Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuuuziaa

Czym obdarować świeżo upieczoną mamę?

Polecane posty

Gość zuuuziaa

Jak prezencik najbardziej ucieszyłby świeżo upieczoną mamusię? :) Proszę o porady wszystkie mamy, z czego Wy byście się ucieszyły? Dla dzidziusia planuje kupić pampersy , chusteczki nawilżone i jakieś body, to chyba zawsze się przydaje?

Gość nie bombonierka
krem na rozstepy

Gość zalezy od budzetu
ale np cos z bizuterii (wisiorek, lancuszek) albo relaksujacy plyn do kapieli/olejek do masazu/krem do ciala

Gość zuuuziaa
nie znam aż tak bardzo mamy więc krem na rozstępy oraz biżuteria odpada. Mówicie że nic ze słodyczy?

Gość nie bombonierka
jak karmi to nie może ,a zresztą mamy przeważnie chcą schudnąć po ciąży:) moze jakaś fajna książka

Gość nie bombonierka
jak jej nie znasz za dobrze,to może kup jej ładną ramkę na zdjęcie

ja dostałam m.in ksiązkę "Dziecko dla początkujących" pana Talko :) świetna, napisana z humorem, krótkie"rozdziały" widziałam teraz, że jest tego więcej z tej serii :) dostawałam też kwiaty, też cieszyły :) mnie osobiscie denerwowały prezenty,typu krem na rozstępy, bo miałam wrażenie, że ten ktos mi mówi - jesteś gruba i brzydka!! :P głupie to, ale wtedy tak było

Gość ewamama
Tez odradzałabym słodycze. Nie wiem ile chcesz przeznaczysz na prezent i jak dobrze znasz tą osobę. Nie wiem też czy taka świeżo upieczona mama będzie miała czas na czytanie - wszystko zależy od maluszka. Ja nie miałam chwili spokoju niestety :( jak nie opieka nad małym to pranie, prasowanie... Myślę, że jakiś element biżuterii lub ewent. komplet - np. kolczyki, łańcuszek mógłby jej sprawić radość, może go nawet wykorzystać na późniejsze okazje - np. chrzciny. Ja przez cały czas trwania ciąży nie kupowałam zbyt wielu ubrań, po porodzie dostałam bardzo ładna bluzeczkę/tunikę i to mi bardzo poprawiło nastrój. Ciuszek był elastyczny więc noszę go do dziś. Możesz również kupić album na zdjęcia, w którym mama będzie umieszczała fotki swojego maleństwa.

Gość nie bombonierka
ciuchy lepiej nie ,bizuteria też nie bardzo skoro pisze ,ze nie zna mamy zbyt dobrze. nadal obstaje za ksiazka bo nie musi czytac jej zaraz ale moze wiosna na spacerze.. albo poradnik dla mlodej mamy,w razie potrzeby zajrzy tam z kosmetykow może być coś z serii spa (nie odchudzające)ale np relaksujacy plyn do kompieli j/w albo zapytaj meza,kogos z otoczenia co ucieszyloby mame

Gość bykulec
Miło, że pomyślałaś i o mamie :-) Ja rodziłam we wrześniu i wśród masy prezentów od rodziny i znajomych znalazła się "tylko" bombonierka dla mnie :D hehe Jeśli chodzi o mnie to na pewno cieszyłabym się z : - biustonosza do karmienia - kremu do ciała (ujędrniający,antycellutisowy itd - jakiś pielęgnacyjny) - a może pomyśl o jakimś hypoalergicznym dobrym balsamie do ciała? - polecam Iwostin. Generalnie coś do pielęgnacji ciała. Ja miałam ogromną potrzebę zadbać o skórę po porodzie -dobry krem do rąk - naprawdę potem się przyda -chusta, ew. nosidełko (wiem, że jest droga) -książka o pielęgnacji dziecka - ja kupiłam sobie "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff - polecam -a może prenumerata jakiegoś miesięcznika "Dziecko" np. ? czy jakiegokolwiek innego W ogóle to mamy bardzo cieszą się z przeróżnych gadżetów dla dzieci, grzechotki, śliniaczki (bardzo się przydają póżniej), komplet flanelowych kolorowych pieluszek, są różne fajne, rozwijające drobiazgi dla dzieciaczków - widziałam np grzechoczące malutkie maskotki które można przypiąć do rączki dziecka... Jeśli będziesz kupować ubranka to polecam sporo większe - naprawdę się potem przydają, kiedy nie ma już za bardzo kasy na szaleństwa. A może zapytaj otwarcie, czy czegoś młodej mamie nie potrzeba? Może coś jest w tym momencie niezbędne? Może czegoś brakuje :-) Pozdrawiam serdecznie!

Gość bykulec
O właśnie! Ewamama ma super pomysł. Ja po ciąży sporo przytyłam i nie bardzo miałam się w co wcisnąć. Fajna bluzka będzie super prezentem :-)

Gość zuuuziaa
wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi :) nie znam za bardzo mamusi, bo jest to żona kolego mojego męża, mamy raczej słaby kontakt, więc zapytanie wprost odpada-poza tym wątpie że szczerze by powiedziała co chce ;) no i z Waszych propozycji obstaje przy: albumie na zdjęcia, książka lub poradnik dla młodej mamy, bukiet kwiatów :) czekam na inne propozycje dziękuję i pozdrawiam

Gość bykulec
My dostaliśmy, co prawda na święta książkę "Jestem na świecie - kronika naszego dziecka" - taki fajny albumik, gdzie umieszcza się, jak to w kronice ważne daty, zdjęcia itp Jest nawet miejsce do odbicia stópek i rączek hehe. Taki ciekawy prezencik...