Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studenci i studentki

Powiedzcie co Wam dały studia

Polecane posty

Czy faktycznie Wam coś dały poza papierkiem?? Bo ja jestem studiami rozczarowana, wkuwanie ogromnej ilości niepotrzebnych rzeczy, dodam, ze kończe juz drugie studia i do takiego wniosku doszłam że w sumie niczego konkretnego to mnie one nie nauczyły....

Gość fgtyhjuik
mi daly przekonanie ze wyzsze dzis jest warte tyle co srednie, kazdy moze je zrobic, dlatego wczesniej nauczona przez matke ze ludzie bez wyzszego sa gorsi juz tak nie uwazam, bo widze jacy debile sa na mojej uczelni i widze ze wartosc czlowieka nie zalezy od studiow! poza tym daly mi widze na tematy pewne,

Dobre studia na państwowej uczelni są warte więcej niz wykształcenie średnie.

Niewłąściwy kierunek?? Nie sądzę - byłam najpierw na jednych studiach - zrezygnowałam bo myslałam, ze gdzie indziej będzie inaczej. Dwa koljene kierunki juz skończyłam. Nigdzie mi się nie podobało - To co sie dzieje na naszych polskich uczelniach to nie jest poszerzanie wiedzy - to wtłaczanie encyklopedii do głów , np. teraz się ucze do egzaminu 3/4 rzeczy to jakieś śmieszne liczby - ile czegos tam jest w czymś, jaki procent czegos stanowi to, jaki tamto, itp.

Gość *Ilona*zz
poznalam duzo fajnych ludzi,zdobylam troche wiedzy,kontakt z profesorami tez byl fajny,lubialm posluchac kogos kto sie zna na swojej dziedzinie wiedy. a

Mi 5 lat studiów dało niewiele-niektóre przedmioty były upchane na siłę a nie były wogóle związane z kierunkiem studiów. W zawodzie nie pracuję bo na którymś roku stwierdziłam, że to nie dla mnie i poszłam równocześnie na studium po którym jest lepiej płatna i wogóle jest praca. Nie żałuję tylko tego że poznałam wspaniałych ludzi na studiach.

nie chodzi o to ile jest warty papierek z uczelni takiej czy siakiej....chodzi o to co studia dały Wam , czy macie przekonanie że zdobyliście wiedze, czy sie Wam wydaje ze mózg Wam się,,zleserował,, od niepotrzebnych bzdur i dyrdymałów

Dobre wyższe studia na państwowej uczelni dają obycie, poszerzają horyzonty i zwiększają tolerancję. Kształtują człowieka na przyszłość.

Ciekawe ja się nabawiłam nerwicy, nauczyłam się kobinować a o tolerancji to ja bym nie pomyslała...

Kicak a Ty co studiujesz

Kicak Dobre wyższe studia na państwowej uczelni dają obycie, poszerzają horyzonty i zwiększają tolerancję. Kształtują człowieka na przyszłość. - zgadzam sie z toba. na studiach fajnie bylo,poznalam wielu ciekawych ludzi,wspomnienie bezcenne:)

Gość locha rozpłodowa
MI DAŁY WIELE.

no to może ja faktycznie na studia się nie nadaje ehhh, teraz koncze ostatni kierunek źle napisałam jeden skonczyłam a drugi koncze za miesiac

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ja mam tylko średnie i wcale mi to nie przeszkadza.Natomiast spotkałam wielu studentów,którzy strasznie się wywyższali i uważali za lepszych,choc magistra jeszcze nie mieli :/

Gość cdcdd
a co konczysz?

chyba nic specjalnego... :O chociaż może jak jeden przedmiot który miałem na ostatnim semestrze miałbym na powiedzmy 3 to może i coś by mi dały :D Bo przekonał mnie on do czegoś co jak dotąd uważałem za niezbyt fascynujące ale to już było trochę za późno 🖐️ chociaż może coś jeszcze z tego będzie... zresztą powinienem chyba iść na coś innego może by coś z tego wtedy było... bo niby wszystko fajnie i spora część rzeczy jest interesująca ale... ech bezsensu

mi 5 lat ciężkich studiów dało: wyszedłem z biedy, postawiłem dom bez kredytu, pracuję w domu, siedzę sobie na kafe bo jutro nie muszę wstawać na 6 czy7 do roboty, szef mnie o coś prosi, a nie nakazuje, nie muszę wyjeżdżać z Polski, mam dalej wymieniać? warto było studiować, jak narazie stosunek 5lat inwestycji/7lat profitów.

Popieram, Abub ;) Trzeba tylko dokonać właściwych wyborów ;) I pouczyć się trochę.

acha, bo ja to chciałbym to co powyżej napisałem dać x2 bo jeszcze za żonę. Zawód taki jak Kicak. dobry wybór oczywiście też, ale jak się coś robi to porządnie, bo miernoty po studiach wbród i to po każdym kierunku.

Gość abub a co skonczyles

abub ale to co mi piszesz to sa własnie skutki ,,papierka,, a ja o papierek nie pytam pytam czy wam studia dały wiedzę

powiem Wam drodzy strudenci to co Kicak tylko prościej: Nie oceniajcie tego czego was uczą wykładowcy, tylko się tego uczcie, miejcie chociaż trochę zaufania do tych ludzi. Jeżeli oczekujecie gotowych recept, rozwiązań, związanych z waszymi kierunkami to idźcie od razu do technikum, szkoły policealnej itp. Studia uczą myślenia, podejścia do tematu, dają solidne podstawy, a nie serwują listę gotowych rozwiązań, które i tak szybko stracą aktualność pozostawiając was bezradnymi wobec nowych problemów zawodowych.

abub ale to co mi piszesz to sa własnie skutki ,,papierka,, a ja o papierek nie pytam absolutnie nie. Ja w swoim zawodzie rozwiązuję konkretne zadania i za to mi płacą, szanują, pozawalają pracować w dowolnych godzinach. Papierek jest po to żeby Twoje CV nie tafiło do kosza już w sekretariacie firmy do składasz podanie o pracę.

Gość lol-13
a ja cie autorko doskonale rozumie. wiem o co ci choddzi i co cie tak bardzo denerwuje. tez sie zawiodlem. z drugiej strony wiem po co tam jestem. wiem ze nauczylem sie inaczej patrzec na rozne rzeczy. nauczylem sie rozwiazywac problemy ktore przedemna stawiali. nauczylem sie tez cwaniactwa o ktorym sama napisales. dzisiejsze studia nie daja gotowych recept jak juz ktos napisal. po ukonczeniu tego 'poligonu'poprostu jestesmy przygotowani do tego co jest na dzisiejszym rynku pracy. i uwierz mi ze czegokolwiek bys nie skonczyla, czy to prawo, medycyna, inżynieria, studia to dopiero początek twojej drogi w wybranym zawodzie. glowa do góry i powodzenia