Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka2+1

PAŹDZIERNIK 2009

Polecane posty

czesc dziewczyny, juz`pytalam o to ale musze spytac jeszcze raz- czy wiecie jak to jest z czyszczeniem dziasel?

renatinka- wczoraj Ci radzilam zebys poczekala z "ten tego" do 6 tygodni, ale sama nie wytrzymalam wczoraj ;) jakos tak samo wyszlo ;) mysle ze nic nie bedzie, w sumie to w sobote mija 6 tygodni. U lekarza jeszcze nie bylam

No Kasiu zaskakujesz mnie:p;p;p,a mam pytanko jest jakoś inaczej,czuje dyskomfort?Jak nie chcesz nie odpowiadaj:)nie ma presji:):)

Kasiu,nie żebyśmy były ciekawe :-P :-D Gdzieżby tam :-P

wiesz co mialam wrazenie przez chwile ze chyba troche luzniej, ale ogolnie to bylam troche spieta bo myslalam o szwach, wiec pewnosci nie mam. Poza tym to bylo lepiej niz sie spodziewalam. No i nie pozwolilam mezowi tam nawet spojrzec, bo jeszcze jestem "niewyjsciowa". Wczoraj nie przewidzialam takiego obrotu sprawy. Musze sie doprowadzic do porzadku ;)

Gość kiciaaaaa...
wiadomo że luzniej bo po porodzie pochwa jest jak rozciągnięty wór dlatego lepiej jest miec cesarke a te ktore twierdza ze jest tak samo albo lepiej to klamią!!!!!

a tak na marginesie niezle sie usmialam z ta swinska grypa hehe, dobra jestes ;) Ogolnie to masz spoko meza, moj ucieka na widok i zapach kupy, no ale nie zmuszam go. brzusiowa -moj synek tez charczy, ale jeszcze o to nie pytalam lekarza. serduszko ma zdrowe bo mial ekg i usg w szpitalu

ale mi pomaranczka pojechala... a ty co sie wtracasz, sama jestes rozciagniety wor :P

Wyslalam na poczte Kornelcie w foteliku:-) kasia------>olej to;-)

odnośnie ten tego to tez byłam ciekawa czy faktycznie trzeba czekać te 6 tygodni U mnie jeszcze 4 nie minęło, a już mnie trafia i nawet grzebałam coś w necie, ale wszędzie 6 tygodni. Stwierdziłam, że wytrzymam i dopiero po wizycie u lekarza będzie co nieco, ale skoro już o tym piszecie i Kasia zadowolona to zaczynam mieć myśli, że jak wytrzymam jeszcze z tydzień to będzie wszystko! Ja mam tylko obawy o to szycie, niewielkie coprawda i ostatnio to aż musiałam strasznie się wpatrywać żeby znaleźć ten szew ale jakoś się boję. Kasia----jak mogę zapytać to jak było? Tyle słyszałam, że może być gorzej, że brak nawilżenia (głównie przy karmieniu piersią) itd itd nieznajoma----> ten Twój M to faktycznie gigant. Mój ze dwa razy przewinął, na początku nawet stwierdził, że tak te kupki nie śmierdzą ale teraz jak mu podaję pampersa do wyrzucenia to delikatnie w paluszkach trzyma. Wczoraj trochę na niego ponarzekałam a on mi przywiózł ciepłe lody (2 bo jeden dla mnie a drugi dla Niuni). Myślałam, że więcej popisze, ale moja Dama już się obudziła, otworzyła oczy i robi przedziwne miny, napina się i wydaje dziwne odgłosy poniżej brzucha, tak więc "mamusiu" do dzieła"!!

Gość kiciaaaaa...
nie pojechalam ci tylko stwierdzilam fakt!

A jeszcze odnośnie tych bączków u dziecka to zauważyłam, że dużo lepiej się Mała wypróżnia jak piję nieprzerobione mleko niż np. jakieś serki i jogurty. Chyba surowe mleko jest lepsze i dla mnie bo częściej chodzę do toalety i dla dziecka.

JoG- bylo super i zadnych problemow nie odnotowalam ;) tez sie balam jak to bedzie. Szwow nie czulam wogole. Maz twierdzi ze nie czul roznicy

na razie zabawki ja nie interesuja,za to wibracja jest zachwycona :-)

Gość kiciaaaaa...
no przeciez wiadomo ze mąż nie powie: kochanie jestes luzna, ale swoje pomysli, nie badzcie naiwne!!!!

czy ktos Cie pyta o zdanie? co ciebie obchodzi jak kto rodzil? mialam ochote urodzic naturalnie to urodzilam i nie zaluje. Kazdego indywidualna sprawa. Tak samo jak sprawy lozkowe, wiec nie komentuj. Poza tym maz wiedzial z czym wiaze sie porod naturalny. W koncu to jego dziecko rodzilam. Moze i sobie pomysli ze jest luzniej, ale co z tego? Zostawi mnie? Znajdzie jakas ktora miala cesarke? ALbo dziewice moze? ;P Ty wiesz w ogole na czym zwiazek polega?? :P dagar ma racje, zmien chlopa. I dorosnij

K_Z_Kasia----->to fajnie, że było ok. zobaczymy jak u mnie będzie. Mam trochę pod tym kątem obaw, a i ostatnio miałam na tym punkcie spięcie z M bo nakryłam go na oglądaniu filmików. Twierdzi, że byłby dziwny gdyby takie coś go nie kręciło i , że jestem chora na mózg się tym denerwując bo zawsze to oglądał. Owszem ale przynajmniej się krył. A czas ciąży i teraz ten połóg... Ale trochę mnie pocieszyłaś. w sumie pierwszy raz tez nie zawsze jest cudowny ale z czasem się wszystkiego uczymy i może nie potrzebnie się tym wszystkim stresuję. Samo przyjdzie Fajne te nasze określenia dzieciaczków, wampirek mi się podoba a ja swoją to nazywam piranią jak pije cyca albo pierduszką jak przewijam. M się złości na mnie, ale ja ją nazywam tak z czułością, codziennie coś mi samo przychodzi do głowy...

pomarańczka :-p :-p :-p nie potrzebujemy intrygantek na tym topiku! Jeśli masz inne zdanie to możesz je wypowiedzieć w bardziej delikatny sposób bez atakowania i stwierdzania co myślą nasi mężowie bo o tym nie masz zielonego pojęcia i lepiej zajmij się swoim M, no chyba, że mu nie pasowało....

dziewczynki a jak Wasze brzuszki? bo mój jeszcze strasznie duży a minęło już 3 tygodnie od cesarki i się martwie...

Cześć dziewuszki. Dawno sie nie odzywałam ale macierzyństwo wciąga ;) byłam dziś na wizycie kontrolnej i mała (mała?!) przybrała w 12 dni 0,5kg ;) waży już 3950 i coraz ciężej mi dźwigać tego wiecznie glodnego trolla. Wizyta spoko oprócz jednej pani która wazyła Olę i spytała jak karmię - no to mówię że mieszanie, ale częściej piersią. potem pyta jak długo mam zamiar dawać pierś, to mówię że 3-4 miesiące to mnie babsztyl zjebał że co mam do roboty jak nie karmić piersią i że powinnam karmić ile się da! :O potem mi szwagierka powiedziała że babka karmiła swoich trzech synów do 3 roku życia:O dzieci były już wielkie, a ona wyciągała cyca i dawaj! pozatym Ola okazała się baaardzo silna. podobno siłe ma 2 miesięcznego bobasa... boję się co będzie dalaj albo jak zacznie mamę bić :P hehe ta pomarańczka mnie rozśmieszyła. weźcie dziewczyny nie odpisujcie jej... to się nazywa karmienie trolla i najlepsze co mozna zrobić to ignorować. mamy te nasze rozepchane, zapuszczone wory, nasi mężczyźni biedni pewno mają kochanki- wieczne dziewice, a my musimy się zadowalać kabaczkami ALE CO TO KOGO OBCHODZI :P :) co to połogu (mój M mówi że jestem w barłogu- menda jedna) to ja daję sobie jeszcze góra 2 tygodnie. czyli w sumie będą 4... dziewczyny PYTANIE- jaką antykoncepcję zastosujecie? ja na 99% tabletki- najpierw te nowej generacji które można stosowac i karmić, a potem wróce do swoich starych dobrych tabsów- Novynette, które już stosowałam.

4sz4 no już myślałam że zginęłaś pod sterta pieluch:):):):) Ja chyba jednak spiralkę wybiorę myślałam o tabletkach ale przy moim i męża popędzie(oraz braku pamięci)to do 30 już 5 bym miała:):):)

Perełeczko:)mój brzuszek powoli mniejszy przez te brzuszki co robię ale mały flaczek jeszcze jest narzucę tempo po wizycie u lekarza jak sprawdzi czy wszystko ok:)

co do brzuszka, to ja musze sie pochwalić, ze chociaz mam skłonność do rozstepów, to brzuch został gładki;) jestem juz tydzień po porodzie i wchodze w swje jeansy, brzucha praktycznie nie mam, ale jest taki flaczkowaty,wiec jeszcze dam sobie tydzień i zacznę ćwiczyć laryska jet super grzeczna, oby tak dalej... a kto to jes pomarańczka? bo w tabelce jej nie ma. kogos przegapiłam?