuacji. W tym miesiącu okres spóźnia mi się juz 6 dni. Dziś wykonałam test ciązowy i niestety wyszedł negatywny. Bardzo chciałabym miec już dzidziusia. Okresu nadal nie ma. Bardzo dziwnym zjawiskiem jest temperatura mierzona pod pachą wynosząca od kilku dni (bo od tylu mierzę) 37,3 a w pochwie 37,4. Niewiem jakie są typowe objawy ciązy bo jest to mnoja pierwsza ciąża. Czy test mógł pokazać błędny wynik ? Od wczoraj czuję jakby objawy nadchodzącej miesiączki ale szczerze mówiąc to są one do pomylenia z objawami wczesnej ciąży. Prosze powiedzcie co o tym myślicie? Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wypowiedź w mojej sprawie. Agata :-)

Gość aga 2020
zrób badanie krwi i wszystko będzie jasne...

Gość Smmmutek
hmmm...skoro chcecie mieć dziecko to dlaczego stosujecie stosunek przerywany ???? ;/ :/ :/ :/ trochę bez sensu a test może zrobiłaś za wcześnie ... beta byłaby wiarygodna w 100%

Gość jak już to z narzEczonym
co za wiocha....

Gość Agggattta
Sprostowanie - narzeczony. Szkoda, że ta osoba zwraca uwagę nie na to co trzeba. Jedyną "wiochą" na tym forum jesteś Ty !!! Twoje zachowanie mówi samo za siebie !!! No ale cóż w końcu prosta z Ciebie osóbka :/

przecież nikt tu wróżką nie jest. Idź rano do jakiegoś laboratorium analitycznego i za parę zł zrób test z krwi na możliwość ciąży. Da 100% wynik. A powodów zatrzymania miesiączki może być 1000. Niekoniecznie ciąża.

Gość gratuulaaacjee
Agata zrob test beta hcg, bedziesz miala pewnosc

Gość Agggattta
Może źle to ujęłam ale powiedzmy, że stosuję stosunek przerywany ponieważ sprawa potomstaw nie jest nagląca. Niewiem jak to ująć ale poprostu jak będę w ciąży to poprostu będę, ucieszę się z tego napewno. Nierzadko również zdarza się iż kochamy się "do końca", nie ma reguły. Test zrobiony została w 37 dniu cyklu.

Gość to skoro kochacie sie
rowniez do konca..to jest szansa, ze jestes w ciazy zrob jutro ten tescik na krew i daj nam znac :)

Gość Agggattta
Słuchajcie dziewczyny. Zrobiłam test BETA hCG i wynik NEGATYWNY ! Ciąży nie ma ! Wynik jest

Gość Agggattta
Testy negatywne ! 3 testy ciążowe i wynik badania hCG NEGATYWNY!

Gość Agggattta
Dlaczego ciągle nie mam miesiaczki ? Ciągle mam temperature ciała 37,2 boję się ze jestem na coś poważnie chora. Nie jestem przeziębiona? Co jest grane ?

Gość Agggattta
Więc to ciąża napewno nie jest.

Gość Agggattta
Badanie beta hCG daje stu procentową pewność ! Zwłaszcza w tak późnej fazie. To jest badanie krwi, które przecież wykrywa wszystko. Każdy szczegół. Czy mówisz o tym, że twoja koleżanka robiła dwa razy badanie beta z krwi ?

Gość wiec tez mam pytanie
po jakim czasie jest sens iść do gin jeżeli myśli się, że jest się w ciąży, byłam ostatnio na kontroli,wszystko ze mną ok, nie chorowałam nie miałam stresów itp. teraz okres spóźnia mi się już 7 dni robiłam już testy ciążowe, ale dały wynik negatywny mam takie typowe objawy przed @ ale @ brak

Gość Agggattta
Napewno testy wykazały by ciąże po takim czasie. Sama coś takiego przeszłam ale jak się okazało dostałam okres. Możliwe, że nie jestes świadoma nawet tego że sie stresujesz. Tak bywa. Testy na stówe wykryją ciążę ale zrób dla pewności test Beta HCG.

Gość jesssssica
1 lutego kochalam sie z chlopakiem dostalam miesiaczke w sumie w terminie lub dzien pozniej ale bylo to bardzo slabe krwawienie i trwala w sumie 2.5 dnia.. wciaz boli mnie podbrzusze odczuwam uklucia najbardziej po prawej stronie do tego dochodza bole krzyza, jesli chodzi o piersi to nie odczuwam bolu ale wydaja mi sie takie okraglejsze,nie mam za bardzo apetytu i od wczoraj jakos po zjedzeniu czegos mam wrazenie jakbym miala zwymiotowac oraz dosc czesto chodze do lazienki sisiu..nie wiem teraz czy po prostu sobie sama nie wmawiam tych wszytskich objawow.. kiedy najlepiej zrobic test zeby wynik byl najbardziej wiarygodny??