Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwodniczy Aniołek

Dziwna wizyta u ginekologa

Polecane posty

Dzisiaj byłam pierwszy raz. Wybrałam się do gabinetu prywatnego w celu przypisania odpowiednich tabletek antykoncepcyjnych i za wizytę zapłaciłam 80 zł. Tylko że: -trwała 10 min! -nie zostałam przebadana ginekologicznie , lekarz zrobił mi tylko usg -nie zbadał mi piersi -nie przeprowadził żadnego gruntownego wywiadu -od razu przypisał 2 opakowania Milvane, bez żadnych badań dodatkowych -sama musiałam dopytywać się o rzeczy związane z antykoncepcją W sumie mi to na rękę. Nigdy nie byłam na takim badaniu i dlatego trochę się wstydzę. Jednak czuję niedosyt. Tak chyba nie powinien postąpić profesjonalny ginekolog :O

Gość grudka
Dziwnie i nieprofesjonalnie. Gin powinien Cię przebadać manualnie ;), zrobić usg, zbadać piersi,, a przed przepisaniem tabsów zrobić dokłądny wywiad (choroby w rodzinie, wiek, problemy zdrowotne), cytologię i zlecić badania krwi. To, co zrobił, to nieodpowiedzialność. Powinnaś przelamać wstyd (z czasem kolejne wizyty będa coraz łatwiejsze) i udać się do kogos odpowiedniejszego...

Gość tak to wygląda
W większości przypadków (wszystkie które znam?) ginekolodzy wypisują sobie pigułki tak od ręki.

Gość maleństwo 19
Idź koniecznie do dobrego gina! Popytaj, poszukaj kogoś w swoim mieście, kto ma dobre opinie wśród swoich pacjentek. Miałam to samo- poszłam po antykoncepcje, ale nie tylko- miałam upławy i czułam, że jest coś nie tak. Pani doktor łaskawie zrobiła mi USG (ale nie dopochwowo) i stwierdziła, że miałam torbiel. Wmawiała mi, że moje objawy to po prostu owulacja. A ja przecież znam swoje ciało i czułam, że jest coś źle. Potem poszłam do dobrego gina w renomowanym centrum medycznym. Okazało się, że miałam nadżerkę i to dużą. Dopiero Pani doktor zaczęła mnie leczyć. Miałam zrobione badania i dopiero poczułam, że ktoś się mną zająl. USG też miałam zrobione dopochwowo- Pani doktor zamiast iść na łatwizna po prostu sprawdziła czy jest możliwość wykonania go u mnie. A za nim wypisała mi recepte na tabsy musiałam zrobić badania hormonów.