Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfny kartofel

pocieszcie.... juz 4kg na plusie

Polecane posty

Gość smerfny kartofel

a jestem w 16tc.. ehh

Gość nie martww sie
jeszczetylko ze 20 :-)

Gość a ja sobie biegam
Nie martw się ... więcej jak 30kg chyba nie będzie ;)

Gość smerfny kartofel
super - na was zawsze mozna liczyc :P

Gość paskass
hm ja w lipcu ważyłam 52kg odstawiłam cherbatki wspomagające odchudzanie zaczełam jeśc wszyttko w wrześniu zaszłam w ciąże i dziś 7 tc waże 57 kg i ciągle mnie przybywa :p ale zdrowie dziecka najwazniejsze jak na usg zobaczyłam jak mojej "plamce" bije serduszko i jaka jest bezbronna to lepiej jeść więcej żeby miało wszystko niz nic moze uda się zgubić po ciąży

Gość paskass
a 4 kg to raczej ok jesteś już w 16 tc

Gość smerfny kartofel
paskass - nie zartuj!! jezeli dbasz o zdrowie dziecka, to wlasnie powinnac pilnowac, zeby nie przytyc za duzo! cukrzyca ciążowa moze byc rpzez to lub inne zagrozenia dla plodu. Nie przeginaj!

Gość smerfny kartofel
chodzi mi o to, ze niewiele kobiet ma cokolwiek na plusie do 4tygodnia.. zazwyczaj max2kg.. ;)

Gość pocieszam
w 10 tygodniu miałam już 5 kg na plusie:)

Gość nie martww sie
ja przytylam w ciązy 22kg, moja kolezanka 30 i zadna nie miala cukrzycy ciązowej, nie przejmuj sie tym, a zrzucilysmy tak szybko, ze 4 miesiące po porodach bylysmy na weselu i wyglądałysmy jak laski, wróciłysmy do dawnej wagi, za to ten biust pełen mleka... ;-)

Gość paskass
pewnie tak ale co na to poradze zawsze się pilnowałam ale już przed ciążą przytyłam bo zwiększyłam liczbe kalorii a teraz poprostu jem na co mam ochote np dziś bułka z serem ciasto WZ (na mdłości pompgło) na obiad ryż z klopsami i sosem i pewnie coś na kolacje plus jakieś jabłko pomarańcza

ale ty dziewczyno jesteś w 16 tygodniu i masz dopiero 4 kg jak tak dalej będziesz przybierać na wadze czyli 1 kg na miesiąc to na końcówce będziesz miała na plusie 9 kg a norma to 12-15 kg

Gość paskass
ja też bardzo się boje że przytyje za dużo mam koleżanke co przytyła 27 kg i zostało jej 20 a już 8 cm po porodzie ale nie będe sie głodzić jak mam na cos ochote to to jem a takie zachcianki pomagają mi na mdłości

Gość smerfny kartofel
ups - do 4 meisiaca mialo byc.

Gość milka świstaka
e tam kartofel mało przytyłaś jeszcze dobijesz z 10 kg :P a tak serio nie ma co się głodzic i cukrzyca nie zawsze jst od zbędnych kg mamusi

jestem w 30 tc i mam 10 na plusie i uważam że to wcale nie jest dużo. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg i nie maiłam żadnej cukrzycy a ciąża rozwijała się prawidłowo. Także nie masz co panikować. A głodować się też nie możesz bo włąśnie tym możesz zagrozić dziecku i przestanie się normalnie rozwijać.

Gość nie martww sie
szczerze mówiac to nie znam nikogo kto przytył mniej niz 18 kg w ciązy. 1 kolezanka 18, reszta ponad 20! kg miesięcznie to malo. a twoj dzienny jadłospis wcale nie jest jakos szczególnie rozbudowany. jezeli przed ciązą byłas w miare szczupła, nie miałas problemów z nadwagą to zrzucisz momentalnie! ja nie miałam tendencji do tycia i zrzuciłam w ciagu 4 miesięcy. fakt ze moje dziecko było wyjatkowe, nalulałam sie tyle że nikt sie nie dziwil ze tak szybko schudłam :-) moze tez bedziesz miała to szczescie i po wielu nieprzespanych nocach, dniach z obwisłymi rękoma do ziemi, obudzisz sie szczuplutka jak szczypiorek :-)

Gość smerfny kartofel
podobno od 2 trymestru tyje sie proporcjonalnie wiecej niz w 1. wiec teraz w kazdym miesiacu ze3kg pewnie bedzie :(

Gość milka świstaka
czyli około 15 plus 4 masz 20 nie jest tak źle :P lepiej żeby przytyć a dziecko było zdrowe i prawidłowo się rozwijało

nie martw się!!! 4 kg w tym tygodniu to wcale nie dużo!!!! jak już nie raz pisałam ja przytyłam 12 kg a 6 tygodni po porodzie mam 14 na minusie co znaczy zę obecnie ważę o 2 mniej nż przed ciążą :) dzidziuś, noszenie 5 kg klocuszka, ruch, brak czasu na jedzonko i jeszcze kolki jak się coś zje nie tak.......to wszystko robi swoje :D

Gość nie martww sie
kilogramy pojdą ci w brzuch i piersi głownie. ja miałam duzy brzuch, chude rece i nogi, więc troche cwiczen na brzuch i by nic nie bylo widac- gdyby sie chcialo cwiczyc :-) dobrze ze nie cwiczylam bo znow jestem w ciązy ;-)

Gość nie martww sie
mala agatko jak to sie stalo ze tak mało przytyłas??? ja wymiotowałam przez 5 miesięcy, a i tak przytylam 22 kg, więc teoretycznie patrząc na moją sytuacje, gdybym sie dobrze czula to bym przytyla za 35 :-)

ja też wymiotowałam i najpierw schudłam i to sporo ale potem nadrobiłam :P w ogóle to tyłam baaaardzo nierówno, np w 5 miesiącu przytyłam 7 kg!!!! a w 7 nic, tak samo w 9 :P jakoś tak dziwnie było w każdym razie zaczynałam z wagą 65 kg a kończyłam 77. teraz mam 63 :) jeszcze jakieś 8 schudnę i będzie super :D :P