Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamafrania

danonki

Polecane posty

Gość mamafrania

witam czy ktos wie kiedy mozna zaczac podawac dziecku danonki?

Gość nevvka
nie wiem ale danonki sa niezdrowe

Gość mamafrania
słyszalam o tym , ale kazdy wypowiada sie na ten temat inaczej, jedni lekarze polecaja inni nie. zreszta co teraz tak naprawde jest zdrowe?

Gość nevvka
syn sąsiadk je od 7 mc sam lubi się tak bawic łyżeczką :) ale nie wiem jak to wpływa na dziecko ja swojemu nie będe dawać bo to takie plastikowe jedzonko

Gość nevvka nie przesadzaj
jak chcesz dawac dziecku tlyko ekologiczne produkty,to juz lepiej odkladaj. ekomama jestes czy jak? danonki niezdrwoe, ok, moze i nie do konca, ale cos ci powiem: mieszkalam w Anglii 2 lata. widzialam,co tutaj marki daja jesc dzieciom. np. dziecko roczne jadlo czekoladki, inne gora 20 mieisecy jadlo chipsy, 10 miesieczne jadlo frytki w kfc. a 2,5- latek butelke coca coli.wiec nie takie danonki straszne ;)

Gość mamafrania
córce dawałam - ale własnie niepamietam od kiedy- i wszystko OK, zreszta znam sporo dzieci które je jadly i sa zdrowe. corce po roku zaczełam dawac normalny twaróg, taki ze smietanka lub owocami , sama zrezygnowała z Danonkow - nie smakowaly jej juz. No i raczej niebede ich dawac dziecku codziennie, bo to monotonne

Gość nevvka
ale pisze chyba wyraźnie że JA nie będę dziecku plastikowego papu dawać a to co robią w angl mnie nie rusza ich dzieci ich świat ja tam nie jestem entuziastą angli całego UK i sposobu ich życia ja mówie o sobie

Gość mamafrania
nie nazucam bys dawala dziecku danonki, kazdy robi jak uwaza. ale nie rozumiem oco chodzi z anglia. ja raczej sie nie sugeruje tym co w innych krajach i nie tylko. tutaj zapytałam o te danonki bo nie wiem kiedy mozna zacac dawac, a prawda jest taka ze i tak zrobie jak bede uwazała. poprostu moje dziecko odstawia mleko i kaszki i szukam czegos czym moglabym zaczac roznicowac diete - mam na mysli np sniadanka. je juz jajko, z wedlinkami i paróweczkami (to tez niezbyt zdrowe)tez jeszcze poczekam.

Gość mamafrania
juz doczytałam o co chdzi z uk

Gość nevvka
to było do tej co pisała co to dzieci w angll nie jedzą nie do ciebie autorko

nie,no to już przesada...to co jest zdrowe w takim razie?moj maly lubi danonki i daje mu codziennie po 1-2 .Skonczył roczek ale dawalam od 8 miesiaca.

Gość gabbbbkoooo
A nie lepiej jakis jogurcik lub zwykly serek homogenizowany, teraz malo rzeczy jest zdrowych ale wszystkie te produkty przeznaczone dla dzieci sa tak kolorowe i napchane sztucznymi smakami i zapachami ze az do przesady.

ja daje ,pediatra kazał dawać ,komu mam zaufac jak nie jemu?? jak nie chcesz dawac danonków to śą inne serki np bakusie ,albo kup naturalny jogurt dodaj owoce i gra muzyka:)

Gość mamafrania
kombinuje z jedzonkiem co może dostac , ale potrzebuje nowych smakow, zreszta nie raz jadł ziemniaczki z masełkiem i zwykłym mlekiem, raz mu dałam płatki z mlekiem -całe dwie lyżeczki - ale tak był zapatrzony w córke jak jadła; wiec może nie bede czekac do roku z twarogiem, nic mu nie jest po mleku krowim .

a moj skonczyl rok i oprocz mleka modyfikowanego,danonkow i kilku lyzeczek kaszki nic nie chce jsc.Dzisiaj zrobilam mu zupke na maselku z piersia z kurczaka marchewka,zjadl...3 lyzeczki...i du**

bydziu Ty tu?? :P ja danonki podaję tak co 2 lub 3 dzień. różnie ale nie codziennie....

są danonki z mleka modyfikowanego. mozna je dawać od 4 miesiaca ale dostepne w niemczech w Polsce takowych chyba nie ma. Ja mojej dalam kilka razy ale wielkiej furorry nie zrobily. Zdecydowanie smaczniejsza jest jogobella, albo mus owocowy. jablko banan gruszka zmiksowane z odrobiną cynamonu. Nazywa to "owocki" i się nimi zażera.

Gość gość
CslmZo59pbraIeftRb6TaNEa