Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche juz sie boje

dziecko ulewa wymiotuje co zrobić?

Polecane posty

Gość troche juz sie boje

mam 5 miesieczne dziecko. Dostaje mleko modyfikowane od samego początku. I od samego początku bardzo ulewa. Probowaliśmy zmienić mleka na inne ale bylo tylko gorzej. Po zupie czy owocach nie ulewa i nie wymiotuje, a po mleku bardzo. Ulewa wszystko co zje. Przebieram go nawet 10 razy dziennie bo nawet 3 godziny po jedzeniu potrafi zwymiotować. Lekarka to olewa. Mowi ze dzieci wymiotują i że trzeba dać dziecku czas jak urośnie, a ja się boje. To naprawde normlane? Przed chwilą nakarmilam dziecko. zjadlo niecale 100 ml mleka, a wczesniej jadlo 5 godzin temu zupe. Ledwo wyjełam smoczek wszystko się wylalo. Nie wiem czy to ulanie czy wymioty, ale wyplynelo wszystko co przed chwilą zjadlo.

co do wymiotow to sie nie orientuje ale napewno jezeli lekarka ma olewczy stosunek do pacjenta,w tym wypadku twojego dziecka to nalezaloby ja zmienic........ pozdrawiam.

Gość malaaaaaaa
hmmm....nie ejstem mama ale to chyba nie normalne. Normalne ze dzieci ulewaja ale zaraz po jedzeniu i troszke.... Moze to mleko nie jest dobre dla niego?? moze ma skaze bialkowa....

Gość tu nie trzeba nic umieć
zmień jak najszybciej lekarza albo jedź na ostry dyżur pediatryczny w szpitalu

Gość troche juz sie boje
je nutramigen to wlaśnie mleko dla dzieci ze skazą bialkową.

Gość troche juz sie boje
ulewa tez po wodzie i herbatce. gęste posilki takie jak kaszki i zupki nie wywolują żadnych negatywnych reakcji.

Gość tu nie trzeba nic umieć
wypowiedź 16.03 nie do tego tematu, sorry :)

Gość GłupiaIdealistka
nie podawaj wogole mleka;) to stereotyp ze mleko jest zdrowe ;) a szczegolnie dla malych dzieci;p ale to zakorzenione w ludzkich umyslach i jesli by to naglosniono ile mleczarni by upadlo za tym pieniadze ida xD

Gość troche juz sie boje
hmm ciebie rzucili i widzisz co wyroslo. Jutro wezme dziecko do lekarza. Myślalam, ze to może faktycznie normlane, ze wymiotuuje i ulewa ale skoro piszecie, ze nie to musze się tym zająć.

Gość kurcze bele
moim zdaniem dziecko ma refluks, to samo rzeszlam z moja córką skonczylo sie na zachlystowym zapaleniu pluc, przede wszystkim powiini wam zrobic przeswietlenie pluc by to wykluczyc, odnosnie mleka to my tez mielismy na poczatku diagnoze ze to skaza, ale nic sie nie poprawialo po zmianie, w szpitalu zapisali nam Enfamil Ar , mleko ktore tezeje w zołądku dziecka i nie wydostaje sie do przelyku , w rezultacie nie ma ulewan i wymiotow,

Gość oooooooooooo
spróbuj bebilon AR

Gość oooooooooooo
enfamil jest pierońsko drogi,kup bebilon,po 2 dniach jak ręką odjał,zobaczysz.Tylko AR

Gość kurcze bele
jest drogi, ale jako jedyny zadzialal u nas , reszta ma inny skladnik zagesniajacy, glownie mączkę chleba świetojanskiego, a enfamil ma skrobie ryzowa

Gość oooooooooooo
to jest antyrefluksowe mleczko,zagęszczone ,specjalne dla dzieci z takimi ulewaniami.Twoje dziecko moze nie chcieć jesć mleka ,bo od tych ulewań mogło mu podrażnić przełyk.Co do zapalenia płuc,to chyba troche straszycie.Pewnie,że to moze się zdarzyc,ale dziecko chyba jest pod kontrolą pediatry i osłuchiwane co jakiś czas.Kup ten bebilon AR

Gość lamajka
jak przybiera normalnie to moze faktycznie nie ma powodów do niepokoju moi synkowie obaj bardzo ulewali, a nie widzieli na oczy mleka modyfikownaego (karmiłam piersią), starszy ponad rok, młody do pół roku przebierałam, podkładałam książki pod nogi łóżeczka, żeby mieli wyżej, odbijałam po kazdym posiłku, nosiłam długo do góry, ale poza tym nie mieli żadnych niepokojących objawów- byli wesołymi i żywotnymi niemowlakami przechodzi jak dziecko zaczyna siadac, chodzic, i wykształca się prawidłowo przełyk sprawdź przyrost, jak jest w normie to się nie stresuj, obserwuj a jak maluch źle przybiera albo dojdą inne objawy to inna bajka, trzeba do lekarza

Gość hmm2
lepiej jednak rzucic nim o podloge az mu sie przestawi

Gość troche juz sie boje
pilo bebilon nan i bebiko. Po tych mlekach tak strasznie wymiotowalo. Najgorzej po bebiko, aż się dlawilo wymiocinami. Przez godzine wymiotowalo. Byliśmy u lekarza. Kazal podawać wode żeby się nie odwodnilo i wiecej nie podawać tego mleka. Mam enfamil w domu bo kazano nam sprobowac ale ja się boje, ze znów bedzie tak wymiotowal i ze się zhlyśnie. Po tym nutramigenie jakby najmniej tego wszystkiego bylo.

Gość oooooooooooo
ale to nie ma znaczenia jaki jest zagęstnik,moze być też simlac do zwykłego mleka.Puszka enfamilu to pewnie ze 27 zł teraz kosztuje.Za ta cenę jest duża puszka bebilonu.I bebilon jest smaczniejszy:)

no mozliwe,ze ma refluks, ja poodbno jako dziecko strasznie duzo ulewalam -mama mi opowiadala a tak sie sklada,ze mam refluks zolądkowy

Gość oooooooooooo
ale autorko pił mleka AR i to samo???????????????????????????????????????

Gość oooooooooooo
to że mu zmieniasz mleka to nic nie da.On potrzebuje mleka dla refluksowców:)

Gość troche juz sie boje
przybiera rewelacyjnie. Nawet ma troche nadwagi. To radosne, zywe dziecko, tylko ciągle wymiotuje. Nawet jak zaczyna się śmiać w glos to się dlawi kaszle i wymiotuje. Nie można wziąść dziecka na ręce zeby nie być calym w wymiocinach, nawet jeśli to sie dzieje kilka godzin po jedzeniu.

Gość kurcze bele
nie polemizuje, ale u nas nie dzialalo, natomiast jak autorka ma enfamil tylko czy ar to powinna sprobowac

Gość troche juz sie boje
mleko pije z sinlackiem albo kaszką ryżową, bo lekarka kazala zagęszczać. Powiedziała ze jakby co to da mu debridat. Mam enfamil AR. Wszystko z wyjątkiem nutramigenu bylo AR. Nutramigen zagęszczam.

Gość kurcze bele
moja corka tez dobrze przybierala na wadze, natomiast w szpitalu byla juz w takim stanie ze lekarze mowili ze rokowania nie sa pomyslne, nie ma zartow z refluksem bo jak raz sie zadlawi to mozesz juz nie pomoc

Gość oooooooooooo
no to niedobrze skoro po mlekach AR też się ulewa:oSpróbuj ten enfamil ar skoro go masz,może z ryżem zadziała.A jeśli nie to poszukaj dobrego lekarza.

Gość oooooooooooo
popieram kurcze bele.To musi być duży refluks skoro te mleka i zageszczanie nic nie dają.Nalegaj na skierowanie do specjalisty

Gość kurcze bele
sprobuj enfamilu, moze bedzie jak u nas ze tylko to pomoze, wszystko zalezy od nasilenia objawow, czasami samo nie przechodzi, nasza corcia ma zaraz 2 latka a jak sie za bardzo opije herbaty to potrafi jeszcze teraz ulac

Gość troche juz sie boje
dam na następne karmienie enfamilu. Mam nadzieje, ze to nic poważnego ale dzisiaj od rana bardzo kaszle. Jutro ide do lekarza.