Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_beeeee

18 dni temu

Polecane posty

Gość kasia_beeeee

gdybym 18 dni temu zaszła w ciąże czy teraz mogłam bym miec jakies objawy ciązowe?

Gość eeee troche za wczesnie

Gość kasia_beeeee
a no to mam jeszcze jedno pytanie biore tabletki anty hmm i właśnie 18 dni temu zapomniałam wziąść... pozniej brałam cały czas normalnie teraz nie zrobilam przerwy tylko cały czas łykam, zawsze stosujemy z mężem stosunek przerywany a raczej jak on czuje ze juz to wychodzi ze mnie i albo konczy na mnie albo na sobie... no i kurde tak sie boje ze moze cos tam zostało :O hmm w sobote zapomnialam wziąść tabletki ale kochalismy się dopiero w poniedzialek a teraz tak dziwnie sie czuje ciągle głodna, jak cos zjem to takie uczucie jakby wymiotowac mi sie chcialo czy test juz wykarze?

ja nie orientuje sie w tabsach anty, bo ich nigdy nie bralam. Natomiast jezeli kochalas sie 18 dni temu i zalozmy ze jestes w ciazy to bylby juz prawie 5 tydzien. wiec test wykarze na pewno. Ja moge Ci powiedziec, jakie ja mialam objawy w tym czasie: wrazliwosc brodawek bialy sluz klucie w podbrzuszu

Gość kasia_beeeee
dlaczego 5 tydzien? przeciez 18 dni to nie są nawet pełne 3tyg? a kiedy u ciebie wystąpiły te objawy?

tak sie liczy ciaze. od dnia ostatniej miesiaczki. klucie w podbrzuszu i wrazliwe brodawki wystapily jeszcze przed terminem okresu. sluz jakos tak niedlugo potem. Od jakiegos 6-7 tygodnia mialam wstret do niektorych potraw czy zapachow. Nie mialam nigdy wymiotow, mdlosci wlasciwie tez nie. najlepiej zrob test, bo po co masz sie zamartwiac. a jakie masz objawy?

Gość ...77
ale Ty głupia jesteś!!!

Gość kasia_beeeee
troche mnie kuje w podbrzuszu ale nie jakos mocno, tak na początku myslalam ze moze jest to spowodowane tym ze teraz powinnam miec okres a dalej biore tabletki, jak zjem to takie odczucie jakby wymiotowac mi sie chciało hmmm no i mam biały śluz ale to chyba wynik infekcji ostatnio jakos infekcje zlapalam bo strasznie mnei tam bolalo i swedzialo wiec wzielam clorimazolum czy jakos tak i juz przeszło ale od tamtej pory cały czas mi leci hmmm i to by było na tyle aha i od pewnego czasu nic mi sie nie chce :O

Jak długo bierzesz tabletki? Jeżeli bierzesz dłuższy czas, to jedna zapomniana tabletka nie powinna spowodować obniżenia skuteczności działania antykoncepcyjnego. Przy tabletkach nie musicie się dodatkowo zabezpieczać, nie ma takiej potrzeby. Śluz, o którym piszesz często występuje podczas przyjmowania tabletek. Wg mnie nie jesteś w ciąży, ale dla pewności możesz zrobić test, wynik powinien już być wiarygodny. A dlaczego nie zrobiłaś przerwy po skończonym opakowaniu?

Gość kasia_beeeee
poniewaz lekarz mówił ze jak zapomnę wziąśc tabletkę to wtedy nie moge robic 7 dniowej przerwy na miesiączke... Tabletki biore od marca

Gość kasia_beeeee
te brzucho to mnei chyba z nerwów tak kuje :( bo jestem normalnie kłebkiem nerwów mamy roczną córeczkę i naprawde nie mozemy miec teraz drugiegodziecka bo nas na to nie stac :(

Jeżeli zapomnisz tabletki z początku lub samego końca opakowania, to wtedy możesz nie robić przerwy, ale jeżeli tabletka była z połowy opakowania, to możesz spokojnie zrobić przerwę. Zrób test, będziesz spokojniejsza.

Gość pssss90
a jakiej firmy tabletki bierzesz?

Gość kameliaaaaaaa
a sluchajcie, jezeli najpierw byl bialy sluz, a potem plamienie, tak jakby slady krwi, to moze byc ciaza?

Te ślady krwi pojawiły się jak zaczęłaś drugie opakowanie? Jeżeli tak to jest to normalne i nie oznacza ciąży. Nie zrobiłaś przerwy i stąd to plamienie.

Gość kameliaaa
Nie, nie ja nie biore tabletek. uzywam plastrow, robie normalne przerwy, ael podejrzewam ciaze. Czy to plamienie to jeden z objawow?

Nie zauważyła, że to inna osoba napisała :) Plamienie może wystąpić w trakcie cyklu. Jeżeli wystąpilo w drugiej połowie cyklu, to może to być plamienie implantacyjne, ale nie musi. Skoro używasz plastrów to skąd pomysł z ciążą?

Gość kameliaaa
Do tego mam bardzo nabrzmiale piersi. wczesniej byl bialy sluz, teraz plamienie, kluje mnie dol brzucha i jakos tak sie dziwnie czuje...

Gość kameliaaa
Wiem, wiem, wiem:).... ale sie boje:( wiem ze to glupie;p

Gość emmmmmmm
ja jak mialam plastry anty to mialam wszystkie objawy ciazy wiec przestalam je stosowac