Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora i zalamana

moze ktos mial tak jak ja, dusze sie

Polecane posty

Gość chora i zalamana

od 2 tygodni mam kaszel, nic wiecej, nie dawno bylam u lekarza przepisal mi antybiotyk i jeszcze jakies lekarstwa. Juz nawet na poczatkach tego kaszlu rano jak wstalam gdy kaslalam trudno bylo mi oddychac. wczoraj lezalam w lozku, bylo to rano, zaczelam chyba kaszlec i nagle jak sie zerwalam w ogole nie moglam oddychac, polecialam do rodzicow mama mnie trzymala i tak bylo z 5 min. czasami czulam ze odrobinke dostaje tego powietrza ale gdy zakaslalam znow cala droga oddechowa mi sie zatykala, normalnie juz nie mialam sily, mama mowi ze zrobilam sie siwa zamknelam oczy ale na szczescie zaczelam oddychac, przyjechalo pogotowie po 25 min to juz mi nic nie bylo, zbadali i pojechali, a ja dzis wlasnie sie przebudzilam bo juz spalam znow na chwile gdy zakaslalam odebralo mi powietrze i to dzis 3 raz, ale uwazam i lekko kaszle dlatego to byly sekundy. sadze ze ta wydzielina w gardle blokuje mi te drogi oddechowe pewnie jest jej duzo, ale wezcie boje sie teraz spac zebym nie zakaslala w nocy i nie udusila sie, nie chce tego znow przehodzic, moge umrzec nastepnym razem:(

Gość fan dsofm
A ja jestem nieuleczalnie chory i nie marudzę !

Gość Amper
Nie bierze żadnych środków wykrztuśnych na 4godz przed snem.

Gość chora i zalamana
nie dostalam wykrztusne tylko aby wydzielina wchlaniala sie czy cos takiego no koszmar:(

Gość chora i zalamana
wyzej *przechodzic

Gość chora i zalamana
sadzicie ze to normalny przebieg kaszlu? :(

Gość numizmatyk1000
psychikę powinnaś zacząć leczyć zamiast leczenia kaszlu, moim zdaniem masz kaszel na tle nerwowym , polecam wyluzować się ! wiem, że to nie jest łatwe wyluzować się ale czasem VALIDOL może spowodować chwile spokoju

Gość chora i zalamana
jak mam sie wyluzowac jak wczoraj ledwo sie nie udusilam:( kurcze wlasnie mi tez zatyka gardlo czy cos innego tylko ze nie chce znow ponad pieciu minut dusic sie, a gdy osoba dusi sie to sie ja bije w plecy czy sciska klatke, mama mi sciskala klatke ale ja kiedys na po w szkole czytalam ze trzeba bic w plecy

Gość dziwowisko
nie wiem co sie dzieje ale coraz czesciej mam wlasnie taki kaszel ale nie do konca sie dusze wydzielina tylko (wiem ze to obrzydliwie brzmi ale musze to jakos opisac ;) ) nie mam czym odkaszlnac i dusze sie takim suchym...duszeniem ;) ja mam na odwrot niz ty bo nawet nie potrafie zasnac bo mi sie to nasila w pozycji lezacej i czuje tak jakby mnie cos non stop draznilo w tchawice czy cos kolo tego ;)

a moze przebadaj płuca i oskrzela?? może to nie koniecznie od gardła??

Gość dziwowisko
no sorry ale jak czytasz porady medyczne na "po szkole" to albo jestes dzieckiem albo jestes nieodpoiedzialna...

Gość chora i zalamana
tzn nie wiem wlasnie od czego to, pewnie na oskrzelach ta wydzielina zalega ale zeby blokowac cale drogi oddechowe, no koszmar pierwszy raz w zyciu bym sie udusila, jeszcze z minute by mi nie wrocil oddech i na pewno bym padla, mama mowi ze wtedy by tata podniosl mnie do gory i by walili w plecy ale co to by dalo;/

ja tez sie meczylam przez 2 tyg.w nocy byla masakra dusilam sie.co chwile kaszlalam i wypluwalam ta wydzieline.mialam syrop i jakies tam tabletki,ale nie wiedzialm ,ze na noc nie mozna go brac.moze dlatego tak sie dusilam.tez kilka razy nie moglam oddychac.zaczelo sie od bolocego gardla.kaszel przeszedl teraz mam zajebisty katar.kurcze tyle lat nie chorowalam a tu od 3 tyg.nie moge sie doleczyc

Gość numer. prywatny
nerwicę masz

Gość chora i zalamana
co wy z ta nerwica, co ma piernik do wiatraka

moim zdaniem to nie jest normalne przy kaszlu,duszenie sie az do tego stopnia, moze powinnas pojsc do pulmunologa? a jak spisz,na plasko? bo moze sprobuj spac na wpol siedzaco ..

Gość pierwsze miejsce
po pierwsze to jak sie ktos dusi to raczej jest niebezpieczne klepanie po plecach bo mozna przepchnac cos do pluc...moj tata jak kiedys babcia sie dusila kawalkiem jedzenia po prostu wlozyl jej palce do gardla i wyciagnal to, tak chyba najbezpieczniej... po drugie to ciekawa jestem czy palisz...chociaz po wypowiedziach nie sadze zebys powinna bo brzmia jak dzieciece slowa ale pomijajac to to od palenia zageszcza sie sluz i to moze byc przyczyna

Gość chora i zalamana
ja wlasnie jakos malo wypluwam tej wydzieliny, no ale jak juz mowilam lekarz powiedzial ze da mi cos na wchloniecie tej wydzieliny nie wykrztuszanie zebym sie nie musiala meczyc z kaszlem, ehh nom wlasnie mnie tez dlugo juz trzyma ten kaszel jak nigdy

Gość master blaste
my tez tak mamy 4 domownikow chodzimy po lekarzach,szpitalach i nie wiedza co nam dolega,zadne antybiotyki i wykrztusne lekarstwa nie pomagaja.Podejrzewaja krztusiec lub astme

Gość master blaste
od 3 ech miesiecy zapomnialem dodac

Gość chora i zalamana
bardzo plasko spie, sprobuje dzis tak jak mowisz na pol lezaco nigdy nie palilam i nie pale mam 19 lat, nie znam sie na chorobach, malo choruje a tu takie duszenie

Gość chora i zalamana
tylko nie wiem czy niektorzy nie myla duszenia takiego jak u palaczy z moim, mi po prostu blokuja sie drogi oddechowe, jakby wam ktos zacisnal sznur na gardle i nie moge oddychac

Gość master blaste
robi sie wtedy taka sucha wydzielina co uniemozliwia odychania tak jakby taki plaster prawda?

Gość chora i zalamana
nie czuje wtedy zadnej wydzieliny tylko czuje jakbym sie zakrztusila jedzeniem/ piciem

Gość chora i zalamana
ide spac jak sie dzis nie udusze to jutro sie odezwe dobrano:(

Gość master blaste
i nie mozna sie odkrztusic i nabrac powietrza,dopiero malymi wdechami cos tam dochodzi prawda?Pij duzo cieplego dziewczyno.

Gość master blaste
ty qurwo dlaczego mnie zwerbowalas ewassssssssssssss

Gość chora i zalamana
kur... mowilam ze znow to bede miala, przebudzilam sie lekko i chcialo mi sie kaslac, zakaslalam i od razu brak powietrze, myslalam ze zwariuje pobieglam do rodzicow, z pol min bez jakiegokolwiek powietrza, teraz juz wiem ze nie mozna pry tym kasszle bo bedzie jeszcze gorzzej, ja pod koniec mi sie zaakrecilo w glowie, na pewno nie wytzymalabym tyle co wtedy nie wiem czy ty normalne, balam sie spac bo tak myslalam ze bedzie mi zalegac ta wydzielina bo czuje ja w gardle nie moge odkrztusic/rezszto zaraz by mnie to przydusilo/ polozylam sie spac ok 2

Gość chora i zalamana
ide sie przespac z godzine