Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NICOOOOLLL

JAK PRZESTAWILYSCIE DZIECI NA SPANIE W NOCY. PROSZE O RADY BO JUZ WYMIEKAM ...

Polecane posty

Gość NICOOOOLLL

Dziewczyny blagam Was o rady bo juz ledwo zyje... Moja corka ktora ma 1,5 miesiaca od 4 nocek nie chce mi zasypiac wieczorem.... Po wieczornym kapaniu i podaniu butli ( karmiona jest modyfikowanym mlekiem ) zamiast pieknie zasnac to ona w najlepsze marudzi, nie jest to placz spowodowany bolem czy innym dyskomfortem, poprostu domaga sie uwagi , noszenia i bujania w wozku. Co usypia i ja odkladam to za chwile sie wybudza i jest od nowa, dzisiaj w nocy usnela mi dopiero o ... 3.40 !! Ja juz nie mam sily,jak mozna przestawic dziecko na spanie w nocy, zaznaczam ze w dzien pieknie spi.....

Gość emmmmmm
moze w dzien spi za duzo? wtedy jest wyspana i w nocy jej sie nie chce

Gość nkmwdvlmw
trzeba było jej nicoll nie dawać na imie :P

Gość w angli wszystkie wyglądają
w dzien pieknie spi wiec w nocy nie ma na to ochoty proste. Nie dawaj jej spac za dlugo w dzien to bedzie zasypiala normalnie. Pewnie wiekszosc dnia przesypia tak ? Wybudzaj ją po jakims czasie przestanie marudzic i zacznie spac w nocy.

Gość a zgaszasz swiatło
jak dziecko zasypia w nocy

Gość NICOOOOLLL
zgasenie swiatla jej nie rusza a w dzien wcale nie chodze na paluszkach, gra glosno tv, rozmowy, dzwoniacy tel itd nic jej nie rusza spi ladnie.... Za to w nocy sie rozkreca.... dzisiaj sprobuje ja "wymeczyc" w dzien to moze ta noc bedzie lzejsza.....

Gość baba truskawkowa...
proste przestawiony ma dzien z noca.mniej snu w dzien i nocki powinna przesypiac.

I tak zrobisz jak uważasz ale uważam że bez sensu jest dziecko budzić w dzień. Naprawdę jeszcze nie raz dziecko się poprzestawia.U nas też był ten problem .Od narodzin do miesiąca życia dziecka było tak: w dzień spał non stopa w nocy buszował. Niestety trzeba to przetrwać.

Gość PRINCEPOLO NIE ZGODZE SIE
Z TOBA - WIADMO ZE PIERSZE 2 TYG ZYCIA DZICKA JEST ROZNE I POPRZESTAWIANE . ALE JAK DZIECKO MA JUZ MIESIAC MOZNA JUZ USTALIC PEWNE REGULY - TRZEBA BYC KONSEKWENTYM . TRZEBA CODZIENNIE POTARZA TEN SAM RYTUAL - JEDZNIE O TEJ SAMEJ PORZE , KAPIEL TEZ ZAWSZE O TEJ SAMEJ I DZIEKO POWINNO SAMO SIE DO TEGO PRZYSTOSOWAC . MAM JUZ DRUBIE DZIECKO KTORE MA JUZ 7 M C I ODKAD SKONCZYLA 1 MC TO NOCKI LADNIE MI PRZESYPIALA Z POCZATKU TYLKO 6 H JAK KONCZYLA 2 MC - 8 H ( SNU BEZ POBUDKI ) I OD 3 MC AZ DO DZISIAJ SPI MI NIEPRZERWANIE 10 H W NOCY . CORCIA MA STALE GODZINY JEDZENIA ( NAWET OBIADEK ZAWSZE JEST O 15 ) I ZAWSZE KAPIE SIE O 20 . Z PIERWSZYM DZIECKIEM BYLO PODOBNIE - NIE MIALAM ZADNYCH PROBLEMOW Z NOCKAMI . WAZNE JEST TO ZEBY ZAWSZE WSZYSTKO ROBIC O PODOBNEJ PORZE .

Gość NICOOOOLLL
Sprobuje dzisiaj ja troszke pomeczyc w ciagu dnia i zobaczymy czy to cos pomoze... tez uwazam ze jak na 1,5 dziecko juz powinna miec wyrobiony staly rytm. Nie licze na to ze dziecko takie male przespi mi cala nocke ale bez przesady! zapadanie w sen praktycnie nad ranem nie jest normalne ... Dam wam znac jutro jak nam poszlo .... Dzieki za rady, chociaz moze jeszcze ktos zna dobra metody

Gość NICOOOOLLL
No i niestety nic nie dalo wybudzanie dziecka w ciagu dnia. Mala w dzien malo co spala i wieczorkiem juz jej nie pozwalalam usnac wogole i co z tego... Dostala wieczorem butle i zamiast po niej zasnac oczy szeroko otwarte i nawet na sen sie nie zanosilo , i tak do 3 w nocy znowu .... Nie wiem moze dzisiaj na noc zmienie pokoj do spania, albo ktos ja poprostu zauroczyl ( tak kolezanka doradzila ) bo juz probowalam wszystkiego i nie chce spac w nocy....

PRINCEPOLO NIE ZGODZE SIE ----Uważam że nie ma co się spierać :) każde dziecko jest inne.Właśnie u mnie zawsze wszystko było jak w zegarku -o tej samej godzinie spacer,o tej zupa,a o tej kąpiel i spanie.I co? i NIC! Nie miałam jakoś serca budzić tak małego dziecka w dzień :) A kiedy podrośl to owszem budziłam i nie raz i nie dwa .Ale efekt taki że dziecko nie wyspane i darcie było aż doi wieczora.Byłam konsekwentna. Widocznie musiałam swoje przejść,bo po skończeniu xx mieisąca wszystko odbywa się bez zarzutu.Jest tak jak powinno być do dnia dziejszego.

Gość a ile w jakich godzinach
śpi Twoja córka w dzień???