Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za przepisy

Jak założyć firmę turystyczną bez wykształcenia wyższego?

Polecane posty

Gość co za przepisy

Ponoć są takie możliwoście. Czy ktoś mi może podpowiedzieć? I nie chodzi mi konkretnie o biuro turystyczne, tylko firmę eventową, żeby mozna było pośredniczyć w przewozie klienta i noclegu itp.

Gość co za przepisy
Łatwo odesłać, jak się samemu nie wie, co? Przepisy nie są takie proste tylko pokręcone.

Gość Valdi
To rzeczywiste nie takie proste z tymi eventami. Zarejsetrować działalność można, ale nie ma się uprawnień. A 2 usługi to już turystyka i uprawnienia trzeba mieć.

w necie znajdziesz jak krok po kroku zarejestrować i otworzyć firmę... tego jest sporo do pisania i mi się nie chce :P

Gość Valdi
Levviatan, czytaj uważnie, co pisze przedmówca. Założyć firmę a załozyc firmę z uprawnieniami turystycznymi BEZ WYKSZTAŁCENIA WYŻSZEGO to duża różnica. Ale jak sądzę po wypowiedzi, Ty o tym nie wiesz.

Gość co za przepisy
Czyli nikt tu nie był w takiej sytuacji?

Gość a co to kogos interesuje
zatrudnic kogos kto ma takie uprawnienia moze to byc osoba wspolpracujaca wtedy nie placisz za nia.moze da sie to obejsc umowa-zleceniem jest pelno szkol wyzszych prywatnych ktore sprzedaja dyplomy tzn. placisz przez kilka lat czesne i juz masz dyplom a do tego czasu zalatw sobie pracownika.

Gość że niby co
co to znaczy osoba współpracująca i że się za nią nie płaci? A właścicielem firmy turystycznej MA być osoba z wyższym po turystyce i rekreacji.

Gość jaja w kosmosie
Niezła propozycja z tymi studiami za kasę. Jestem ciekawy jak ludzie to robią. Co, zachodzą do dziekanatu i tak jawnie z grubej ruy mam kasę i nie mam czasu a dyplom potrzebny na gwałt?

poczytaj moze to byc ktos z rodziny na pewno maz/zona lub rodzenstwo placuja bezplatnie wiec nie placisz za nich podatkow i zusu chyba tez ale nie jestem pewien. normalnei zapisujesz sie do szkoly placisz i czamsi chodzisz robisz tak przez 3,5 roku i dostajesz licencjata na tym to polega tylko szkola musi byc prywatna na panstwowych zawsze sie znajdzie ktos ktos sie ceni i nie sprzedaje ocen.

czyli jak zalozysz dzialalnosc i skorzystasz z ulgi to wspolpracujacy tez wiec przez dwa lata zaoszczedzisz na tyle aby zrobic juz prawie licencjata z turystyki.

Gość F6
Niestety wielbiciel, to co piszesz to prawda. A wielka szkoda.