Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiemmmm

ropiejące oczka u 3 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość sama nie wiemmmm

mamusie powiedzcie mi czy to normalne? co jakiś czas mój szkrab ma w koncikach oczek ropę, jest jest bardzo malutko, no, ale jednak jest,to sie chyba kwalifikuje do lekarza, ale teraz gdy panuje epidemia grypy nie chce bez powodu ciągać małej do przychodni czy to moze byc cos poważnego?

Gość sama nie wiemmmm
podnoszę

Gość Mamamróweczki
Przemywaj maluchowi płatkiem z solą fizjologiczną, a gdy to nie pomoże to wtedy zrób kompres nawilżony świetlikiem. Po prostu wpadł do oczka jakiś paproch i dlatego ropieje :)

jezeli ropieje juz b dlugo to warto wybrac sie do lekarza takze polecam sol fizjologiczna :) mojej malej ropialo oczko, najpierw malutko ,pozniej coraz mocniej, bylam u lekarza, krople na tydzien, bez poprawy, pozniej kolejne na tydzien, zero efektu okulista-nowe krople-znowu nic wkoncu skierowanie na zabieg-udraznianie kanalika lzowego :( efekt-poprawa natychmiastowa ale nie zycze żadnej mamie przechodzenia przez to...

sól fizjologiczna do przemywania, jesli po tyg nadal będą ropiec idź do okulisty !

EVI wiem co przechodziłaś bo miała też taką sytuacje. Mojemu synkowi tez oczy ropiały poszłam do okulisty przepisała kropelki, masowaliśmy kanalik, przystawiałam świetlik byłą sol fizjologiczna ale bez efektu tzn jedno oko przestała ropieć ale lewe nadal ropiała i jak syn miała 5 miesięcy to pojechaliśmy na udrożnienie kanalik i jak ręką odjeło