Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do biedaków bez wiary

Pytanie do bezbożników

Polecane posty

Nie czujecie się puści w środku bez kontaktu z TAJEMNICĄ WIARY? Wasze życie jest jak życie robotów: jecie, pijecie, oddychacie, wydalacie, pracujecie...nieudouchowiony człowiek jest bardzo biedny.

Gość lerłomerlę
ponoć wiara jest dla tempaków, łatwiej manipulować bezmyślną masą

Jakże Ci zazdroszczę, duchowy bogaczu .......................... Boga ma się w sercu nie na pokaz .......... nie trzeba być wierzącym by być dobrym człowiekiem .............Boży spamiarzu ;)

Gość ło matko swinta
oswiec mnie w takim razie,przedstaw dowody ze zycie pozagrobowe istnieje,daj linki do poczytania,ktorko mowiąc NAWRÓC MNIE!

Gość lerłomerlę
można być uduchowionym na różne sposoby

Gość heniutkaa
nie tylko wiara uduchawia, psychotropy też :D

Gość taramisu
pff.. Wiara to sprawa indywidualna. A Ty kim jesteś, że takie wnioski wysuwasz? O religii nie powinno się dyskutować, bo każdy wierzący będzie miał jedno podejście, a niewierzący drugie i po co się tu sprzeczać?

wy sami wiecie że jesteście chorzy, wasze dusze są chore, dlatego ateiści tak usilnie zwalczają katolicyzm i inne religie, odczuwacie niepokój, czujecie się gorsi i puści w środku (i słusznie bo tacy jsteście) Bóg jest z nami (wierzącymi) z wam diabeł (choć go ni dostrzegacie swym małym rozmkiem).

Gość hah_aa
ciemni i slabi uciekaja w wiare w wielkich magicznych bogow :D

Gość człowiek bez wiary
jest jak pękniety dzwon, nie ten dźwięk, nie ta głębia 🖐️

Gość marena wojna
nie czuję się pusta a ty się czujesz pełny człowieku w swoim fałszywym życiu ? gdyby nie wasz bóg bylibyście mordercami i złodziejami, jedynie wiary sie boicie

Gość link o spowiedzi
skopiujcie i wklejcie

Gość JA CHLOPK3
autorze topicu, prosze nie orbazac innych ludzi, wiara to tez umiejtnosc tolerancji dla innych ludzi...sadze, ze autor nie jest prawdziwym katolikiem, ale zwykłym katolem, co tylko gadac umie i osadzac ludzi, a sam jest bznadziejny..chcesz zmienci, ten swia t to zacznij od siebie;!

Gość Ewangelia św Marka
Gdy Jan został uwięziony, Jezus przyszedł do Galilei i głosił Ewangelię Bożą. Mówił: „Czas się wypełnił i bliskie jest królestwo Boże. Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię”. Przechodząc brzegiem Jeziora Galilejskiego ujrzał Szymona i brata Szymonowego, Andrzeja, jak zarzucali sieć w jezioro; byli bowiem rybakami. Jezus rzekł do nich: „Pójdźcie za Mną, a sprawię, że się staniecie rybakami ludzi”. I natychmiast zostawili sieci i poszli za Nim. Idąc nieco dalej ujrzał Jakuba, syna Zebedeusza, i brata jego, Jana, którzy też byli w łodzi i naprawiali sieci. Zaraz ich powołał, a oni zostawili ojca swego, Zebedeusza, razem z najemnikami w łodzi i poszli za Nim.

Gość bóg i diabeł jest dla
wierzących, dlaczego piszesz, że Bóg jest dla wierzących a diabeł dla niewierzacych? nie znasz swojej religii i bierzesz z niej tylko to co Ci się podoba? Dla niewierzacych nie ma ani Boga ani diabła ani św. Mikołaja ani czarnego kota. My w bajki nie wierzymy po prostu i żyjemy tu i teraz realnie, a nie po smierci, bo po smierci nic nie ma....

Gość uczcie się bezrozumni
Uczcie się bo na rzeź idziecie, wmawaija, wam że Boga nie ma, niszczą waszą moralność, sieją wątpliwości - już wpadliście w ich sidła ___________ Warunki naśladowania Jezusa Potem przywołał do siebie tłum razem ze swoimi uczniami i rzekł im: «Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój i niech Mnie naśladuje! Bo kto chce zachować swoje życie, straci je; a kto straci swe życie z powodu Mnie i Ewangelii, zachowa je. Cóż bowiem za korzyść stanowi dla człowieka zyskać świat cały, a swoją duszę utracić? Bo cóż może dać człowiek w zamian za swoją duszę? Kto się bowiem Mnie i słów moich zawstydzi przed tym pokoleniem wiarołomnym i grzesznym, tego Syn Człowieczy wstydzić się będzie, gdy przyjdzie w chwale Ojca swojego razem z aniołami świętymi!

Gość marena wojna
jeśli ktoś wierzy w boga to wierzy również w diabła jeśli ktoś nie wierzy w boga to wie że diabeł nie istnieje

Gość nie wklejaj bzdur
lepiej byś zmówił paciorek

Gość masz rację marena
a ten załozyciel topiku diabła zostawia niewierzacym, buhahah. Nie bądź taki pewien, ze pójdziesz do Nieba, bo przemawia z Ciebie pycha....

Gość oh krolwdweded
a dla mnie wszyscy ludzi pojda do nieba nawet ci zli..bo w głebi duszy sa dobrzy... nie ma zadnego piekla,kosciol to wam wmowił zebyscie sie bali!!!i koscioła posłusznie słuchali!!!!!!!!!!!!!!! zreszta co to byłby za Bog ktory potepia i zgłądza ludzi tylko dlatego, ze sa ułomni skoro sam ich takich stworzył?

Gość snadra
W Stanach kilkadziesiąt lat temu był ksiądz katolicki który molestował seksualnie pokolenia dziewczynek, prawie 50 lat kiedy one zaczęły mówić w mediach to kościół zaproponował im milczenie za pieniądze na porzednie skargi reagowali przeniesieniem księdza do innej parafii tak postępuje boża instytucja ? Zamknięcie gęby za kasę ? dzięki bardzo za taką religię

Gość obrazki z wystawy
do biedaków bez wiary - spadaj

Gość ajawoletak
ale z was bezborznicy

Gość jeszcze coś wam powiem
Wielu z was myśli sobie: jestem dobrym człowiekiem, nikogo nie skrzywdziłam, staram się być dobra, po co mi Bóg i wiara? Przecież jestem lepsza od innych - ZAPRAWDĘ POWIADAM WAM, GRZESZYCIE PYCHĄ I SKONCZYCIE W PIEKLE! Kto ma uszy do słuchania niechaj słuchą, to dla tych którzy uważaja ze są prawie idealni więc nawet jakby Bóg istniał ( w co nie wierza zbytnio) to i tak ich przyjmie Czytać! "Bogaty młodzieniec Gdy wybierał się w drogę, przybiegł pewien człowiek i upadłszy przed Nim na kolana, pytał Go: «Nauczycielu dobry, co mam czynić, aby osiągnąć życie wieczne?» Jezus mu rzekł: «Czemu nazywasz Mnie dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko sam Bóg Znasz przykazania: Nie zabijaj nie cudzołóż nie kradnij nie zeznawaj fałszywie, nie oszukuj, czcij swego ojca i matkę» On Mu rzekł: «Nauczycielu, wszystkiego tego przestrzegałem od mojej młodości». Wtedy Jezus spojrzał z miłością na niego i rzekł mu: «Jednego ci brakuje. Idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i chodź za Mną!» Lecz on spochmurniał na te słowa i odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości. Wówczas Jezus spojrzał wokoło i rzekł do swoich uczniów: «Jak trudno jest bogatym wejść do królestwa Bożego». Uczniowie zdumieli się na Jego słowa, lecz Jezus powtórnie rzekł im: «Dzieci, jakże trudno wejść do królestwa Bożego . Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa Bożego».

Gość fanka promocji

Gość kajko i kokosz
Nie, nie czuje sie pusta w srodku. Czuje za to, ze mam wladze nad swoimi myslami, nikt mi nie mowi co jest dobre, a co zle, nikt mi nie ogranicza wolnosci myslenia. Zycie ludzkie nie ogranicza sie tylko do czynnosci fizjologicznych, poza nimi sa takze milosc, plany, nadzieje, przemyslenia etc. I w przeciwienstwie do Ciebie staram sie zrozumiec i szanowac innych ludzi, nawet jesli sa rozni ode mnie.

Gość do coheeda
bardzo mi spodobało twpoje okreslenie "Boży spamiarz" :D A i z resztą postu się zgadzam. :)