Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od jednej znajomej nieznajomej

całuski dla Gnoma

Polecane posty

Gość od jednej znajomej nieznajomej

winne :P

Gość ***sally
Zastanawia mnie zawsze pęd kobiet do facetów którzy oceniają płeć piękną przez pryzmat szuka/nie szuka pieska :P a sami po prostu szukają kogoś kogo da się porozstawiać po kątach :D

Gość ***sally
Ze to wina kobiecych kompleksów i braku poczucia własnej wartości :D, najczęsciej zresztą nieuświadomionych... A dlaczego pytasz? ;)

kurcze, przeczytałam, że OD Gnoma, a nie dla ... :D to odwołuję - nie dziękuję i nie "ucałowuję" ;) :P

Gość ***sally
MOżemy podrązyć, pod warunkiem że mianem ciekawy temat określasz mój wtręt a nie temat niniejszego topiku :D. Chętnie poznam twój punkt widzenia

moj punkt widzenia jest dosc trudny do opisania, bo to zlozona sytuacja ale sprobujmy: 1. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma - kobiety (faceci tez, ale kobiety czesciej) - szukaja wlasnie tego czego nie maja, czyli majac spokojnego cieplego faceta szukaja drania 2. kobiety z natury sa zdecydowanie bardziej ulegle od mezczyzn (trwa proces stopniowego zacierania sie tych relacji ale wciaz daleko do rownowagi) - to powoduje, ze "normalniejsze" sa zwiazki, w ktorych to facet dyktuje warunki a nie na odwrot 3. jesli facet ma byc tym zdecydowanym, przedsiebiorczym, pewnym siebie, zapewniajacym byt rodzinie itd - to sila rzeczy nie moze byc ciepla klucha - wiec ma tendencje do rozstawiania po katach jak to okreslilas na poczatek tyle, jesli chcesz dalej drazyc temat to smialo :-)

Gość chora *Sami*
{milczy z otwartą gębą ze zdziwienia}

Gość chora *Sami*
nawet zachwycić sie Twoim mądrym postem nie mogę? ok

Gość chora *Sami*
nie dyktuj mi co mam robić ok? nie lubie tego.

Gość chora *Sami*
i znowu mnie umniejszasz ...lubisz to co?

Gość ***sally
1. szukaja wlasnie tego czego nie maja tak. ale to dotyczy obu płci, w równej mierze. popatrz chociażby na panow z rodzina i dwudziestka na boku. czyli odpada jako argument w tej dyskusji 2.to powoduje, ze "normalniejsze" sa zwiazki, w ktorych to facet dyktuje warunki a nie na odwrot YES< YES< YES:P Zwłaszcza jeśli to facet w związku jest egoistą i ma kąt widzenia analogiczny do kopalnianego konia z klapami na oczach ( patrz przykład podany w punkcie 1.) A skoro wciąż daleko do równowagi - jak to ująłeś - to wciaz więcej kobiet niż mężczyzn ma uczuciowe podejście do związków 3. Sensowny argument. Ale dlaczego JEDNOCZEŚNIE tak boi się "bycia pieskiem" ( patrz postawione przeze mnie pytanie)??? "This is my general manager" powiedział mi kiedyś prywatnie dyrektor przedsiębiorstwa wskazując na swoją żonę wychowującą mu czworo dzieci...

sally, pojawilo sie chyba niezrozumienie z mojej strony, nie pisalem o sytuacji, w ktorej to facet CHCE byc ustawiany po katach a co do tego: ale to dotyczy obu płci, w równej mierze. popatrz chociażby na panow z rodzina i dwudziestka na boku. czyli odpada jako argument w tej dyskusji skoro dotyczy obu plci to nie odpada w dyskusji :-) bo to chyba nie jest dyskusja o roznicach plci, tylko o tym dlaczego kobiety ciagna do takich a nie innych facetow? czy moze nie? :-)

"This is my general manager" powiedział mi kiedyś prywatnie dyrektor przedsiębiorstwa wskazując na swoją żonę wychowującą mu czworo dzieci... chcial zaimponowac? ;-)

Gość Ju......
Jeśli kobieta chce mieć silnego, dominującego faceta, to nie może nawet próbować go ustawiać. Posiadanie uległego faceta jest co prawda wygodne, ale nie dające prawdziwego zadowolenia - jak można kochac kogoś, kogo się nie szanuje. Dominujący facet co prawda czasem skrzywdzi, zachowa się inaczej niż oczekujemy, ale będziemy go szanować i mieć w nim oparcie. :)

Gość ***sally
Stawiam sztabki złota przeciw orzechom, że masz problem z uznaniem autorytetów. Ciekawe, czy dotyczy to tylko kobiet czy także meżczyzn :D chcial zaimponowac? Nie. Chciał mieć szczęsliwą rodzinę i wiedział kiedy i gdzie należy poddać tyły ;) nie pisalem o sytuacji, w ktorej to facet CHCE byc ustawiany po katach możesz jaśniej? Nie rozumiem czego to dotyczy...

zaklad bys przegrala :-) a co do "mozesz jasniej" to przeczytaj jeszcze raz swoja pierwsza odpowiedz na moj post a pozniej moja odpowiedz, to zrozumiesz :-) Zastanawia mnie zawsze pęd kobiet do facetów którzy oceniają płeć piękną przez pryzmat szuka/nie szuka pieska na to ja: kobiety z natury sa zdecydowanie bardziej ulegle od mezczyzn na to ty: Ale dlaczego JEDNOCZEŚNIE tak boi się "bycia pieskiem" na to ja: pojawilo sie chyba niezrozumienie z mojej strony, nie pisalem o sytuacji, w ktorej to facet CHCE byc ustawiany po katach Chyba, ze czas zdefiniowac "bycie pieskiem" :-) pozdr. ps taka buzka ;-) - oznacza zart (przypadek menagera) :-)

Gość ***sally
Ju...... Prawdziwa siła NICZEGO NIE MUSI SOBIE UDOWADNIAĆ. Dominujący facet co prawda czasem skrzywdzi, Do władzy i dominacji trzeba dorosnąc i to BYNAJMNIEJ NIE METODĄ KRZYWDZENIA SŁABSZYCH

Gość ***sally
zaklad bys przegrala - to ty tak twierdzisz ;) czas zdefiniować, bo ja o gruszce ty o pietruszce :) Może ja zacznę Moja pierwsza wypowiedż dotyczyła jakiejś tam wypowiedzi Gnoma. Pisał on mianowicie, że dostaje gęsiej skórki jak słyszy hasło ksiezniczka i kobieta ma być partnerką a facet nie ma byc jej pieskiem na posyłki. Włozył chłop w tę wypowiedź sporo emocji i widać było, że identyfikuje sie z poglądem. Następna wypowiedź Gnoma, już pod innym nickiem brzmiała w stylu, że teraz to on ma swoją partnerkę (ex-partnerkę?) w poważaniu bo ona fochy ma i dogadać się nie idzie. jednocześnie prezentował pogląd, że jego lenistwo nie ma nic do rzeczy w materii związku i jakos tak mi to tak zabrzmiało jakby praca nad związkiem była wyłącznie wymagana od kobiet... Stąd wziął się mój komentarz pod tematem całusków dla Gnoma :classic_cool:

Gość Ju......
Sally "Prawdziwa siła NICZEGO NIE MUSI SOBIE UDOWADNIAĆ." Zgadzam się w całej rozciągłości. :)

Gość ***sally
Ju... No to mamy jakąs płaszczyznę porozumienia :) A co odnosnie tego krzywdzenia? ;) Posiadanie uległego faceta jest co prawda wygodne, ale nie dające prawdziwego zadowolenia - jak można kochac kogoś, kogo się nie szanuje. Widzisz... szacunek do człowieka i szacunek do władzy to nie sa pojęcia tożsame.

Gość Ju......
Tożsame nie są, fakt. Ale często się zazębiają. Z tym krzywdzeniem nie chodziło mi o fizyczną agresję bądź inne celowe działania mające sprawić drugiej osobie przykrość, tylko o krzywdzenie w sensie postepowania niezgodnego z oczekiwaniami. Co do uległości zaś - nie wiem, jak Ty, ale ja mam problem z szanowaniem kogoś, kto daje kierować sobą jak marionetką. Pobawię się trochę, a jak mi się znudzi, to wyrzucę zabawkę na śmietnik. A szacunek do człowieka tez nie bierze się znikąd. Nawet ten, którym pierwotnie darzymy nowo poznaną osobę, może zaniknąć. Masz to, na co się godzisz. I tyle.

Gość Ju......
A Gnoma tez bym chętnie pocałowała - butem w tyłek. :)

Gość ***sally
Co do uległości zaś - nie wiem, jak Ty, ale ja mam problem z szanowaniem kogoś, kto daje kierować sobą jak marionetką. Pobawię się trochę, a jak mi się znudzi, to wyrzucę zabawkę na śmietnik. Nigdy nie próbowałam Ju..., więc nie wiem jak to jest. Ale zawsze czuję ciepło na sercu kiedy poproszę i... dostanę :). Może dlatego, że bardzo trudno przychodzi mi wyrażanie swoich potrzeb.