Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Michalinki

Czy już przestac karmić?

Polecane posty

Gość mama Michalinki

Mała ma 1,5 roku i nie wiem sama czy już skończyć karmienie piersią czy czekać do wiosny. Może wtedy będzie łatwiej bo krótsze nocki są. Może któraś z was przez to przechodziła i pomoże.

Gość no wybacz ale my za ciebie
takiej decyzji nie podejmiemy ! dla mnie mozesz karmic dziecko nawet 3 lata .

Odzwyczajenie dziecka od dobrego nie jest nigdy łatwe :) A i tak decyzje musisz podjąć sama .

Gość a co to teraz za różnica
a co za różnica czy przestaniesz karmić teraz czy na wiosnę, czy też za rok, twoje piersi i tak są już pewnie tak zmasakrowane i wyciągnięte, że już nic im nie pomorze :( Jak można tak długo karmić? A potem zdziwienie, że mężowi już się nie podobam i czuję się nieatrakcyjna :(

Gość mama Michalinki
Długo karmię? Podobno można i dłużej. Piersi jak piersi. Mąż kocha mnie nie tylko za piersi. Chodziło mi czy łatwiej jest odstawiać na wiosnę czy zimą.

i tak mleko to nie ma takiego znaczenia w diecie twojego dziecka im szybciej tym lepiej

Witam moja mała w lutym kończy rok i tez mam zamiar ją powoli odstawiać od piersi napewno będzie ciężko już jak jej podaje butle to pluje czasami zje kaszke łyżeczką zobaczymy a budzi sie twoje dziecko w nocy bo moja tak i wydaje mi sie ,ze własnie w nocy bedzie najwiekszy problem

Gość mama Michalinki
W dzień karmię ja raz i to nie zawsze a w nocy różnie, trzy- cztery. I to chyba tylko na zasadzie by się do mnie przytulić a nie pojeść.

Gość pięknaanastazja000
ja odatawiam w tej chwili rocznego syna -poprostu koszmar;-(

Gość pięknaanastazja000
odstawiam;-)

Gość mama Michalinki
a jak odstawiasz? Zero cyca czy stopniujesz?

mama Michalinki mam wrażenie ,że moja mała też bardziej się przytula jaj je w nocy bo czasami to jest raptem 3 minuty aż się boje jak ją odstawic najgorzej w nocy

Ja bym radziła poczekać do wiosny ze względu na szalejące infekcje. Moja póki co na razie dzięki piersi wyszła z infekcji kaszlowo katarowej praktycznie bez lekarstw.