Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mgławica

Introweryku pogadaj z introwertykiem...

Polecane posty

Myślę, że dużo was tutaj i chyba najwięcej...zgłosi się ktoś? pogadałabym z kimś...ludzie w moim domu mnie wkurzają...

Gość pchla
jestem!!!

Gość kto to jest introwertyk

Gość pchla
ty na przyklad!!

ale to dobrze?

Gość pchla
swietnie!!!!!!!!!

Gość szawae
no to gadaj

ale drugiego tez trzeba :(

Gość pchla
pogadajmy o introwertyzmie...

Gość szawae
introwertyk to osoba kierująca emocje do siebie, najpierw pomysli a później powie, nie kieruje sie emocjami, wypoczywa będąc w samotności przeciwieństwo to ekstrawertyk -kieruje się emocjami, emocje wyładowuje -kieruje na otoczenie,najpierw powie a później myśli co powiedział, potrzebuje towarzystwa i ludzi wokół siebie

jestem :) przepraszam :)może na początej wyjaśnie tym którzy nie wiedzą ( co znaczy że raczej nimi nie są::) co znaczy słowo introwertyk. Introwertyk, typ człowieka zwróconego raczej ku własnemu ja, aniżeli ku światu zewnętrznemu, mającego trudności w nawiązywaniu kontaktu z ludźmi. Skopiowałam z neta... Introwertycy zwykle: * zyskują energię kiedy są w samotności, a tracą wśród ludzi, * czerpią energię ze świata wewnętrznego, tj. uczuć, idei, wrażeń, * są dobrymi słuchaczami, * myślą zanim coś zrobią lub powiedzą, * utrzymują większy kontakt wzrokowy podczas słuchania kogoś, niż podczas mówienia do niego, * mają niewiele zainteresowań, ale w każde zainteresowania bardzo się zagłębiają, * lubią spędzać czas samemu, * tylko głębokie relacje z innymi nazywają \"przyjaźnią\", * wolą rozmowy w cztery oczy niż w grupie, * mówią wolno, z przerwami, * aby się skupić potrzebują ciszy, nie lubią gdy im się przerywa pracę (np. dzwonkiem telefonu) * korzystają z pamięci długotrwałej, przez co często mają uczucie \"pustki w głowie\" i mogą mieć problemy ze znalezieniem odpowiedniego słowa podczas rozmowy. * lepiej niż ekstrawertycy radzą sobie z zadaniami wymagającymi skupienia uwagi, * na studiach osiągają lepsze wyniki niż ekstrawertycy, * łatwiej uczą się czytając niż przez rozmowę z innymi * wolą dowcip ujawniający niestosowność i niedopasowanie, * pracują tak samo niezależnie od tego, czy są chwaleni, czy nie, * nie lubią rozmów \"o pogodzie\", * mogą mieć trudności w zapamiętywaniu twarzy i nazwisk * nie wyrażają swoich uczuć wyrazem twarzy. Introwertyzm a układ nerwowy

hmmm to cos jakby blokada zanim cos sie wypowie?

kurde nie chcialo mi sie czytac wszystkiego, ale ostanio mi cos takiego kumpela powiedziala, ze jestem intrawrtykiem;/

Gość pchla
to ja jestem tak w polowie!! moge zostac?? ;-)

O tym , że jestem introwertykiem dowiedziałam się całkiem niedawno gdy przypadkiem trafiłam na bardzo fajne forum dla INTRO.Wcześniej zawsze myślałam że jestem jakaś "inna" i nienormalna.Szukałam wyjaśnienia w przeszłości i powodów mojej "inności" w problemach z dzieciństwa.A tu się okazuje że jestem całkiem normalna i że tylko nie jestem ekstrawertykiem ( przeciwność introwertyka) czy też tak macie że nie lubicie ludzi ??

możesz zostać nawet jesli jesteś ekstrawertykiem :)znalazłam dobry test w sieci na określenie swojego typu. chcecie ?

Gość pchla
ja bardzo czesto nie mam po prostu o czym z nimi rozmawiac wiec sie usuwam...

Gość pchla
to ja poprosze o te test!!

hmmm a to seiro cos złego ? ja nie wiem nigyd sie nad tym nie zastanawialem, zanim kumpekla ostanio bardzo zla na mnie byla i takie cos mi powiedziala :( . Ja akurat mam dobrych znajomych, i to jest jakas choroba psychiczna cyz cos takiego??

Gość pchla
no cos ty!!!!!! taki typ a nie choroba hiihihihihihi :-)

to nie jest nic złego :) ale ja chyba wolałabym zostać ekstrawertyczką, bo jest łatwiej...a tak to ciągle ci ekstra nas męczą..."No ale dlaczego nie pójdziesz na tą imprezę, znowu będziesz sama w domu?" i tak ciągle...z każdej strony/ a ja naprawdę dobrze się czuję kiedy jestem sama...:) moment i będzie test

Podam Wam przykład i mój największy aktualny problem;) Mamy duży domek i postanowiliśmy wynająć jedne pokój kuzynowi mojego chłopaka do którego ja nic nie mam i jest oKi. On przyjechał do nas z daleka i jego dziewczyna została w innym mieście.Kuzyn nie ma komputera i codziennie późnym wieczorem chce korzystać z mojego i rozmawiać przez Skype ze swoją girl.Na początku nic nie mówiłam ale po kilku dniach przesiadywania w moim pokoju zaczęło mnie to porządnie wkurzać.Ciągle czułam się tak jakbym miała gości w domu i była cały czas w stanie gotowości.stresuje mnie to...mój pokój to moja oaza...lubię w nim przebywać-sama, do spotkań rodzinnych mamy salon.Ale wychodzi na to że ja jestem "dziwina" i że nie umiem się dzielić...nie potrafię wytłumaczyć chłopakowi że czuję się źle kiedy ktoś przebywa ze mną w pokoju, tym bardziej że jest to wieczór, kiedy ja już jestem w piżamie i chcę odpocząć.

Gość cytryna ówka
pewnie że tak, dla mnie normalka ,jestem intro czyli dla estra zawsze bede dziwna i niedostępna

mi z testu wyszlo ze jestem, ale takie testy zawsze sugeruja odpowiedzi, to za bardzo w nie nie wierze. Mnie dobra znajoma nazwała introwertykiem, jak ostanio na imprezie, na chwile siue zmylem ( poszedlem poplywać) , i chcialem byc sam, a mnie szukala. Z rozmową z ludzmi tez mam problemy, co w moim przypadku w pracy jets uciążliwe ;/

a jak się z tym czujesz ? z tym że nie jesteś ekstra? nie chciałabyś tego zmienić ?

Gość cytryna ówka
ja bym chciała to zmienić że jestem intro ale tego nie można zmienić w sumie to wrodzone tak samo jak temperament