Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche juz sie boje

dziecko ulewa wymiotuje co zrobić?

Polecane posty

Gość oooooooooooo
na bank ma podrażniony przełyk a może i coś gorszego.Refluks to nic dobrego.Upieraj się u lekarza na wizytę u specjalisty

Gość kurcze bele
sluchaj nie chce cie straszyc, ale najwazniejsze jest dziecko popros o skierowanie na przeswietlenie pluc, to zachlystowe zapalenie nie daje zadnych objawow, tylko przeswietlenie jest w stanie wykryc

Gość troche juz sie boje
zrobie to prześwietlenie. Boze obudzilo się a z buzi stróżka mleka, a ja karmilam przed tym jak do was napisalam.

Gość oooooooooooo
to samo chciałam powiedzieć.My byłyśmy kiedyś w szpitalu z takim właśnie podejrzeniem

Gość kurcze bele
i kilka przydatnych rad: karm czesciej ale zmniejsz porcje, by zabardzo nie wypelniac zołądka, pod materac ze strony glowki daj kocyk by dziecko spalo pod katem 25 stopni i dziecko raczej nie powino duzo lezec na brzuszku

Nie kupuj mleka AR dla alergika!!! Zrobisz mu krzywdę. Mleko AR zawiera czyste białko mleka krowiego, na które jest uczulone Twoje dziecko skoro ma mleko Nutramigen. Kup Preparat zagęszczający Nutriton o dosypuj do mleka. Skończy się ulewanie, gwarantuję. Kosztuje ok 20zł tylko że coraz ciężej dostać go w aptekach. Na stronie e-dziecko (to portal gazety.pl) jest forum pt. Nutriton, poszukaj i poczytaj.

troche juz sie boje hmm ciebie rzucili i widzisz co wyroslo. Jutro wezme dziecko do lekarza. Myślalam, ze to może faktycznie normlane, ze wymiotuuje i ulewa ale skoro piszecie, ze nie to musze się tym zająć. Nie panikuj i słuchaj lekarza. Mój syn ulewał bardzo długo. Ulewał, to mało powiedziane, chlustało z Niego po prostu. Też był na nutramigenie, dodatkowo lekarz włączył coordinax, na wyraźne moje życzenie.

Gość oooooooooooo
ale autorka nie napisała,że dziecko jest alergikiem:) po prostu testuje mleka po kolei

Gość kurcze bele
nutriton to maczka chleba świetojanskiego a z tego co czytalam to autorka juz uzywala mlek z tym zageszczaczem i nic nie dalo, wiec kupowanie go i dawanie osobno do mleka mija sie z celem

Gość oooooooooooo
ok, ja więcej się juz nie oddzywam w temacie.Jak widać co matka to inna diagnoza.Radzę znaleść dobrego lekarza i go słuchać

dzieci ze skazą białkową mają większą tendencję do ulewania. Tak też jest z moją córką. Ona też ma Nutramigen. Myślę że gdyby dziecko nie było alergiczne (alergią pokarmową jest skaza białkowa, na którą to skazę przepisuje lekarz mleko Nutramigen), to lekarz nie wypisałby recepty na mleko Nutramigen. A bez recepty nie kupi tego.

Gość troche juz sie boje
nie wiem czy jest alergikiem. Jak się urodził mial żylki na ciele i pediatra powiedziała, ze to alergia. Na poczatku piło nan ale bolał je bardzo brzuch więc kazala zmienic na nutramigen. Brzuch przestal boleć a zaczeło się ulewanie.

Gość kurcze bele
popieram ooooooooooooo nie ma to sensu bo faktycznie , jezeli autorka ma ochote to moge radzic, ale najwazniejsze by zabrala dziecko do lekarza , ps a jak sie chce radzic to nalezy uwaznie przeczytac wszystkie posty autora

Gość troche juz sie boje
nutramigen się kupuje bez recepty tylko wtedy jest dwa razy droższy. Ja sama nie wybralam tego mleka. śmierdzi i jest kwaśne i gorzkie i dziecku nie smakowalo wcale. Ale się przyzwyczailo. Kupilam bo lekarka kazała.

Gość kurcze bele
a odpowiedz mi jeszcze na pytanie czy dajesz mu kaszki ???

Gość troche juz sie boje
daje i jak zrobie tak na gęsto na wodzie i łyżeczką karmie to nic się nie dzieje, a jak robie mleko z miarką kaszki zeby zagęścić to wtedy ulewa.

Gość kurcze bele
a kaszki czyste czy mleczo ryżowe?? i mowiesz mleko czy nutramigen

W tym wieku praca przewodu pokarmowego nie jest jeszcze ustabilizowana i wcale nie musi to być refluks. Być może będzie tak, że jak dziecko będzie już siedziało, sytuacja dopiero się unormuje. Cierpliwości i zaufaj swojemu lekarzowi.

Gość troche juz sie boje
kaszki ryżowe bez mleczne. nutramigen boteraz je tylko nutramigen. troche sie boje ze bede czekac a sie okaze cos nie tak i bedzie zle.

Gość kurcze bele
kobieto zastanow sie co mowisz, o takich objawach mozna mowic w pierwszym miesiacu zycia, jak sie nie przeszlo to sie nie wie, niestety tak to wyglada, a u 5 miesiecznego dziecka to nie jest normalne gdy wymiotuje po jedzeniu. A co do refluksu to fizjologiczny wlasnie w tym wieku zaczyna ustepowac

kurcze bele kobieto zastanow sie co mowisz, Nie muszę się zastanawiać, mówię o tym, przez co sama przeszłam.

Gość kurcze bele
wiec czy nie jest to dziwne ze ywmiotuje bo nutramigenie?? wymioty nie sa jedynym objawem alergii i nie nalezy sie tylko tym sugerowac, a tak wielu lekzry robi dla latwizny, my mamy fajna lekarke, moim zdaniem poradz sie innych lekarzy, moze zasugeruj tej lekarce do ktorej chodzisz teraz, poprostu mogla o tym nie pomyslec, potraktowala was seryjnie, a co do mleka, to ostroznie, ile teraz zjada na jedna porcje?? podaj mu polowe porcji i poczekaj.

Gość oooooooooooo
musztarda mam tylko jedno zdanie do ciebie: wyobraź sobie,że od 5 m-cy wymiotujesz 20 razy na dobę skwaśniałym mlekiem.Wyobraź sobie stan swojego gardła i zapytaj siebie czy nic byś z tym nie zrobiła

Gość kurcze bele
i co ?? tobie pomogl nutramigen, a autorka chyba WYRAZNIE pisze ze jej dziecko po nim wymiotuje. Wiec to chyba nie jest normalne nie sadzisz?? Nie potepiam cie za rady, ale moim zdanie skoro nie pomaga to znaczy ze problem jest w czyms innym

Ok, chciałam tylko poradzić i pocieszyć, i przede wszystkim powiedzieć, żeby dziewczyna słuchała lekarza, a nie rad na forum. 🖐️

kurcze, kafe wstawiło spację do linka. Trzeba go skopiować i ręcznie spację usunąć z adresu.

Gość kurcze bele
my tez tak myslimy, natomiast czytajac co pisze autorka widze ze sa to dokladnie objawy jakie miala moja corka, ale najwazniejsze co powie lekarz z tym ze przeciez nic nie szkodzi by samemu pytac i zadac od lekarza stosownych badan

Gość oooooooooooo
shamanka bo taka jest prawda.Co innego kiedy dziecki odbije sie po jedzeniu a co innego kiedy po każdym posiłku przez kilka godzin cofa mu się pokarm. jeśli którażś w ciąży miała wymioty ,przypomnijcie sobie jakie to paskudne uczucie w gardle:o