Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonaaaaa

Proszę o radę, czy mogę być spokojna ?

Polecane posty

Gość Zaniepokojonaaaaa

Proszę Was o radę. Jestem załamana i juz sama niewiem co myśleć. Sprawa wygląda następująco. Kochałam się bez zabezpieczenie. Jestem w związku od 7 lat. Chodzi o możliwośc bycia w ciąży. Szczerze mówiąc nie jest to najodpowiedniejszy moment dla mnie. Okres spóźnia mi się już 10 dni. Wykonałam już 3 testy z wynikiem negatywnym. Poza tym wykonałam test z krwi. Wczoraj odebrałam wynik, który również jest negatywny. Czy mogę być spokojna że to nie ciąża? Byłam u ginekologa, który twoierdzie ze badania są wiarygodne ale musze jeszcze wykonac usg. Niestety z tym muszę poczekac do poniedziałku. W ginekologa okazalo sie ze mam zapalenie pecherza moczowego lekkie i zapalenie pochwy. Powiedzial ze okres moze opóźniać się z powodu stresu. Przepisał tabletki na wywołania okresu. Zawsze do tej pory miesiączkowałam regularnie. Mam już 23 lata i nigdy mi się to nie zdarzyło. Proszę powiedzcie czy mogę być spokojna ? Jakie jest Wasze zdanie ?

jak beta wyszła negatywnie to nie ejsteś w ciąży. ginekolog ma racje (wow :P wkoncu jest ginekologiem). Nie stresuj sie bo to jeszcze dodatkowow moze powodowac opoźnienia okresu.

Gość ponoć kolejowy
moim zdaniem na 100% nie jesteś a okres spóźnia się z powodu infekcji

Jasne ze możesz być spokojna! Masz tyle wystarczających dowodów więc nie ma co się nakręcać!

Gość Zaniepokojonaaaaa
Dziękuję Wam za opinię. Wiecie dlaczego tak się stresuje ? Ponieważ 3 dni po opóźnienia się miesiączki, również doszło do stosunku przerywanego z partnerem dlatego tak się obawiam.

Gość wesna seka
23 i taka głupia jak wiesz że nie chcesz byc w ciąży to po co się rypiesz bez zabezpieczenia dziewczyno masz troche rozumu i jeszcze po 10 testow rrobisz i sie martwisz powinni ci sexu do końca życia zakazać

Gość Zaniepokojonaaaaa
Słuchajcie wiem, Prosze o nie pisanie złośliwych komentarzy. Wiem, że to nie zabezpieczenie. Czasem myśli się dopiero po fakcie. Dlaczego od razu ktoś nazywa mnie głupią ? Wiele rzeczy naczytałam się na forach i to one tak mnie stresują. Wiece takich rzeczy się nie rozumie dopóki nie znajdzie sie w takiej sytuacji. Proszę tylko o opinię na temat możliwości bycia w ciąży a nie odnośnie mojej osoby. Dlaczego niektórzy ludzie są tacy mściwi ?

Gość Zaniepokojonaaaaa
Robiłam tylko 4 testy w tym 1 z krwi. Według mnie 4 to nie 10 ! Prosze o wypowiedź osoby, które naprawdę chcą dac mi radę a nie dobijac mnie jeszcze bardziej. Nie "rypałam się" a kochałam. Niewiem co za człowiek o stusunku - czymś wspaniałym i świetym pisze w ten sposób ?

Gość wesna seka
nie mściwi ale chodzilaś na biologie kobieto ja w twoim wieku miałam pierwsze dziecko i dokładnie i świadomie go zaplanowaliśmy i wiedziałam co to sex a ty jak taka nowoczesna jesteś naucz sie antykoncepcji

Gość wesna seka
tak jestes w ciąży i urodzisz bliźniaki KOBIETO chyba doktor powiedział i badanie z krw wyszło ale nie ty wolisz na forum pytać a co my w twojec macicy siedzimy

Zaniepokojonaaaaa ----Ja tam Twojej osoby nie oceniam :) Al;e powiedź po co masz się stresować co miesiąc tym faktem czy dostaniesz okres czy nie? .Lepiej zaiwestować pigułki czy też plastry.Pomyśl o tym :)

Gość Zaniepokojonaaaaa
Tu nie chodzi o antykoncepcje ?! Czy ty tego nie pojmujesz? Ja wiem że mogłam zajśc ? Nie zabezpieczałam się przeciez. Chciałam poznać tylko opinię ludzi, na temat mojej sytuacji? Negatywnych testów i możliwości byci w ciązy? Co w tym złego, że pytam jak to widzą? Musisz mieć ze soba jakiś problem skoro jestes tak wredna w stosunku do innych !!!! Po co wogóle wchodzisz na to forum ? Chyba tylko po to aby "dobijać" ludzi jeszcze bardziej !!! Osoby takie jak Ty powinny trzymać język za zębami. Widać, że jesteś niezadowolona z życia.

Gość Zaniepokojonaaaaa
Lekarz powiedział, że badania z krwi sa wiarygodne ale należy dla 100% pewności wykonac jeszcze badanie USG. Wykonam je dopiero w poniedziałek, poprostu byłam ciekawa jak wy to widzicie ?

Gość wesna seka
no to poznałaś moja opinie jesteś głupia boisz się ciąży a rypiesz się bez zapezpieczenie i tyle w temacie a wogóle to mi PROWOKACJĄ śmierdzi dzieci mają ferie

Gość Zaniepokojonaaaaa
Szkoda, że nie znasz prawdziwego powodu dlaczego akurat w tym miesiącu nie mogę być w ciąży. Oceniasz ludzi po okładce. Nie zabezpieczam się bo jak będę miała dziecko to głowa mi z karku nie spadnie, macierzyństwo to piękna rzeczy.

Gość casakknmckqe
wiesz myślałam że ta laska się do ciebie czepia ale ty głupia jesteś serio najpierw pisze że to nie dobry czas na dziecko poxniej że chcesz a jeszcze że gin mimo testów i bety negatywnej usg ci proponuje a może usg głowy co :P

Gość Zaniepokojonaaaaa
Nie zabiezpieczam się ponieważ dziecko jak będzie to będzie ale w tym miesiącu wydarzyło się coś przez co niestety akurat w tym czasie nie moge zajść w ciążę, niestety po fakcie. A lekarz ginekolog poważnie powiedział ze testy są wiarygodne ale 100% pewnośc da USG.

Gość a ja jestem innego zdania
jeśli @ spóźnia Ci się 10 dni, a 3 dni po terminie planowej @ odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia, to jest możliwe, ze jednak zaszłaś w ciążę nie wiem kiedy robiłaś betę, ale zapewne nie dzisiaj, a dziś byłabyś 7 dni po tamtym stosunku i to 7 dni po ewentualnym zapłodnieniu beta pokazuje czy faktycznei jest się w ciąży czy też nie radzę powtórzyć betę w poniedziałek jeśli @ nadal się nie pojawi

Gość Zaniepokojonaaaaa
Właśnie o to mi chodzi !!! Widzę, że w końcu ktoś mnie zrozumiał. Tylko chodzi o to, iż owulację miałam znacznie wcześniej. Prawidłow około 14 dnia cyklu (objawem byc gęsty ciągnący śluz typowy dla owulacji)

Gość a ja jestem innego zdania
a skąd wiesz, że owulacja była na 100%? przejrzysty śluz jeszcze nie jest dowodem na to, że owulacja się odbyła, a tylko dowodem na to, że pojawiły się u Ciebie dni płodne