Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preparat FORTRANS-pytanie

preparat FORTRANS-pytanie

Polecane posty

Gość preparat FORTRANS-pytanie

mam do Wa pytanie, przed kolonoskopia trzeba ten preparat wypic...i to ma wygladac tak ze okolo 14 zaczynam to pic , wieczorem robie jeszcze lewatywe, i w doniu badania rowniez(preparat rectanal)...moje pytanie jest taki ile razy wy po tym biegaliscie do toalety? Tzn. nie mam zielonego pojecia czy to bedzie np 6 razy czy 20 ;) chce wiedziec czego sie spodziewac, aha i jesli bede pic to "cudo" od 14 to czy w nocy tez bede biegac do toalety??

Gość olusia12
Ja stosowałam fortrans już dwa razy, ale ostatnio lekarz przepisał mi olopeg i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Jest dużo smaczniejszy i wystarczyło mi wypić tylko dwa litry w dniu badania aby się całkowicie przeczyścić

Gość olusia12
pierwszy raz słyszę żeby po fortransie trzeba było jeszcze robić lewatywę, a co do biegania do toalety to nie martw się przeczyści Cię w trakcie picia i może jakiś czas po

Gość olusia12
ile masz litrów tego fortransu? Ja miałam cztery

Gość taki sobie dylemacik
ja tez chyba 3... bo 1 litr nakazde 20 kg. masy ciala :) czyli w nocy juz nie bede biegac do wc ? po prostu skonczy sie czyszczenie jak wypije wszystko?:)

Gość olusia12
nie wiem czy to przeliczają na kg, ja ważę 52 kg ,a miałam wypić 4 litry

Gość olusia12
ja po wypiciu tych 4 litrów od popołudnia w nocy miałam spokój

Gość c-bloccccccck
ja za pierwszym razem wypiłam tylko 1,5 l fortusia bo zaczęłam wymiotować potem przez 2 tyg miałam silne bóle brzucha i biegunke, niedługo robie drugie podejście musze zrobić kolonoskopie

Gość g6jenka
Ja wlasnie to pije ale w drugim litrze sie zmadzylam zmieszalamnie z woda a z sokiem jablkowym

Gość gość
Pomóżcie!!!Jutro mam badanie a w południe mam zacząć pić to świństwo! Na pewno nie wypiję 4l a jedynie 2,ale i tak jestem przerażona.Już mam nudności.Pocieszcie mnie,bo zbzikuję!

Gość gość
jureo mam kolonoskopię. boję się