Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blue*eYe

Dlaczego tipsy pękaja ?

Polecane posty

Czesc ;] mam taki problem.. nie jestem po zadnym kursie, dopiero zaczynam z tipsami zelowymi i problem polega na tym, ze zawsze jak zrobie tipsy to po jakims czasie pekaja przy tym wolnym brzegu (gdyby patrzec na frencza to peka to biale). Nigdy nie odpadaja, nie zapowietrzaja sie i wygladaja bardzo ladnie ale ciagle jest ten sam problem ze pekaja...czym to jest spowodowane i co mam zrobic zeby tak nie bylo ? pomocy .. :(

Gość alanya
może po prostu masz tipsy złej jakości?

no chyba wlasnie sa dobre, bo zanim kupilam klej, zel i tipsy to poradzilam sie kosmetyczki i powiedziala mi zebym zamowila wszystko z firmy Reni Nail bo ona z tamtad zamawia i maja dobre rzeczy wiec chyba to nie kwestia tipsow no ale jak nie kwestia jakosci to czego ?

Gość Ojej jak mi dobrze
Ja tez robie. Moze sprobuj nakladac wiecej warstw? Albo nie wiem czy Ty pilujesz po utwardzeniu lampa UV, ale ja zawsze jeszcze piluje zeby wygladzic paznokcia na koncu zabiegu, i czasami spiluje za duzo i paznokiec jest za cienki.

nie, po utwardzeniu nie piluje. Po pierwszej warstwie matowie blokiem i nadaje polysku a po kazdej nastepnej tylko matowie. Tak wlasnie myslalam ze moze gdybym dala grubiej zelu to by nie pekaly .. Daje 3 warstwy i raczej cienkie a Ty ?

Gość Ojej jak mi dobrze
Ja trzy dosyc grube, ale staram sie je ladnie rozlac, zeby to wygladalo naturalnie. W takim razie nie znam przyczyny, jezeli technicznie wszystko robisz dobrze, to to musi byc zel albo tips kiepskiej jakosci.

no a skoro Ty mowisz ze dajesz grube warstwy to i ja bede dawac grube ;) wszystko mam dobrej jakosci bo jakos ta \"moja\" kosmetyczka pracuje na tych samych materialach i wszytsko jest ok, dzieki za pomoc, dam grubsze warstwy i musi byc dobrze ;)

Gość Ojej jak mi dobrze
Szczerze? Nie wiem :) Robie szkole kosmetyczna w UK i nasz 'szkolny' zel jest pewnie jednym z tanszych, bo do collegu nie sprowadzaja luksusow, niestety nazwy nie znam, bo produkty sa przelewane do specjalnych szkolnych sloiczkow i pojemnikow. Mimo to zel sprawuje sie dobrze i nic nie peka.