Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka2+1

PAŹDZIERNIK 2009

Polecane posty

A piesek jast zajebiaszczy, juz go lubie, mimo, że wybral sobie wyraźnie męża na swojego pana no i trzeba go nauczyc jeszcze wielu rzeczy. Dobrze ze nie sika juz w domu, ufffff. Najgorsze jest to ze ciaga na boki i jest bardzo silny jak na szczeniaka - musimy go nauczyc ladnie chodzic, co by mi wozka nie wywrocil!

Gość
i znowu z mezem ten sam temat wałkuję , ze nie podoba mu sie imie DAWID i on twierdzi ze nasze dziecko nie bedzie mialo tak na imie! juz nie mam slow jak go by tu przekonac. kiedy mi sie wlasnie to imie podoba....Ci faceci.......

Hej dziewczyny ;) ja wlasnie wstalam, wcinam arbuza i chyba umówię się do fryzjera, bo to mi napewno poprawi samopoczucie i podniesie moją teraz niską samoocenę...u mnie na szczeście mąż sprawuje się idealnie, jest milutki i troskliwy, tez potrafi dopiec do żywego, ale i tak uważam go "za najmniejsze zlo" bo są gorsi. K_Z- zamówilam tego bezowego Jumpera, on jest na koncu strony prezentowany, cięzko się nam było zdecydowac, ale ten bezowy z czarnym spodobal się i mnie i męzowi, więc teraz czekamy z niecierpliwością, oby tylko to był dobry wybór. ;) Ostatni wieczorami czesto pobolewa mnie brzuch, robi się taki twardy i ciężki...a Martynka wsadza ciągle nózki w pachwiny i coraz mocniej mnie kopie, czasem mnie rto już zaboli...ale już silna ta mala. 🌻

tymczasem - mimo wszystko nie forsuj sie pracami,sama tez biegam ze szmata w domu ale wiem ze przesadzic nie moge bo potem ledwo zyje. na temat M nie mam slow ...,moze to jedynie taki ostatni podryg przed odpowiedzialnoscia i byciem ojcem a potem mu minie beagle - boli dalej gardlo? angela - mnie tez wieczorami pobolewa brzuch ostatnio i bardziej czuje to malenstwo,chyba lezy juz glowa w dol a czasem tak naciska na pecherz ze mam uczucie jakbym miala sie posikac a nie moge jak juz ide do wc dzis mam wizyte u gina,trzymajcie kciuki :)

Witam po weekendzie. To ja będę nie oryginalna, ale jesteśmy z mężem 4 lata po ślubie, przed ślubem spotykaliśmy się 4 i pół roku i odkad jestem w ciązy, to jest norlanie idealnie. We wszystkim pomaga, rozpieszcza, ma oczywiście tez swoje zajęcia i hobby, ale nie czuje się zaniedbana, gada do brzucha, jest czuły i... od początku naszej znajomości nienawidzi flirtowania z innymi. Sam jest zazdrosny, ale tez nie dał mi nigdy podstaw do zazdrości. Nie zerka na inne panienki i krytykuje to u swoich kolegów. Teraz widzę, ze ja mam w domu ideała, którego normlanie nie doceniałam - i nie jest to pantoflarz, ma tez swoje zdanie, jeździ na motorach, gra w nogę i wspina się po górach;) I nie wierzy w przyjaźń damsko męską - wiec jego kobiecą przyjaciółka, kochanka i kumpelą jestem tylko ja:))) Ale się pochwaliłam... Ale grzechem by było go nie docenic, po tym co piszecie.

Agnela 24 - mi też podoba się dokładnie taki sam wózek, daj znać jak przyjdzie K_Z Kasia - będzie ciężko wybrać się na wesele, mnie straszą że na sylwestra i to nie bardzo, ale może akurat będziesz się super czuła i dzieciątko będzie spokojne

Tymczasem - uważajcie na siebie w tej delegacji. Nieznajoma - ja mam tez okropny ból piersi i mleczko juz wycieka. monia_ twardnienie brzucha jest normalne, może się zdarzać nawet do 10 razy dziennie, ważne, żeby nie był taki twardy nieustannie. betix_ Dawid to piękne imię. Musicie dojśc z mężem do kompromisu, ale niech nikt inny, teściowie, rodzice, koleżanki nie wpływają na twój wybór. My wybraliśmy imię Laryska dla córci, i teściowie z tym walczyli, ale polegli. Zwisa mi, czy komuś to imię się podoba, czy nie. Wazne, ze nam sie podoba, a inni z czasem się przyzwyczają.

Witam Mamuśki!! K***** ja tez jakiś taki dzień mam nie mogłam spać od 4 rano do 6 potem jakoś poszło,śniły mi się jakieś bzdury że mąż mnie wkurzył to szpiku kości i nie że wstałam zadowolona(z myślą to tylko sen) tylko wkur****** i se myślę jak mogłeś jestem w ciąży,bo latała za jakimiś małolatami z cycem i dupą na wierzchu a jak jak w każdym śnie wielka z brzuchem ahhhhh.Nie denerwujmy się kochaniutkie:):)Ide na śniadanko i na zakupki jadę obiecał:)Odezwę się jak wrócę😘

Gość
dziewczyny u mnie takie nudy dzis ze juz nie wiem co ze soba zrobic!

betix, jeśli to cie pocieszy, to ja marze o tym, żeby się ponudzić, a muszę siedzieć w pracy... Mam tyle fajnych książek do przeczytania, a czasu brak, a jak będzie dzidzia, to juz tego prędko nie nadrobię...

Hey laski!!!!!!!!!!!!!! Byłam dzisiaj u ginki, zaś dwa kilo do przodu Już jestem 10 kg na plusie Mam wpisane dużymi literami ODPOCZYNEK!!! Cholerka jak ona to zauważyła hehe Mam twardy brzuszek, przyznałam się do remontu i mam leżeć i się nie forsować :) Ogólnie jest ok :) Ale mam wspaniałe wieści!!! Kąpać się mogę........................... no i brykać :D:D:D:D:D:D:D:D:D Ale się dziś będzie działo ;-) Także nie liczcie na mnie wieczorkiem na kompie :-P Tylko jak mam się zabrać za męża po tylu miesiącach hehe Buziaki 👄

Witanko:-) Ja znowu w weelend buszowałam po sklepach.Ogladalismy łozeczka i wózki. Moj maz mnie zaskoczył pozytywnie ogromnym zainteresowaniem.W sklepie składał wozki, jezdził nimi po sklepie...szok:-) Mam 3 opcje: bolder sd new line, x-lander i mutsy. Mysle,ze pomimo opcji spacerowej trzeba bedzie kupic jeszcze jeden, taki lekki spacerowy. Rumianella-------ja tez zostalam przy Kornelci i mam w d.... komentarze tesciowej. Tymczasem-------->uwazaj na siebie i dzidzie:-) brzusiowa----->ostra z ciebie babka:-) K_Z_Kasia-------->mnie juz mleczko wypływa od jakiegos czasu,ale teraz to normalnie szał na całego;-) betix-------->mysle,ze powinnas mu powiedziec,ze w koncu to ty jestes w ciazy i chyba masz prawo do głosu:-) Suri--------->daj znac jak i co ?

Wróciłam:):) Ale poszalałam mieliśmy kupić ręczniki,kocyki,pościel i kosmetyki a ja już całe umundurowana do końca 3 miesiąca i nie tylko ja bo mój Luby też-Rybcia a to??A może to??To ja wezmę jej to ok??No szok myślałam że na zakupach fashion to facet może tylko oczami przewracać a tu proszę:):)Jakie miłe zaskoczenie:)Widzisz Dagar jednak trochę ten facet się przejmuję :P Brzusiowa------->no no trochę czekałaś na małe co nie co i nawet nie żałuj:):) Betix----->zapraszam ja dziś porządkuje bo za tydzień teściowa wpada i wiadomo z białą rękawiczką będzie latać:p Rumianella----->oj kochanie nie forsuj się tak powiedz dość i odpoczywaj:):) SURI----->jak u lekarza??

hej ja własnie wróciłam z miasta i z małych zakupow-małych bo tylko jeden sweterek kupiłam dla malucha:D za to ostatnio dostałam od kolezanki dwie reklamówki ciuchów, prawie wszystkie różowe wiec mam nadzieje ze lekarz sie nie pomylił i dziewczynka zostanie dziewczynka brzusiowa miłego wieczoru;) betix imie dla dziecka to tylko i wyłącznie wasza decyzja a jak sie komus nie podoba to jego problem, a my z mezem zrobilismy tak ze dla pierwszego dziecka wybierał moj maz tzn ja napisałam ktore mi sie podobaja a on wybrał, a teraz powiedziałam ze wybieram ja oczywiscie biorac pod uwage jego zdanie

WITAJCIE KOCHANIUTKIE! Ja dzisiaj byłam u lekarza i nasza Nadia na początku 30 tygodnia waży 1640. Widziałam jej usteczka i dziurki w nosie:) Odwróciła się też główką w dół - na szczęście! Tymczasem - współczuję Ci bardzo, ja bym mojemu zrobiła straszną jazdę za coś takiego. Jestem bardzo tolerancyjna, ale tego bym nie zniosła - koniecznie i stanowczo musisz mu to zakomunikować! I nie bierz się więcej sama za takie porządki!!! Betix - imię Dawid jest piękne, ale mojemu mężwi też się nie podoba i powiedział, że on by się nie zgodził. Może daj mu w takim razie powybierać i zdecydujcie się na coś innego, w końcu to też jego dzieciątko:) SURI jak tam u ginka - dzieciątko też Ci się już przekręciło główką w dół? Rumienella - to super! Mó mąż też jest rewelacyjny! Np ostatnio chciałam iść na spacer, to zabrał mnie na starówkę na lody i jeszcze dostałam przepiękną różyczkę:) A na drugi dzień pojechaliśmy na rowery wodne i wieczorem do restauracji na kolację. Ale do brzuszka nie mówi, powiedział, że będzie rozmawiał z małą jak się urodzi:) Dagar ja mam x-landera - już pisałam pewnie ze 100 razy, ale Bolder SD jest super - to był mój pierwszy wybór. W tych nowych x-landerach dostajesz jeszcze w cenie wózka świetny śpiworek na zimę.

lalune super ze dzidzia ma sie ok i rosnie:) mam nadzieje ze moja tez ma głowe na dole;) okaze sie za tydzien ciekawe co tam u mery i jej synka?

Ja też jestem po wizycie u lekarza .Wyniki w normie mały obrócony główką w dół .Waga 1900 kawał chłopa lekarz powiedział ,że zapowiada się duże dziecko . Dieta cukrzycowa służy 1,400 w dół. A ,tak w ogóle mam cały dzień zrąbany .Rano mieli dowieźć kostkę brukową oddzwonili ,że hds jest na przeglądzie .Później odbierałam wyniki i pielęgniarka nastraszyła mnie ,że ma złe wyniki moczu za dużo leukocytów. Między 11=12 miał być facet do pomiarów bramy garażowej oczywiście nie przyjechał .Zadzwoniłam do szefa i jakimś cudem go zmusił i łaskawie zawitał o 15 zrobił pomiar i doliczył 500 zł więcej brama w cenie promocyjnej nie pasuje . Goście od drenażu zwiali z roboty o godz 10 dzwoniłam do ich szefa jedzie na wesele i nie ma nad nimi kontroli a Ci robią co chcą. A,niby jest kryzys a zamówienie bramy graniczy z cudem .

wrocilam od gina :) dzidzia wazy 1600 i jest glowka w dol a to 30tydz u mnie :)wymiary w normie,tylko ja cos duzo przytylam,przed ciaza 59 a teraz mam67 :( ale byle dzidzia zdrowa:) na suchosc nosa mam pic wapno z wit C

Suri----------->gratulacje:-) Kawał dzidzi,a pomyslec,ze niedawno miała np. 2 mm:-) lalune-------->gratuluje slicznej i dorodnej dziewczynki:-) Ja jestem juz przygotowana na kupno Boldera SD:-)Mutsy podobno jest awaryjny, a Xlander po zlozeniu nie zmiesci nam sie do bagaznika :-(

Gość Lucasca
PSEUDO............Wiek .......... Termin porodu..........Płeć.............. kliforka..............30..............1 października.......................... Stelka27..............29.............1 października.......................... Alla23................24..............3 października........................... Lucasca.............35..............3 października........................... limonka2+1.........24...............4 października........................... migotka200.........29............. 4 października ......................... perełka1983........25................6 października........................ Angela24............26...............7 października......................... Dagar...............34................18 października......................... Agatek-gagatek...24...............24 października....................... agatka1984.........25..............25 października....................... Skorpionka81......27...............28 października......................

Lukasca-------->po co skopiowalas tabelke?????????????????????/////Kim w ogole jestes????

LUCASCA------->to jest nasza tabelka i jej się trzymamy a wszystkie zmiany ustalamy miedzy sobą miło jeśli chcesz się przyłączyć ale lubimy takie forum jakie jest:):):)bez zmian:) Perełka1983......25...26.09.09…Pawełek...mazow..pierws za dzidzia Nieznajoma4303.22...01.10.09..Blanka.....pomors....pierw sza dzidzia K_Z_Kasia.........27...04.10.09..synek...zachodniop..pie rwsza ciąża Angela24...........27...07.10.09..Martynka.śląskie.....p ierwsza dzidzia mazia112..........22...11.10.09..Miłoszek..Małopol....pi erwsza dzidzia MartaDz...........30...11.10.09..Zuzia......podlaskie..p ierwsza dzidzia KASIA444................14.10.09..SZYMUŚ....pomors....pi erwsza dzidzia Renatinka……..….26...17.10.09..synek 230;……pomors……pierwsza dzidzia DAGAR.............34...18.10.09..Kornelia……. Łódź......pierwsza dzidzia Lalune.............27...19.10.09..Nadia...warm.-maz...pi erwsza dzidzia RUMIANELLA.....27...22.10.09..Larysa..dolnośląskie..pier wsza dzidzia SURI...............30...22.10.09..Dawid......śląskie.... .pierwsza dzidzia lubila..............32...25.10.09..Ola..........rzeszów. .druga dzidzia madzik.................21....29.10.09..???????.......lub elskie........druga dzidzia

To jest nasza najaktualniejsza tabelka:-) Masz ochote z nami byc, to sie wpisz:-) Perełka1983......25...26.09.09…Pawełek...mazow.... pierwszadzidzia Nieznajoma4303.22...01.10.09..Blanka.....pomors....pierw szadzidzia MG 29..............31...01.10.09..Igorek......wlkp......druga dzidzia alla23...............24...03.10.09.synek.......mazow.... pierwszadzidzia K_Z_Kasia.........27...04.10.09..synek...zachodniop..pie rwsza ciąża Angela24...........27...07.10.09..Martynka.śląskie.....p ierwszadzidzia Mewka123........29....07.10.09. Martynka...wlkp...pierwsza dzidzia MERY27...........28....8/12/10/2009....synek......wlkp.. ..drugiedziecko mazia112..........22...11.10.09..Miłoszek..Małopol....pi erwszadzidzia MartaDz...........30...11.10.09..Zuzia......podlaskie..p erwszadzidzia KASIA444................14.10.09..SZYMUŚ....pomors....pi erwszadzidzia Renatinka…...….26...17.10.09..Jas......pomor s.....pierwszadzidzia DAGAR.............34...18.10.09..Kornelia…. Łódź......pierwsza dzidzia Betix.............23....18.10.09. synek..kujawsko-pom...drugadzisdzia Lalune.............27...19.10.09..Nadia...warm.-maz...pi erwszadzidzia RUMIANELLA.....27...22.10.09..Larysa..dolnośląskie..pier wszadzidzia SURI...............30...22.10.09..Dawid......śląskie.... .pierwszadzidzia agatek-gagatek 24...24.10.09..córka..dolnośląskie...drugie dziecko lubila..............32...25.10.09..Ola..........rzeszów. ..druga dzidzia agata_xyz......28....26.10.09...synek.....śląskie......p erwszadzidzia madzik..........21....29.10.09..???????.......lubelskie. ..druga dzidzia

Super Grubsaki że u was wszystkich wszystko dobrze wyniki,waga i w ogóle jesteśmy zdrowe:):)Dziś tyle energii miałam że cały dom posprzątałam i uwierzcie jak padłam na łóżko to nawet nie wiem kiedy ale pospałam tylko godzinkę:):)Idę pod prysznic i zaraz wracam coś mi się tu nie podoba :p wiecie o co chodzi-swego trzeba pilnować-:):):)

Hmmm co to za tabelka... do tego nieaktualna? Dagar - wydaje mi sie ze to najlepszy wybor, chociaz nie wiem nic o Mutsym Perelka - masz racje, co to jest 8 kg? SURI - u mnie juz ze 13 bedzie ;-) Super ze dzidzia prawidlowo rosnie Malgorzata - czy wszystko jest na Twojej glowie? Ehhh Ty to sie masz... Ale synus rosnie jak na drozdzach! Lalune - dobrze ze sie obrocila, ale dziewuszka dorodna! Nieznajoma - ale fajnie... ja wszystko kupilam sama! Maz nawet nie wie co i ile czego dokladnie mamy ;-) Czuje sie jak slonica - bylismy na spacerze z psem i ledwo szlam.... ehhh