Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

halina frackowiak

historia jak z archiwum X

Polecane posty

Gość ciekawy temat ale
nie mam czasu bo skręcam meble :O :classic_cool:

Bylem kiedyś w szpitalu na urologii odwiedzić kogoś. Pamiętam, że była tam gablota z eksponatami - przedmoiotami wyjętymi z pęcherzy moczowych głownie kobiet. Czego tam nie było!! W pamieci utkwił mi spory .... długopis ! :D Dugość ok. 15 cm Czego to ludzi enie wymyślą.... :o

Gość wredniak_bis
Co do głównej watpliwości wątku: tak to bywa, jak się dziewica z prawiczkiem zejdą - pomimo, że dziwnie im wychodzi, to żadne nie wie jak powinno być prawidłowo :o . Kolejny dowód, że "dopiero po ślubie" to idiotyzm. Niech no kto zapoda na uczuciowym, może sie chociaż część nawiedzonych i prawiczków nawróci ? ;)

Gość olka.........
Takie rzeczy się zdarzają, jest to wada genetyczna. Tylko pytanie dlaczego ta dziewczyna nie poszła do lekarza, to przecież strasznie boli jak się próbuje współżyć mając taką przegrodę, problemem jest założenie tamponu a jeszcze większym jego wyjęcie, ja prawie płakałam przy tym. Może sobie dziewczyna cewkę uszkodziła, bo ta przegroda, jeśli jest wzdłuż a nie w poprzek to stanowi ciągłość ze skórą cewki moczowej, prawdopodobnie jeden otwór miała większy i współżyjąc cewka była ciągle "ciągnięta" przez przegrodę....Ja nie wiem jak ta dziewczyna to zniosła i że z tym do dobrego lekarza nie poszła. Ja mam nieco mniej skomplikowaną historię, bo przegrodę miałam tylko w pochwie, bez podziału na dwie szyjki, dwie macice (tak, takie podziały też są) A tutaj krótki wpis http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4239916 olka.........

Gość taa niedobra pupa
Ciekawa historia... Takie rzeczy swię zdarzają....

Gość olka.........
Lekarze, pielęgniarki i położne w szpitalu powinni od razu zobaczyć że mają do czynienia z przegrodą a nie zwykłą błoną dziewiczą. Wprawdzie to rzadkie wady ale powinni je pamiętać z teorii ze studiów...bo nigdy nie wiadomo kiedy spotkają się z taką wadą.....

Gość olka.........
Koliberek35 w tym temacie jest straszne zacofanie.... Ja na początku szukałam info w necie, co to jest i jak się tego pozbyć. Wiesz info w języku polskim prawie zero i niewiele więcej po angielsku. Na anglojęzycznym forum jedna kobieta z Polski napisała, ze kupiła sobie skalpel i sobie to sama przecięła, po tym napisała że nikomu nie poleca. Taki kraj, kobietom szczególnie z mniejszych miejscowości jest "wstyd" iść do lekarza, w wielu środowiskach panuje przekonanie że do gina to trzeba iść jak się dziecko ma rodzić bo nawet ciąża wg nich nie zawsze jest wskazaniem a jakaś profilaktyka, kontrola, no to po co przecież...

Gość olka.........
W końcu jak już się co nieco o tym czymś dowiedziałam i wiedziałam z czym mam do czynienia i jak to się leczy...poszłam do gina z lekka obawą niestety ale okazało się że zwykły zabieg można zrobić i jest ok.

Gość olka.........
Mam nadzieję że te wpisy pomogę innym dziewczynom, które są przerażone widząc że jest coś nie tak a nie wiedzą co z tym zrobić....przynajmniej poczytają sobie że wizyta u gina jest konieczna dla własnego zdrowia