Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chcę mieć świnkę morską

--- ŚWINKA MORSKA

Polecane posty

Hej baaardzo chcialabym miec swinke morska. Te zwierzatka sa prze urocze!!!! Opiekowalabym sie nia i w ogole bawila. Moje 2 kolezanki maja i nie sprawia im to problemow. Sa bardzo zadowolone ze swoich swinek i bardzo je kochaja:) Ja juz czytala wiele o tych zwierzatkach i bardzo mnie zainteresowaly. Namawiam rodzicow i prosze aby sie zgodzili na chociaz jedna swinke ale oni ciagle wymyslaja mi powody dla ktorych nie powinnam jej miec:(:(:( A mi na nej baaardzo zalezy. :) Prosze powiedzcie czy wy macie swinki jakie sa i co zrobic aby przekonac moich rodzicow;) moze wy musieliscie przekonywac swoich wiec prosze o pomoc:):)

Gość eeeeeeeeeeeeeeoooo
Ja mialam dwie swinki, tzn nie jednoczesnie ;) Jedna zyla chyba 9 lat, druga 8 ;) Jak sie czesto zmienia trociny i sprzata klatke to nie smierdza ! Wiadomo jednak ze kazde zwierze ma swoj zapach. Jako ze moi dziadkowie maja domek na wsi i tam jezdza na cale wakacje to i moje swinki tam sobie odpoczywaly, caly dzien na trawie i wolnosci ;) . Jak wyjezdzalam gdzies w ciagu roku to zostawialam ja komus pod opieke. Nie bylo z tym problemu. Dobrze przemysl te kwestie czy na pewno bedziesz miala komu dac swinke na przechowanie gdy np. trzeba bedzie wyjechac. Fajne zwierzaki, nie gryza, nie niszcza, lubia pieszczoty. Moi rodzice tez nie byli zachwyceni, ale ja po prostu pewnego dnia i kupilam ja sobie, byla awantura ale predko im przeszlo :D

a ja mam dwie swinki,dwa chomiki 2 psy i kraba i powiem ci ze jesli dbasz o zwierzeta i ich nie zaniedbujesz to nie smierdza,fakt troche czasu na to trzeba poswiecic ,ale przy swince jednej nie jest to uciazliwe.Paietaj ze to obowiazek i odpowiadasz na długo za to co oswoisz