Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathi28

Jeśli nie macie kart rezydenta nie starajcie się o Incoming Support!

Polecane posty

Gość Kathi28

To mój następny topik...Jeśli ktos miał do czynienia z całą procedurą tego zasiłku zapraszam do pisania na ten temat...Jest to zasiłek nie osiagalny prawie dla Polaków bez rezydentury.Wystapiłam o niego 4 miesiące temu i nic do tej chwili nie przyszło...usłyszałam,że mąż nie ma rezydenta i nie ma na co liczyć...nie waż ne jest to,że pracował tu prawie 2 lata i,żę mieszkamy tu już trzy,a może dopiero.Zostawiajcie swoje opinie.pozdrawiam evryboody

Gość a maz niby tak dobrze zarabial
hahaha :P pisalam ze go zwolnia:P

Gość Evi38 uk
INCOMING Support jest dla tych co pracuja

Gość Kathi28
haha nikt go nie zwolnił

Gość Kathi28
i Ci którzy mają tzw:seek pay

Gość Kathi28
nie pracuje,bo miał poważny wypadek,ale nadal ma zatrudnienie...Ludziska nie wyśmiewajcie się z czyjejś krzywdy,bo nie wiadomo co może wam się przytrafić

Gość Evi38 uk
jak ma zatrudnienie to skladajcie papiery o rezydenta

Gość bozenka z klanu
jaki znowu incoming support???? ludzie nawet nie znacie nazw zasilkow o jakie sie ubiegacie!!!! to jest INCOME suporrt! i wcale nie trzeba miec zadnego rezydenta tylko papiery z home office, ze sie jest zarejestrowanym...ale wielu polaczkom bylo szkoda wydac 90 funtow na rejestracje to teraz placza..

Gość pinocchio
no wlasnie, nauczcie sie najpierw pisowni zasilkow o ktore sie staracie!!! Income support Sick pay !!!!! i ja tez pierwsze slysze ze trzeba miec rezydenture...

Gość annaaaa
a co to za zasilek?

Gość a ja mam Incoming Support
a ja mam Incoming Support! , owszem tez czekalam na 1 spotkanie ale potem dostalam jestem tutaj od 2004 roku i caly czas pracowalam .I nie mam rezydenta i nie potrzeba rezydenta , rezydentem jestes po przeoracowaniu pelnych 12 miesiecy , ale zasilki mozesz otrzymac po przepracowaniu 18 miesiecy . bo licza sie skladki z 3 lat pracy - 3 razy kwiecien . Nie mowie tutaj o zasilku dla poszukujacych pracy ten po 12 miesiacach.

Income Support - skopiowalam nie popatrzylam .

Do ubiegania się o Income Support są uprawnione osoby w wieku od 16 do 59 lat, które pracują mniej niż 16 godzin tygodniowo lub nie pracują wcale, a ich oszczędności nie przekraczają 8000 funtów. Dodatkowo muszą spełniać jeden z warunków: być samotnym rodzicem, być studentem i jednocześnie samotnym rodzicem lub niepełnosprawnym, być zarejestrowanym niepełnosprawnym lub chorym, opiekować się niepełnosprawną lub chorą osobą. Do otrzymywania Income Support mogą być także uprawnione osoby, które otrzymują Statutory Sick Pay z powodu choroby i świadczenie to jest niższe od Income Support, który mogłyby uzyskać, przebywając na urlopie wychowawczym. Ile wynosi świadczenie? Wysokość Income Support jest uzależniona od wieku osoby ubiegającej się, dochodu rodziny, liczby osób w rodzinie i oszczędności. Osoby otrzymujące Income Support są automatycznie uprawnione do otrzymywania Housing Benefit i Council Tax Benefit oraz do darmowej opieki dentystycznej, darmowych leków na receptę i darmowych posiłków w szkole dla dzieci

Przepisy Unii Europejskiej dają prawo wszystkim jej członkom na pobyt i pracę w Wielkiej Brytanii. Nazywa się to prawem do rezydentury. Aby uzyskać zostać rezydentem należy więc spełnić następujące warunki: być obywatelem jednego z krajów członkowskich Unii Europejskiej (w tym Polski) pracować w Wielkiej Brytanii jeśli nie pracujesz w Wielkiej Brytanii, to musisz mieć wystarczającą ilość środków finansowych na utrzymanie bez pomocy państwowych urzędów (czyli nie pobierać Income Support, Housing Benefit, Council Tax Benefit). jak zrobisz rezydenta to nie dostaniesz zasilku..

Gość Kathi28
hej...fajnie,że się odzywacie czy to ważne jak ja to napisałam,wiele ludzi popełnia błędy...do ostatniej wypowiedzi rozmawiałam z panem od właśnie tego zasiłku i powiedział,że musi miec rezydenta,nawet jak ma home office,a pracował tu 16 miesięcy to krótko gdzie do trzech lat,Cały czas jest zatrudniony kontraktem z firmą,tylko ten wypadek uniemożliwia mu prace obecnie i wystapiłam o ten zasiłek,ponieważ uprawnia on automatycznie do Hausing Benefitu i Counsil.B,ale żadnej odpowiedzi nadal

Gość sesese
a nie mozesz poprostus ie ubiegac o housing benefit? ja nie mam zadnego income support, pracuje 25 godzin tyg ale dostaje housing benefit i dodam ze od zlozenia aplikacji do pierwszej wpalty na moje konto minelo ..10 dni wiec super szybko.:)

Gość nienormalna istota
a może pan jest nie douczony i nie wie,że Polska jest w UE i stąd jego wymysł z rezydentem.Słyszałam już o takich przypadkach jak Polacy starali się o inne taxy.

Gość marysia nie sierotka
hej smiac mi sie chce z tego co tu podczytalam,jezeli chodzi o income support to wcale nie trzeba miec rezydenta ani nawet czasami przepracowanych 12 miesiecy ani juz napewno 18...na decyzje wplywa wiele czynnikow miedzy innymi samotny rodzic dziecko ponizej 7 lat to czy dzieci(dziecko uczeszcza do szkoly na full )czy ma sie wrs oczywiscie ,dlaczego sie tu przyjechalo i co sie posiada itd itd czasami jedno z nich bedzie nie tak juz dostanie sie odmowna decyzje ...sama aplikowalam o ten zasilek co prawda wciaz czekam ale dostalam list w ktorym pisza ze mam habitual residence i ze mam right reside...czyli zdalam test RTR I HRT.. a jednakze jestem samotna mama jestem tu ponad 4 lata a przepracowane mam 8 miesiecy w tym 5 miesiecy bez wrs..mam corke ktora chodzi tu do szkoly i coreczke zdrowa ktora musze sie zajmowac aplikowalam jako bezrobotna nie mam ciaglosci pracy i obecnie zaczne prace na 10 godz tyg ale dlatego ze chce...a ktos moze wie jak wyglada sytuacja po otrzymaniu decyzji o reside??

Gość szczerbata kasia
pewnie w urzedzie maja dosc polaczkow ktorzy nawet nie wiedza o jakie zasilki sie ubiegaja (incoming support, counsil tax benefit ) buhahaha

phi. ja mam prawie ze wszystkie benefity a nawet roku w uk nie przepracowalam. ale tak to jest jak czlowiek nie potrafi czegos sam zalatwic to potem nie ma i placze.

Gość MAHMET PAKOL RUCHACZ POLCZYN
belle de jour gdzie sie podziewasz zlewie na sperme? czekalem na ciebie pod teskaczem w moim nowym kreszowym dresie z 5 paskami , obiecalas ze pojdziemy do ciebie, obejrzymy wegierski horror o spadajacyh majtkach z dupy maryny a potem zrobisz mi laske i bedziemy zyli dlugo i szczesliwie, wystawilas mnie glupia polczyno! jak tak czekalem na ciebie i palilem skreta napadlo mnie stado pedalow, zaciagneli w krzaki i zrobili taki anal, ze teraz ledwo siedze, zaplacisz mi za to!

Gość xdfbvd
mahmet , widzisz jaki z ciebie debil , dales sie nabrac:D

Gość ale to SEEK PAY
mnie rozlozylo na lopatki :D :D :D

Gość ale to SEEK PAY
Housing Benefit i Council Tax Benefit nie maja nic wspolnego z Income Support ( a wlasciwie nie musza miec). Ja pobieram Housing Benefit i Council Tax Benefit,ale nigdy o Income Support sie nie staralam bo ja pracuje caly czas powyzej 16 godzin/tygodniowo, tylko maz jest bez pracy wiec mamy niskie dochody. Income Support to sprawa Jobcentre a Housing Benefit i Council Tax Benefit to sprawa lokalnego Councilu i tam sie sklada wniosek, podparty payslipami i wycigami z konta i tyle.

Gość gość
Profesjonalnie przetłumaczone wnioski o rezydenturę stałą i tymczasową mają na stronie rezydent-uk.co.uk/wnioski-o-rezydenture Warto sobie kupić coś takiego i złożyć w Home Office. Lepiej dmuchać na zimne moim zdaniem i spokojnie przeczekać ten okres negocjacji między UE a UK, bo nie wiadomo co się z tego wykluje. Deportować Polaków to raczej nie będą, ale bez rezydentury mogą być problemy z mieszkaniem, kredytem, czy choćby pracą.