Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Nawróciłam się. Należę do Kościoła Zielonoświątkowego.

Polecane posty

Gość kjhgnvoir
według mnie oni tego nie potrzebują a temu kto nie woła pomocy nie pomożesz :)

Tako rzecze Zaratustra: gdyby Jezus dożył do wieku Nietzsche, odwołałby swoje nauki, było w Nim dość szlachetności. Ale ludzie nie dopuścili do tego, ukrzyżowali Go.

Gość list od Boga ale zapisany
nie kradnę, nie zabijam, nie oszukuję, pomagam ludziom, jestem im zyczliwa, nie piję, nie palę, nie przeklinam, mam szczęsliwe zycie rodzinne, jestem wierna męzowi. Bez codziennego czytania Biblii. Znam bardzo porzadnych, uczciwych Hindusow, Chinczyków, Zydów, ktorzy jej tym bardziej nie czytali. Pojezdz po swiecie, poznaj ludzi roznych lkultur i zobacz jacy są.

bmblondyn mialam na mysli czytanie Biblii

Gość kjhgnvoir
''Tako rzecze Zaratustra: gdyby Jezus dożył do wieku Nietzsche, odwołałby swoje nauki, było w Nim dość szlachetności. Ale ludzie nie dopuścili do tego, ukrzyżowali Go.'' widzisz Profesorko, oni już wybrali kłamstwo, ja nie wiem czy takim ludziom można wogole pomoc :( Człowieku grzechu się wyrzeknij i Jezusa przyjmij On Tobie prawdę pokaże bez studiowana Biblii!!! Tymczasem nasłuchałeś się kłamstw ktore głos Boga całkiem zagłuszyły w Tobie. To moja ostatnia rada. On woła za Tobą

PRZEBŁYSK WIECZNOŚCI Ian McCormack Co się z nami dzieje, kiedy umieramy? „Przebłysk wieczności” to niesamowita i prawdziwa historia człowieka, który umarł i ujrzał świat po drugiej stronie Będąc już w szpitalu umarł na około 15-20 minut, doświadczył piekła a następnie nieba. Dano mu tam możliwość powrotu by opowiadał swoją historię. Jego śmierć była drzwiami do prawdziwego życia, a jego historia w dalszym ciągu przeobraża ludzi na całym świecie, prowokując do zadania sobie poważnego pytania, na które wszyscy kiedyś musimy odpowiedzieć. O autorze: Ian wraz z żoną i trójką dzieci mieszka w Wielkiej Brytanii. Podróżuje po całym świecie opowiadając o tym, Kim jest światłość na końcu tunelu. Głosi konieczność porzucenia grzechu. Fascynuje go oglądanie Jezusa leczącego zranione ludzkie serca i uzdrawiającego ich ciała. http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=1787982315386930665&hl=pl&fs=true

ludzie , ktorzy naja jakie takie pojecie o fizyce, wiedza na czym polega "jasny punkt w tunelu" .Tak jak w telewizorach dawnego typu po zgaszeniu ekranu swiecil się jeszcze punkt w srodku. Akurat ta komasacja energii jest wyjasniona naukowo i nie ma nic wspolnego z religią.

właczyłam sie w ten temat dlatego, ze jedna z moich znajomyc takze "nawrociła sie". Teksty te same co tu, a dalej drze sie na męza i dzieci, oszukuje Urząd Skarbowy i nie tylko itd - w jej moralnosci odmiany nie zauwazylam. Dobranoc.

Mieszkańcy całej ziemi mieli jedną mowę, czyli jednakowe słowa. A gdy wędrowali ze wschodu, napotkali równinę w kraju Szinear i tam zamieszkali. I mówili jeden do drugiego: Chodźcie, wyrabiajmy cegłę i wypalmy ją w ogniu. A gdy już mieli cegłę zamiast kamieni i smołę zamiast zaprawy murarskiej, rzekli: Chodźcie, zbudujemy sobie miasto i wieżę, której wierzchołek będzie sięgał nieba, i w ten sposób uczynimy sobie znak, abyśmy się nie rozproszyli po całej ziemi. A Pan zstąpił z nieba, by zobaczyć to miasto i wieżę, które budowali ludzie, i rzekł: Są oni jednym ludem, i wszyscy mają jedną mowę, i to jest przyczyną, że zaczęli budować. A zatem w przyszłości nic nie będzie dla nich niemożliwe, cokolwiek zamierzą uczynić. Zejdźmy więc i pomieszajmy tam ich język, aby jeden nie rozumiał drugiego! W ten sposób Pan rozproszył ich stamtąd po całej powierzchni ziemi, i tak nie dokończyli budowy tego miasta. Dlatego to nazwano je Babel, tam bowiem Pan pomieszał mowę mieszkańców całej ziemi. Stamtąd też Pan rozproszył ich po całej powierzchni ziemi. Dlaczego Bogowie pomieszali mowę ludzką i niedopuścili do ukończenia wieży - znaku ludzkiej jedności ? :)

\'\'Tako rzecze Zaratustra: gdyby Jezus dożył do wieku Nietzsche, odwołałby swoje nauki, było w Nim dość szlachetności. Ale ludzie nie dopuścili do tego, ukrzyżowali Go.\'\' Co to za bzdury ? :O Człwieku Jezus oddał życie za NAS grzesznych za ludzi a ty jeszcze pozwalasz sobie pisać coś takiego ?!?! Pownienes byc wdzieczny ! a po drugie Jezus Chrystus nie umarł na krzyżu. Krzyż w różnych przekładach Biblii jest na ogół tłumaczeniem greckiego słowa \'stauros\'. Co znaczy - \'\'pionowo ustawiony słup lub pal\'\' !!! W innych opisach śmierci Jezusa pisarze biblijni użyli innego greckiego wyrazu \'ksylon\' co oznacza - \'\'drewno\'\' albo \'\'kij, pałka bądź drzewo\'\' ! Krzyż w rzeczywistości wywodzi się z pogaństwa. merkaba - Kiedy człowiek umiera, przestaje myśleć. Umarli nie widzą, nie słyszą ani nie myślą. Nie są świadomi nieczego. Nie mogą kochać ani nienawidzieć. Umarli są jak pogrążeni we śnie. Czyhający w progu : \'\'Dlaczego Bogowie pomieszali mowę ludzką i niedopuścili do ukończenia wieży - znaku ludzkiej jedności ? \'\' \'\'W tamtych czasach wszyscy ludzie mówili jednym jezykiem. Nimrod (jeden z prawnuków Noego) chciał, żeby trzymali się razem, bo wtedy mógłby nimi rządzić (był to zły człowiek). Kazał im zbudować miasto, a w nim wielką wieżę. Bóg (jeden Bóg a nie jak napisałaś BOGOWIE ! ) nie był zadowolony z tej budowy. Chciał, żeby ludzie rozeszli się w różne strony i mieszkali na całej ziemi. Tymczasem oni powiedzieli : \'\' Chodźcie ! Zbudujemy sobie tutaj miasto i taką wysoką wieżę, żeby sięgała do nieba. Wtedy będziemy sławni ! \'\' Ale Bóg nie pozwolił im skończyć tej wieży. Sprawił, że nagle zaczęli mówić różnymi językami. Przestali się wieć rozumieć i już nie mogli dalej budować. Dlatego ich miasto odtąd nazywało się Babel albo Babilon co znaczy \'zamieszanie\'. Ludzie zaczęli się stamtąd rozchodzić. Rdz: 11: 1-9 .

Gość tak tak na wznak
ranyyyyyyyyyyyyyy... strzeż mnie Boże przed prozelitami wszelkiej maści...

Gość rvgnrksgvb
Krzyż Jezusa to symbol miłości, pokoju i radości. Jezus woła Was każdego dnia abyście wrocili do niego. Nic Wam nie da spokoju jak tylko ta radość jaką Jezus wlewa w te serca ktore Go chcą przyjąć. Porzućcie stare niewygodne, nie dające wam szczęścia ideologie z zakłamanych książek. Pan na Was czeka, woła ale On tylko w ciszy może do Was przemawiać. Tym ktorzy Mu zaufali daje to czego nic na świecie dać nie może. Absolutnie NIC. http://uk.youtube.com/watch?v=skQ5Y0ebNAc&feature=related

Gość rvgnrksgvb
To że piszecie na takich topikach to nie przypadek - szukacie obalenia swojich teorii. Ten kto żyje z Jezusem ma moc by je obalić i robi to, ale od Was zależy decyzja czy przyjmiecie Pana 😍

\'\'Krzyż Jezusa to symbol miłości, pokoju i radości.\'\' Proszę pokazać mi dowody na TWOJE stwierdzenie z Biblii :)

Gość oj kobieto
profesorko- Jezus jest postacia historyczna. Na temat tego , w jakis sposob umarł istnieja przekazy historyczne, nie zawsze sie pokrywajace, im wiecej ich sie odkrywa ( tak jak i w innych przypadkach dociekania prawdy historycznej), tym wiecej wiadomo. Jesli komus zalezy na prawdzie tego rodzaju, w XXI wieku nie moze sie ograniczyc jedynie do Ewangelii, jako , ze coraz czesciej , jak i w stosunku do innych faktow , dotyczacych starożytnosci i czasów pozniejszych , znajduje sie nowe zrodla historyczne, badania naukowcow sa coraz bardziej szerokie, bo postep nauki jest coraz wiekszy Nawet same dokumenty chrześcijańskie nie zgadzają się między sobą w pewnych sprawach. Np. Ewangelia Mateusza mówi, że Jezus urodził się, kiedy Herod był królem Judei, czyli przed 4 rokiem przed naszą erą, zaś Ewangelia Łukasza, że urodził się, kiedy Kwiryniusz zarządzał spisem powszechnym w Judei, czyli po 6 roku naszej ery Rozbieżności są szczególnie widoczne w narracjach o zmartwychwstaniu. Zgodnie z ew. Mateusza kobiety przyszły do grobu o świcie i widziały anioła odwalającego głaz od grobu. Jednak wg św. Łukasza kobiety zastały kamień od grobu już odsunięty Coz dziwnego ze w temacie , czy był krzyż , czy pal mogą byc robieznosci . A to czy Jezus był, czy nie był Bogiem to wyłacznie kwestia wiary. Kazdy wierzy, jak czuje i zadne przekonywania ani w jedną ani w druga stronę nie maja na to wpływu.

Oranje, Jezus jest Panem ❤️ :):):) Chwała najwyzszemu, że otwiera oczy i że Bóg żyje :) w sercach należacych do Niego. Każdy kto do Niego należy i jest oczyszczony i obmyty tworzy jego KOSCIÓŁ. zapraszam:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3783733&start=0 witam z Koscioła Zielonoświątkowego z Katowicach:)- to moja lokalna społecznosć wierzących w Pana.

Gość mam pytanie czemu
sie udzielacie na kafeterii zamiast na forum Zielonoswiatkowcow?

Mk 16:15 Bw \"I rzekł im: Idąc na cały świat, głoście ewangelię wszystkiemu stworzeniu. (16) Kto uwierzy i ochrzczony zostanie, będzie zbawiony, ale kto nie uwierzy, będzie potępiony. (17) A takie znaki będą towarzyszyły tym, którzy uwierzyli: w imieniu moim demony wyganiać będą, nowymi językami mówić będą, (18) węże brać będą, a choćby coś trującego wypili, nie zaszkodzi im. Na chorych ręce kłaść będą, a ci wyzdrowieją. (19) A gdy Pan Jezus to do nich powiedział, został wzięty w górę do nieba i usiadł po prawicy Boga. (20) Oni zaś poszli i wszędzie kazali, a Pan im pomagał i potwierdzał ich słowo znakami, które mu towarzyszyły.\" :):):):):) Jego uczniowie rozsyłają zaproszenia do nieba WSZĘDZIE:):):) Mt 22:9 Bw "Idźcie przeto na rozstajne drogi, a kogokolwiek spotkacie, zaproście na wesele." :):):)

Gość hjgvbkugb
hmmmm.... bo nie jestem zielonoświątkowcem? a poza tym nigdzie nie ma w regulaminie NIE WOLNO A poza tym Jezus przychodzi szukać tych ktorzy pojdą za Nim wszędzie tam, gdzie mało się o Nim mowi :)

Gość ossssssss
Stanowisko Koscioła Zielonoświatkowców # Rozpoznajemy w stworzeniu i odkupieniu ustanowiony przez Boga porządek autorytetów. # Według tego porządku przywództwo zarówno w Kościele, jak i w rodzinie należy do mężczyzn. # Wzorem tego przywództwa jest Chrystus - Pan i Głowa Kościoła. "(...) bo mąż jest głową żony, jak Chrystus Głową Kościoła, ciała, którego jest Zbawicielem" (Ef 5,23) Mnie to nie lezy.

Nie mam ochoty oglądać takich zakłamanych bzdur :) Nie mam wogóle już ochoty wypowiadać się w tym temacie i lepiej jak nie będę tego robić bo jeszcze jakiś opętaniec wmówi mi swoją śmieszną teorię :) 🖐️

Gość ossssssss
kogo tu uważasz za opętańca i dlaczego? Bo nie rozumiem.

Ef 5:28 Bw \"Tak też mężowie powinni miłować żony swoje, jak własne ciała. Kto miłuje żonę swoją, samego siebie miłuje. (29) Albowiem nikt nigdy ciała swego nie miał w nienawiści, ale je żywi i pielęgnuje, jak i Chrystus Kościół\" Ef 5:33 Bw \"A zatem niechaj i każdy z was miłuje żonę swoją, jak siebie samego, a żona niechaj poważa męża swego.\" Ga 3:28 Bw \"Nie masz Żyda ani Greka, nie masz niewolnika ani wolnego, nie masz mężczyzny ani kobiety; albowiem wy wszyscy jedno jesteście w Jezusie Chrystusie.\" Mt 19:6 Bw \"A tak już nie są dwoje, ale jedno ciało\" Prz 12:4 Bw \"Dzielna żona jest koroną swojego męża\". Mężowie miłują żony jak samego siebie:):):) Bo ją jednym ciałem. Mi tam się podoba:) ossss:):):)

Gość osssssssss
nie chce byc traktowana jak czesc ciala męza, powiedzmy palec - ktory moze byc brudny, chory, a jak sie amputuje to spokojnie mozna zyc bez niego. Nie wystarczy mi, ze by maz nie mial mnie w nienawisci. Bardziej kocha sie dusze niz ciało. Ciało moze byc chore, okaleczone, brzydkie - to wnętrze czlowieka jest wazne i ono powinno byc piekne.

osss, obawiam się , ze nie zrozumiałaś:):):), że maż powinien kochać żonę jak samego siebie:):):)bo są jednym ciałem duchem i duszą:):):) ją jedno:) duchem duszą i ciałem:)