Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anariela

Kolczyki ślubne

Polecane posty

Gość Anariela

Serdecznie zapraszam do obejrzenia moich aukcji na Allegro (oraz do zakupów, rzecz jasna ): http://www.allegro.pl/item538496406_lady_ana riela_bizuteria_magiczna_002_promocja.html Inne moje wyroby - nie dla Panny młodej, ale zachęcam do zerknięcia: http://www.allegro.pl/item538473920_lady_ana riela_bizuteria_magiczna_nr_001.html http://www.allegro.pl/item538518818_lady_ana riela_naszyjnik_perly_srebro_promocja.html

Gość sdadsaas
serdecznie zapraszam do nauki wklejania linków

Gość Anariela
Bedzie mi milo, jesli usuniesz spacje i je wyreczysz :D Lub, po prostu, poszukaj przedmiotow wystawionych przez nick Anariela - duzo ich nie ma ;)

Gość Anariela
*mnie, chcialam napisac

Gość sadsadsa
a ile jeszcze raz wkleisz ten topik? Bo już kilka tu biega....tak kiepsko Ci sie sprzedaje, ze szukasz naiwnych tutaj? Napisałam na jednym z topików - sprzedaję biżuterię od ponad 10 lat, to co robisz jest może pomysłowe, ale zadbaj o estetykę (wystające haki w kolczykach, sznurek w naszyjniku z pereł i jaspisu) i przede wszystkim obniż ceny. Twoje kolczyki narawdę są tanie w wykonaniu....a żądasz kosmicznych cen...nie są warte więcej niż max 20 złotych...

Gość Anariela
Az sie sprzeda :) Owszem pamietam, ze mnie skrytykowalas, bojac sie pokazac, co sama sprzedajesz.

Gość Anariela
W naszyjniku nie ma SZNURKA ;)

Gość sadsadsa
nie sprzedaję na Allegro, mam sieć sklepików w 10 nadmorskich miejscowościach. Sprzedaż internetowa mnie nie interesuje, bo więcej z tym zachodu niż to warte.Współpracuję z kilkunastoma wytwórcami, sprowadzam co nieco sama, kupuję w hurtowniach. Mam spory wybór. Ok jeżeli to nie sznurek przy "magicznym naszyjniku z pereł" to przepraszam... ale nie wmówisz mi, ze te brzydkie haki przy kolczykach to nie haki....

Gość Anariela
W hurtowniach raczej nie kupisz artystycznej bizuterii, mam racje? Artystyczne wykonanie i masowosc wykluczaja sie. Chyba, ze jestes jedna z tych osob, ktore zatrudniaja plastykow do malowania 10 obrazow na godzine z pomoca szablonu i sprzedaja za 100 zl jako "artystyczna reczna robote" :P Haki? Przy kolczykach? Masz na mysli zapiecia czy haczyki? Oczyswiscie, ze zapiecia i haczyki. Srebrne. Jesli Ci sie nie podobaja - nikt nie kaze Ci kupowac, prawda? Ale chetnie zobaczylabym, jakie cuda sprzedajesz, skoro moje wyroby uwazasz za nieladne i drogie :P

Gość O FUUUUU
Jaka tandeta!!!

Gość Dziś na pomarańczowo
Brzydkie, bez fantazji, bez pomysłu. Do ślubu takie coś? Nie bądź naiwna. Kobiety w dniu ślubu chcą wyglądać pięknie a nie tandetnie. Na bazar z czymś takim.

Gość Anariela
sadsadsa pisz pod 1 pseudonimem :P

Gość Dziś na pomarańczowo
Anariela, czy do ciebie dociera, ze one są po prostu brzydkie? Nikt nie musi się podawać za nikogo. Zgadzam się z sadsadsa a nią nie jestem. Pokażę innym, ciekawe czy uznasz, że wszystkie niepochlebne ci opinie pisze jedna i ta sama osoba.

Gość niewiemcotuwpisać
raczej mało ślubne i nie w moim stylu, ale ceny troche wysokie, bez obrazy ale znajoma kupowała podobne za 20 - 25 zł.

Gość Anariela
Posluchaj. Mi sie podobaja. Wielu osobom sie podobaja. Istnieja osoby, ktorym sie nie podobaja - to oczywiste. Tak, jak ja nie kupilabym niczego z firmy Apart, tak niektorym nie przypada do gustu moja bizuteria. A wiec nie kupuj. Tyle wystarczy. NIE PROSILAM W TYM TEMACIE O ZADNE KOMENTARZE, OPINIE. A jednak krytykujesz, obrzydzasz, nie podajac zadnych przykladow tego, co sama robisz, co Ci sie podoba. Pytanie brzmi - dlaczego? Z czystej zlosliwosci? Zeby podbudowac poczucie wartosci? Twoje komentarze tu sa NIEPOTRZEBNE. Po prostu.

Gość Anariela
Podobne czyni wielka roznice. Ja tez widzialam PODOBNE. Tylko, ze nie byly ze srebra, nie byly z krysztalem lodowym, mialy mniej elementow i w gruncie rzeczy byly calkiem inne :D

Gość hl
dajcie dziewczynie spokój...grzecznie poprosiła aby zajżeć na jej aukję a wy tu na nią najeżdzacie...nie podoba wam sie ta bizuteria?.ok...kazdy ma inny gust...ale pewnie komus sie spodoba...

Gość niewiemcotuwpisać
oj nie stresuj się dziewczyno, nie powiedziałam, że takie same. niedorozwinięta nie jestem i zdaje sobie sprawę, że koszt zależy do materiałów z jakich są wykonane, nie wiem z jakich kamieni były kolczyki znajomej. a jeśli nie podoba ci się to, że ktoś je komentyje to nie wystawiaj ich na forum.

Forum rządzi się swoimi prawami - każdy może komentować tak, jak chce. Autorka MUSI liczyć się z tym, że pojawi się więcej negatywnych komentarzy. A tak na marginesie, to na jej miejscu dopracowałabym technikę i podejrzała prace innych. Na zwykłych bazarach kupi się do złudzenia podobne. Za niższe ceny.

Gość Perły wstrętne

Gość sałatka śledziowa
Mnie też się te wyroby nie podobają. Niekoniecznie to, co ręcznie robione, musi być od razu " artystyczne" i " magiczne". Przede wszystkim, bardzo wysoko się wyceniasz, a w " artyźmie" trochę przesadziłaś, bo ten "księżyc" w naszyjniku raczej razi i straszy niż zachęca i pasuje jak kwiatek do kożucha. To, na czym te "perły" są zawieszone, faktycznie wygląda jak sznurek. Nie wystarczy zrobić misz-masz z różnych kamieni, w róznym kształcie, dobranych bez ładu i składu (vide - kolczyki z lawy, bursztynu i ametystu w dwóch kształtach) żeby to od razu nazywać wyrobem artystycznym. Jedynie te białe w miarę mi się podobały, ale po pierwsze, na ślub nie pasują a po drugie, za dużo kosztują. Srebro nie jest znowu takie drogie.

Faktycznie, cena za wysoka! Nieadekwatna do jakości wyrobu. Srebro nie jest drogie, materiały również nie. Co głównie przeraża, to brak jakiegokolwiek pomysłu na tę biżuterię. Schematyczna, prostacka, brzydka.

Gość Anariela
Polyanno Srebro jest zdecydowanie droższe od materiałów srebropodobnych, niektóre pojedyncze koraliki kosztowały 4-5 zł SZTUKA, nie para. Uprzejmie Cię informuję, że PRACA także kosztuje - moja sprawa, na ile ją wyceniam. Etui dodawane do wyrobu kosztuje także. Naprawdę, wystarczy mi, jeśli nie kupisz. Nie musisz komentować. Ale oczywiście możesz. Tylko odpowiedz mi na pytanie - co daje Twój komentarz? Co wnosi, poza wyładowaniem Twych frustracji? Jeśli komuś spodobają się kolczyki, kupi, jeśli nie - to nie. Każdy sam podejmuje decyzje. Ciekawa jestem TWOICH wyrobów - skoro masz POMYSŁY na biżuterię, zapewne potrafisz je przedstawić? Ja mam jeszcze kilkaset projektów. Kilka z nich wrzuciłam w innym temacie. Potrafisz cokolwiek poza tzw. gnojniem? Bo powiedzieć, że jest be, byle dziecko potrafi. Zaoferować coś w zamian - niewielu.

Gość A teraz rozpiszmy
Cennik (zaczerpnięty z jednego ze sklepów z półfabrykatami) - kwarc lodowy (11 mm) - 1.90 pln (sztuka) - opal (4 mm) - od 0.40 do 0.90 pln - kulki srebrne - od 0.20 do 0.50 pln (sztuka) - bigle - 1,90zł (2 szt) - nakładki ozdobne - ok. 60 pln (sztuka) - przekładki ozdobne - 0.30 pln (sztuka) - kula matowa srebrna - od 1.20 do 1.70 pln - srebrny drut (do wykonania jednego kolczyka potrzeba około 4-6 cm) - 4.50 pln (za pół metra) - w tym wypadki ok. 0.50 pln Podsumujcie. Ile pani sobie doliczyła za robociznę? Nie za drogo, jak na tak mizerny efekt?? A z magią czy artyzmem nie ma to nic wspólnego.

Czy mam podać ceny srebra ze sklepów internetowych, w których zapewne robiłaś zakupy? jak wcześniej pisałam, to jest forum i wyrażam na nim swoje zdanie. Gdybym kadziła ci i wychwalała pod niebiosa twoje rzemiosło (bo artyzmem tego nazwać się nie da), zapewne miałabyś inne zdanie i nie miałabyś nic przeciwko temu, bym o tym pisała. Biżuterii nie robię, ale ją noszę i umiem odróżnić klasę i sztukę od tandety i bazarostwa. Czy krytyk muzyczny musi umieć śpiewać, by ocenić wokalistę lub instrumentalistę? Nie sądzę :-o. Popracuj nad swoimi wyrobami i obniż cenę. Nikt nie kupi czegoś takiego za takie pieniądze, Tym bardziej, że na straganach można kupić takie same przerażacze, jak twoje potworki.

Gość sałatka śledziowa
Anarielo, nie reaguj jak obrażone dziecko. Jesli coś sprzedajesz, musisz się pogodzić z tym, że komuś to się będzie podobać a komuś - w ogóle. I niestety, jeśli wystawiasz swoje prace na widok publiczny, to musisz też przyjąć "na klatę" niepochlebne opinie, do których każdy ma prawo. A już wstawianie linka na forum, które z założenia jest miejscem do komentowania i dyskusji... Tu się na pewno nie ustrzeżesz od komentarzy, także tych negatywnych. Jesteś NA FORUM. Tu się omawia, komentuje, dyskutuje. I każdy ma prawo do wypowiedzi, nawet jeśli autorowi topicu się ona nie podoba. Twoje naiwne, dziecięce tupanie nóżką " Nie podoba się, to nie kuouj, ale mi tu nie komentuj!" jest w tym miejscu bardzo... nie na miejscu;-) A nad wyrobami trochę popracuj, bo niekoniecznie to, co UDZIWNIONE (jak ten skiężyc z naszyjnika) jest od razu ARTYSTYCZNE;-)

Gość sadasdsadas
Anarielo, to nie jest mój pseudonim tylko po prostu efekt naciskania kilku klawiszy... A jeżeli chodzi o hurtownie - zdziwisz się jakie czasami rzeczy można tam znaleźć... Oczywiście artystyczne wyroby, które wykonywane są w jednym bądź max kilku egzemplarzach są niedostępne w hurtowniach, ale od tego jest właśnie współpraca z wykonawcami. I ja tak robię. A w hurtowniach kupuję coś co po prostu schodzi np. kolczyki z sieczki kamiennej, czy kule... zresztą podobne do tych z tzw. kryształu lodowego, który wykorzystałaś. Oczywiście, że możesz wyceniać swoją pracę jak tylko chcesz, ale naprawdę więcej samokrytyki koleżanko :) To, że coś zrobiłaś nie jest od razu arcydziełem czy magiczną biżuterią. Może dla Ciebie, ale pamiętaj, że ty to robisz, ktoś inny kupuje. Co do cen - faktycznie są tak niskie jak te, które podała wcześniejsza internautka..Mało tego, istnieją nawet tańsze... Srebro wcale nie jest takie drogie więc nie zasłaniaj się tym jako głównym argumentem dlaczego tak drogo. I naprawdę - mam w swoim asortymencie różne kolczyki, naszyjniki, wisory itd, ale moim zdaniem powinnaś jeszcze trochę popracować. Może za jakiś czas Twoja biżuteria będzie niemal doskonała i wszyscy rzucą się do kupowania. W tej chwili to niemożliwe, a ja nie kupiłabym tego do moich sklepików. Mam je różne 3 z nich to letnie stragany, pozostałe to prawdziwe sklepiki, zatem mam doświadczenie. I nie gniewaj się, ale naprawdę, to co teraz wystawiłaś to nieudolne prace początkującej "artystki"

Gość Anariela
A teraz rozpiszmy Proszę o linka do sklepu internetowego, gdzie masz srebrne satynowane kulki średnicy 0,8 cm 1,20 zł. oraz srebrne ozdobne nakładki i przekładki (takie, jak moje) w cenie 30 i 60 gr. Chętnie skorzystam. Drutu nie kupuję, tylko haczyki i bigle, na pewno nie za 50 gr. A cena drutu zależna jest od grubości i widziałam raczej 7-9 zł za 0,5 m. Dodatkowo mam nadzieję, że wszystko jest w jednym sklepie i nie liczą sobie dużo za przesyłkę. A Ty, sadasdsadas - udowodnij, że, jak napisałaś, te elementy są dużo tańsze. Proszę o namiary tego sklepu. Nie mam już chyba sił na dalszą dyskusję. Chcecie - kupcie. Nie chcecie - nie kupujcie. O komentarze nie prosiłam, ale jak chcecie, to sobie komentujcie. Do upojenia. Pozdrawiam szanowne autorytety - również w dziedzinie magii. Widzę, że nie tylko każdy Polak jest lekarzem, ale również artystą, magiem i wszystko wie :D Szkoda, że nie potrafi tego udowodnić...