Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffffffffdddddddddddd

Jaka jest najzdrowsza woda mineralna?? Jaką polecacie???

Polecane posty

Chodzę do gim. Do tej pory do szkoły brałam albo herbatę albo jakiś napój gazowany... teraz chcę to zmienić Ale nie wiem jaka jest najlepsza, najzdrowsza, najodpowiedniejsza woda mineralna?? Jaką polecacie??????????????

a kranówa ze szczyptą soli może być?

Gość eldakar666
Cisowianka.

Gość lusesita....
cisowianka the best

Na pewno nie żywiec bo to drogi syf. ja piję Cisowiankę, albo primawerę. W Irlandii piłam Evian i Volvic, ale niestety w Polsce sa one cholernie drogie. I jakoś 8zł szkoda mi wydać:)

Gość deka87
Cisowianka to jak dla mnie najgorsza woda na rynku - smakuje jak woda destylowana. Już najtańsza woda z marketu, czy nawet kranówa (zależy w jakiej miejscowości) są od niej lepsze.

mineralne są wszystkie niedobre najlepsza jest woda źródlana czysta - nie ma smaku , gazowana i zdrowa

Gość deka87
Mnie kilka lat temu w liceum (profil zdrowotny) uczyli że woda gazowana jest niezdrowa bo odkładają się od niej kamienie na nerkach czy cos takiego (ogólnie jakaś reakcja z CO2), teraz zapytałem o to google i po internecie krąży jeden artykuł powtarzany po stokroć - czyżby firmy sprzedające wodę wystraszyły się że ludzie poznają prawdę i stworzyły swój "niezależny" artykół potwierdzający nieszkodliwość wody gazowanej, a nawet podkreślający jej zdrowotność ?

to dlaczego woda źródlana z krynicy wydobywana naturalnie jest gazowana ? ludzie się tam leczą ...wrzody, niestrawność, wszystko.

Gość kjhiop
ale ona jest naturalnie gazowana , a poza tym to sie nie nzywa w tedu gazem tylko inaczej, ale zapomnialam jak ... muszynianka jest ok

Gość co za czub
co za czub napisal ze woda destylowana?! nie wolno pic wody destylowanej!!! wyplukuje skladniki min. z organizmu. najzdrowsza jest oczywiscie niegazowana. ale rodzaj wody dobiera sie w zaleznosci od potrzeb organizmu - patrzysz na zawartosc kationow i wybierasz tę, ktora ci odpowiada. a najtaniej wychodzi baniak 5l :P

Gość Poczytajcie czym sie rozni
woda zrodlana od mineralnej. Zrodlane nie maja zadnych wlasciwosci, a mineralne maja... jesli komus chodzi tylko o smak wody to powinie pic taka jaka mu smakuje i odpowiada cena, a jesli chodzi o zdrowie to powinien wybrac wode mineralna np. cisiowianke, muszynianke. Maja najwieksze skladniki mineralne ktore zaspokaja organizm i lepiej nawadniaja :)

Gość nie-gazowanej
Od gazowanej wody można dostać kolki jelitowej- ja miałam ;)

Gość bari bua
Nie dawno na politechnice łódzkiej studenci przeprowadzili test na kilkunastu najpopularniejszych wodach pod wzgledem faktycznej zawartosci mineralow,wartosci odzywczyc itd. O dziwo wygrała Cisowianka.

Gość a ja uwielbiam taniec
Ja tez pije cisowianke 1,5-2 l dziennie. Ewentualnie kropla beskidu.

Gość kjkkkhjkkjk
Ja nie lubię wody :O

Gość kranuffka
:Dpyszotka:D

woda ma smakować, woda trzeba co jakiś czas zmieniać Ja lubię nałęczowiankę, cisowiankę, muszyniankę, muszynę. Czasem kupuję źródlaną ale głównie mineralną piję delikatnie gazowaną, nie lubię wody niegazowanej :O

Gość deka87
Nie wiem jak Wam może smakować Cisowianka

Gość a ja uwielbiam taniec
ja z kolei nie rozumiem jak mozna pic zywiec zdroj. toz to paskudne jest :P

Gość tolerancja to moje 2 imię
coca-cola :P