Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie was

Używacie nici dentystycznej??

Polecane posty

Gość pytam sie was

Ja nigdy tego nie robiłam,ale ostatnio mam hopla na punkcie pielegnacji zębów i tak sie zastanawiam,czy w ogóle warto używać nici.Czy nie wystarczy porządnie wyszczotkować zębów?Raz spróbowałam nici i nic na niej nie było.Widzicie jakąś różnicę jak używacie??

Za każdym razem, gdy odwiedzam dentystkę, ta mi truje dupę, że mam czyścić nitką zęby, bo jak nie, to mam się u niej więcej nie pokazywać :D. Więc pewnie coś w tym jest :)

Gość amoze
a ja czyszczę, ale już od wielu lat. No i należy pamiętać o tym, że czyści się zęby nicią przed szczotkowaniem, ja dodatkowo mam zęby bardzo blisko siebie osadzone, więc prawdopodobnie gdyby nie nić, to zbierałby mi się między nimi kamień.

Gość pytam sie was
Przed szczotkowaniem?Zawsze myślałam,że po,bo że chodzi o usunięcie tego,co szczoteczka nie dała rady

Gość margi78
ja uzywam kilka razy dziennie i jeszcze dodatkowo szczoteczke do przestrzeni miedzyzebowej

ja uzywam nici w przerwie podczas szczotkowania, tz. myje zeby, uzywam nici i myje jeszcze raz, zeby usunac to co nici wyciagnely jesli nie widzisz roznicy, to moze powachaj nic po uzyciu... :D

Gość ilonnna811
Jakoś dla mnie używanie nici nigdy nie było przyjemne. Koleżanka podsunęła mi alternatywne rozwiązanie czyli irygator i faktycznie jest to strzał w 10! Seysso Oxygen Travel ma 3 programy pracy i długo trzyma bateria. Tutaj https://www.shop-dent.pl/pl/p/SEYSSO-Oxygen-Travel-Najnowszy-bezprzewodowy-irygator-dentystyczny-do-zebow/2609 są szczegóły. Naprawdę dokładnie czyści.