Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie

czy mozliwe bym mogla na dniach urodzic ????????????

Polecane posty

Gość jak myslicie

Hej mam takie pytanie otoz na 8 luty mam termin ale po wizycie u gin wydaje mi sie ze urodze znacznie wczesniej. To znaczy gin stwierdzil ze szyjka jest juz bardzo obnizona, jeszcze zamknieta ale juz calkiem nisko. Oprocz tego odczowam skurcze takie czasem dosc bolesne i twardnieje mi brzuch po kilkanascie razy na dobe czy to sa objawy zblizającego sie porodu ? Czy ktos tak mial?

Gość jak myslicie
własnie teraz mam skurcz i to dosc bolesny. Gin mowi ze nic nie zgraza dziecku jesli teraz bym urodzila bo juz ciaza jest donoszona. Pytam o to bo w pierwszej ciązy rodzilam tydzien po terminie a porod byl wywolywany i tak naprawde nie wiem jakie objawy przepowiadają zblizający sie porod

zacznij mierzyc te skurcze. jak beda regularne, co 5-6 minut, to dzwon do gin jeseli to twoja 2 ciaza, to faktycznie moze szybko pojsc :-)

Gość jak myslicie
regularne to one nie sa chociaz w 1 ciazy mialam juz skurcze porodowe ktorych w ogole nie czulam jedyne co to widzialam jak mi brzuch skacze dopiero godz przed porodem zaczelam odczowac jakies bole, mam tez takie dziwne uderzenie gorąca az mierzylam przed chwilą temp zeby wykluczyc gorączke.

Nie wiem, trudno powiedziec. Ja juz w 35 tc mialam lekkie rozwarcie ( na 1 cm), szyjke skrocona, mala w kanale itp. Co jakis czas dopadaly mnie skurcze o ktorych piszesz. Gin mowil ze najprawdopodobniej urodze przed czasem. Tymczasem musieli porod wywolywac...

Gość jak myslicie
no wlasnie ja w 1 ciazy najpierw mialam podtrzymywaną ciąże bo w 36 tyg dostalam skurczy a potem musieli w 41 pierwszym wywolywac. Dlatego teraz tak przezyam bo niebardzo wiem z czym co powiązac. Wiem ze juz takie bolesne skurcze to rozpoznam napewno jednak chodzi mi o sam ten początek aha i wszedzie piszą ze czop sluzowy odchodzi nawet na kilka dni przed porodem a mi sie wydaje ze nie doswiadczylam tego. Byc moze odszedl w 1 ciazy ale to juz razej na porodowce :) nie wiem czy czasem nie zaczynam panikowac ze cos nie tak..