Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkac

potrzebuję porady prawnej!

Polecane posty

Gość agnieszkac

witam, mam problem, a mianowicie w naszym bloku w wózkowni szczury zniszczyły mi prawie nowy wózek głęb.-spac., koleżance fotelik sam. napisłysmy pismo do spoldzielni w zwiazku z tymi szkodami rzadajac rekompensaty i wyciagniecia konsek. w stosunku do dzialu administracji.w odp. otrzymalam pismo z wyjasnieniem ze to "zdarzenie losowe" i koszty nie beda zwrocone. czy mamy jakies szanse w walce ze spoldzielnia???????????? to oni powinni inter. sie tym co dzieje ssie w wozkowni od tego jest dozorczyni, administracja, sprzataczki zeby tam ytrzymac porzadek( w kominie byla dziura wielkosci cegly) bylo mnostwo odchodow, wozki cale zasikane!!!!smród! CO ROBIC?

Gość ***sally
poprosić o numer polisy. Spółdzielnia ma obowiazek ubezpieczać się od "zdarzeń losowych"

Gość agnieszkac
NO ALE TAK POPROSTU? MUSZA MI PODC TEN NR?

Gość stokrotka ryba
łojezu wstrętne :-O a co to jest wózkownia?

Gość agnieszkac
WÓZKOWNIA-pomieszczenie w piwnicy, przechowuje sie tam wózki, rowerki

Gość ***sally
Powinni. Ale najlepsza i najkrótsza droga to zaproszenie panów z superexpresu albo faktu czy innego brukowca zeby zrobili o tym artykuł :D

Gość agnieszkac
zastanawiam się nad nastepnym pismem sporzdzonym przez prawnika, ale nie wiem czy mam szanse na wygranie tej sprawy?moze mial ktos podobna sytuacje?

Gość huyyyyyy
założysz sprawę i pewnie nic im nie zrobią mała szkodliwość czynu :( i jeszcze będziesz płaciła koszty sądowe :( jak sąd stwierdzi że to błahostka

Gość ***sally
oczywiscie, że masz szansę :). zacznij od brukowca, to zrobi ci dobry klimat :classic_cool:

Gość agnieszkac
wózek kosztował ponad 1000zł, fotelik 400zł w uzytku około 7mies. stan idealny-DLATEGO NIE CHCE IM POPUŚCIĆ! place 400zł czynszu i to oni powinni pilnowac porzadku w takich pomieszczeniach-sprzet byl zapakowany, zafoliowany!

Gość agnieszkac
a moze wie ktos gdzie mozna uzyskac bezplatna porade prawna w krakowie?

hej dziewczęta :) jeżeli chodzi o poradę prawną to znam dobrą kancelarię, sama korzystałam niedawno z ich porady, kancelaria Mariusza Borucha, nie jest to wprawdzie darmowa porada ale nie biorą znowu bóg wie ile wiec można się szarpnąć jak ci naprawdę zależy żeby dochodzić swoich praw :)