Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamutka34

Proszę o radę odnośnie obrączek !

Polecane posty

Gość jesli chodzi o te 081
moi znajomi maja bardzo podobne i faktycznie sa niepraktyczne, kurz strasznie wchodzi, jesli chodzi o obraczke kobiety to jest ok, wiadomo kobieta bardziej dba, ale obraczka jej faceta wyglada tragicznie, a czyszczenie hmm co miesiac oddawac to raz ze kasa, dwa ze czas, a poza tym czeste czyszczenie, polerowanie chyba moze zniszczyc troche obraczki, jesli Twoj facet pracuje w biurze, a jesli w domu robilby jakies remonty czy cos i pamietalby o sciaganiu obraczki to ok, jesli nie to zastanowilabym sie...

Gość diupa....
my ostatnio mielismy maraton [po sklepach jubilerskich wlasnie za ogladaniem obraczek, jest taki wybor ze mozna oczoplasu dostac i dlugo sie nie moglismy zdecydowac, ale po wysluchaniu kilku madrych sprzedawczyn i znajomych stwierdzilismy ze najpraktyczniejsze sa obraczki polokragle, bo mniejsza mozliwosc zachaczenia o cokolwiek a znamy przypadek ze obraczka urwala facetowi palec jak nia zachaczyl, brrr... wybralismy polokragle, z bokami z blyszczacego zlota a srodek jest satynowy (latwo wypolerowac i malo znac rysy) ja mam z diamencikiem ale w tym wypadku niema to znaczenia przy powiekszaniu lub zmniejszaniu, bo calosc obraczki jest jednolita. wzor z apartu 238 http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,215,

Nie wierz im ze nie ma zadnego kłopotu z powiększeniem takiej obrączki. Ten magik od naszych obrączek mówił ze zawsze trzeba uważać bo podobno powiększanie obraczki w jednym miejscu działa na kamień jak kombinerki! Ale 90% złotników sobie z tym doskonale radzi. Ponoć:-)

Gość J_Ellert
No Mamutka, chyba czas się podzielić wrażeniami z zamówienia obraczek:-) A moze już macie je u siebie?:-)

:-) Co tu dużo opowiadać:-) Złotnik przez telefon wydawał się (po głosie) trochę nerwowy, ale na miejscu okazało się że taki już Jego urok;-) (z resztą sam to zaznaczył) Młody, sympatyczny z brudką...mam dalej opowiadać heheheheh:-) ? Zmierzył nam palce, herbatka, zaliczka, termin (już za pare dni) i po krzyku:-) Zamówiłam też biżuterię ślubną, bo po prostu padłam na jej widok:-) No to chyba na tyle:-)

Gość kleśna
Mamutka34, opowiadaj, opowiadaj ;-P Oczywiście nie o biżuterii :D

:-)))) A co Cię interesuje? :-) Więcej szczegółów nie znam, z moim przyszłym byłam i nie wypadało na jubilera patrzeć "pewnym" okiem ;-)

Gość brettka
No ładnie! Jeszcze dojdzie do tego że jubiler bedzie musiał robić meską obrączkę na swój rozmiar:-D Daj znać proszę czy wyszły mu tak jak na zdjęciu, bo na zdjęciu wyglądają na bardzo ładne. Proste ale z "tym czymś" :-)

Złotnik jest z Gdańska. My mieliśmy jeszcze w miare dobrze z dojazdem - siedzieli tam ludzie co przyjechali z Koszalina odebrać obrączki:-) Siostra tego gościa z Koszalina zamawiała u tego złotnika obrączki w zeszłym roku a przyjechała z... Warszawy :-) że też się chce ludziom jeździć taki kawał!

Gość gracjanna
A zamawiał ktoś w firmie Goldenring ?

Gość diupa..
no to sie pochwale, odebralismy nasze obraczli:)) wyszly suuuuper naprawde:)) nawet niemysllam ze nam to tak ladnie wyjdzie:D moj diamencik dali troszke mniejszy zeby sie ladnie komponowal, i zamiast szlifu diamentowego po bokach jest normalny,nawet niewiecie jak sie ciesze ze jzu ten krok mamy do przodu:)) cena nas wyszla tez tak w miare 1500 co u konkurencji bez poprawek gotowe kosztowaly 2550 takze prawie tysiak do przodu:)

👄👄👄👄👄 Maaaaammmmmmmmmm!!!! Śliczne, prześliczne !!!!!!!! 👄👄👄👄👄 Piekniejsze niz na zdjęciu! Brylancik i w ogóle, super:-) Idę kupić winko;-)

Gość kotka222
sorry ze nie na temat, ale ile wczesniej przed slubem powinno sie kupic obraczki?

Gość brettka
Jeżeli masz zamiar zamówić u złotnika to licz ok. 1 m-ca na realizacje. Ja zamówię 2 miesiące przed ślubem.

Gość klemenntynka
Ja ma slub za 3 miesiące a obrączki mam już od 2 miesiecy. Wyszło że miało to sens, bo od tamtej pory złoto podrożało o ponad 50%.

my zamawialiśmy około 2 miesięcy przed slubem. Czekaliśmy około miesiąca i odebraliśmy jakies 3 tygodnie przed ślubem. :)

Gość jaastass
pozwolicie że się "przykleję" do topiku.Mój narzeczony dostał obrączkę od swojej babci,to była bardzo dobra kobieta,wychowywała go z mamą.Przed śmiercią dała mu swoją obrączkę ślubna.I teraz on powiedział że chciałby ją mieć na swój ślub,nie musi kupować bo przecież już ma.A ja jakoś dziwnie sie z tym czuję,kupując tylko sobie obrączkę.Głupie to bardzo?co o tym myślicie?

Jeżeli już pytasz.... Uważam ze przesadza. Mógłby dać zaufanemu złotnikowi by dodał to złoto do Waszych wspólnych obraczek. Ale to tylko moje skromne zdanie:-) Pozdrawiam.

Gość jaastass
dzięki za odp. nie wiem czy zgodzi sie ja przetopić,jego babcia to kobieta z historią,wszyscy w rodzinie darzyli ją szacunkiem,głupio mi to nawet zaproponować..To zwykła obrączka z żółtego złota ale on taka chciał,nawet jakby kupował nową.

Przepraszam za pytanie, ale On się żeni z Tobą czy z szanowną Babcią? Proste klasyczne obraczki? - to tym lepiej, złotnik szybciej się zgodzi:-)

hej Dziewczyny :-) Mamutka34: zakochalam się w tej biżuterii... mam pytanko... jakie są mniej więcej ceny tego cuda?

Karolina, chodzi Ci o shankari? :-) Ja też się zakochałam:-) O ile dobrze zrozumiałem chodzi w niej o pewien rodzaj "białej magii"-"magii kamieni" (oczywiście w zależności od tego czy w to wierzymy-chyba:-) ) Pytałam go o ceny 4 wisiorków, o cene piatego już nie pytałam! :-D Pokazał mi wisiorek nad jakim właśnie pracuje...za 2300zł!!!! Stwierdzilismy wtedy że musi być bardzo bogaty a On tylko się uśmiechnął i stwierdził że jeżeli zarobi na nim 200zł to będzie sukces. Większość ceny to kamienie- tam o ile pamiętam były szmaragdy, perły oceaniczne i blue topazy. Usiedliśmy i z różnych kamyczków złożyliśmy na delikatną kolię i kolczyki. Wyniesie ok. 500zł. A z racji tego że mielismy "w suchym" na obraczkach ładnych parę stówek więc wszystko się pięknie skończyło:-)

misiamojegomisia: ładne, wpadają w oko :-) mamutka34: oj to chyba mogę sobie pomarzyć... tym bardziej, że nie jestem z wybrzeża.... masz może już tą kolię? może podeślesz fotki? chętnie bym się pozachwycała ;-) pozdrawiam a jeszcze jedno pytanko, jaki jest koszt malutkiego kamyczka w damskiej obrączce? pozdrawiam Dziewczynki