Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KathyInBlack

Dziewczyny potrzebuje rady.

Polecane posty

Gość KathyInBlack

Sprawa wygląda tak. Okres spóźnia mi się ok.2 tyg. Jest możliwość abym była w ciązy. Niewielka, ale jest. Gdybym była to juz ponad miesiąc. Chodzi o to, że boje sie iść do lekarza. I proszę, nie radźcie abym poszła - tego nie zrobię ze strachu. Mam dziwne bóle podbrzusza i wydobywa się ze mnie strasznie dużo śluzu. Napiszcie tylko czy jest prawdopodobieństwo, że może to być zapalenie czy coś innego. Chodzi mi tylko o to czy takie bóle świadczą tylko o ciązy czy moze są objawami czegoś innego. Proszę o pomoc :(

Gość niula
takie coś może być obhawami tysiąca rzeczy, wg mnie wizyta u lekarza byłaby delikatnie mówiąc mile widziana:) może zrobić test ciążowy i będziesz juz trochę więcej wiedziała :)

Gość KathyInBlack
Zrobiłam. Wynik negatywny. Robiłam ok. 3 tyg temu. Tysiąca rzeczy? np.?

Gość a jaki masz sluz////
...

Gość azalea
ja mialam podobne objawy i rowniez bardzo male podobienstwo bycia w ciazy i ... byla to ciaza :o jak nie chcesz isc do lekarza to chociaz zrob sobie zwykly test z apteki. przeciez nie bedziesz chyba gdybac przez 9 misiecy ;)

Gość azalea
test moze nie wykryc tak wczesnej ciazy jak 1 tydzien.

Gość KathyInBlack
A co Tobie się jeszcze działo? Ile czasu utrzymywały się te bóle brzucha? Długo?

Gość niula
niestety nie znam się, ale może być to zwykła reakcja np na stres, a może być coś zupełnie innego, miałam raczej na myśli to, że po kilku tak ogólnikowych objawach trudno laikom cokolwiek stwierdzić. Jeżeli podejrzewasz ciążę, to lepiej idź do lekarza, dla dobra dzieciaka, jeżeli to nie ciąża, to dla swojego dobra też powinnać iść do lakarza

Gość KathyInBlack
Sluz dokładnie taki jak zawsze miewałam przed okresem. Białawy.

Gość KathyInBlack
Niula jestem w takiej sytuacji zyciowej, ze dziecko nie wchodzi w gre. Nie wiem co zobie, jeżeli będę. Po prostu chciałabym wiedziec co np. powoduje długotrwały ból podbrzusza :( Zeby była choć nadzieja.

Gość niula
no ale dopóki się nie dasz zbadać, to się nie dowiesz

Gość KathyInBlack
Po prostu bardzo się boję. Zrozumcie to. Szukam punktu zaczepienia, nadziei. A w zamian dostalam stwierdzenie, ze ktoś tam miał takie same objawy i to była ciąża. rany :/

Gość niula
powiem tak, ludzie czasami latami się staraja o dziecko i nie wychodzi ;/ więc musiałabyś mieć naprawde 'farta", żeby zajść, ale nie można niczego wykluczyć. Nie martw się na zapac :) Powtórz test i idź do lekarza, bo jeżeli to nie ciąża, to i tak warto zobaczyć czemu się spóźnia :)

Gość moowca
teraz pomyslisz zamim włozysz co kolwiek do wlotu,eh wyslij swojego mondrusia co Ci tam gmerał do apteki po test a najlepiej 2 i z rana na czczo naj 1 za 38 minet 2 .jak wynik pozytyw to sa na necie tabletki i po krzyku latwo kupic ale trzeba szybko dzialac powodzenia

Gość KathyInBlack
moowca powiem krótko : spie.rdalaj. Nie tak brzmiało moje pytanie. Czy Wy wszyscy musicie sie zachowywac w ten sposób? :/

Gość moowca
a jezeli mialas teraz jakies przezycia matura czy stud...jakies stresy to poprostu sie zacielas i wszycho dont panic ;-) bo to jeszcze gozej

Gość moowca
ok sperdulam a Ty czytaj te pierdy od dziewczynek z podstawowki ,chcialem pomuc w kacu jestem ginkiem pa . ps myslcie kobiety bo samiec za was nie pomysli eh

Gość KathyInBlack
teraz pomyslisz zanim wlozysz cokowiek do wlotu? Chodzilo mi o to czy to moga byc objawy czegos innego. Tylko tyle. Jakis przyklad. Ale rzecz jasna sie nie doczekam.

Gość azalea
chcesz, zeby ci ktos napisal, ze nie jestes w ciazy, ale niestety nikt z nas tego ni moze zrobic. przy ogolnikowcyh objawach, ktore wymienilas moze to byc sto roznych rzeczy, o ktorych wie TYLKO LEKARZ. sobie 2 testy, jak wyjdzie pozytywnie i bedziesz chciala przerwac ciaze to pozostana ci 2 wyjscia - albo isc do lekarza, albo tabletki poronne, a te trzeba przyjac jak najszybciej. (pisze to, bo stwierdzilas, ze nie chcesz tej ciazy).

Gość moowca
moze fakt,za ostro.sorr.Masz upłwy .niewiem czy masz stalego partnera nic nie napisallas to wazne czy mieliscie jakies zabesp.. nie chodzi o pikantne szczeguly ale ogulnie duzo eczy wplywa.Ale jezeli bola jajniki(chyba wiesz gdzie je masz) to jest takie prawdopodobiestwo(ciazy) wazne te czy to byl 1 raz bo czasami sie to zmienia po pierwszym kochaniu wiecej infor

Gość KathyInBlack
Pisałam tylko o objawach jakie mam. Jest to dość dziwny ból. Raz jeden jajnik, raz drugi. Z tym, ze ten prawy praktycznie cały czas. I nie jest to ból. To dziwne uczucie, którego sama nie umiem opisac. I momentalnie czuje się tak jakbym musiała isc za tą drugą potrzebą ( wiecie o co chodzi ) choć wcale mi sie nie chce. Śluz mam taki jak zwylke przed okresem, z tym, ze tym razem utrzymuje sie za długo. Bo juz prawie 2 tyg. Czy mam stałego partnera? Nie, nie mam. Kochałam się z moim byłym 3 razy, pewna, ze do mnie wrócił. 2 razy z zabezpieczeniem. 1 nie. Z tym, ze nie skonczył we mnie. Póżniej mnie zostawił. To juz nie wazne. Jestem sama i sie stresuje. Moze to wszystko ze stresu. Sama nie wiem. Nic wiecej mi sie nie dzieje. Dalej mam ochote na kawe, papierosy i piwo. Nie mam tez wzmożonego apetytu...

Gość KathyInBlack
heeej... :(