Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziuulkaa

Czy któraś z was zaszła w ciąże podczas okresu??

Polecane posty

Gość madziuulkaa

Mam taki dziwny dylemat, ponieważ kochałam sie z moim facetem wczoraj bez zabezpieczenia tyle ze mam okres i w sumie ponoć nie można w tym czasie zajść w ciąże, ale może są takie przypadki? Dodam że nie skończył we mnie. Jest tu jakaś kobitka co zaszła w ciąże podczas okresu? Pozdrawiam

Gość madziuulkaa

Gość madziuulkaa
ale przeciez są wtedy dni niepłodne...i w ogóle...wolała bym jakiś żywy przykład.

Gość ale plemnik przyzyje i do 7dni
a wtedy..lipa ;)

Gość madziuulkaa
ehhh no nie wiem co o tym myslec, zapewnialam mojego faceta ze mozna sie kochac ze jestem 100% pewna jak wpadniemy to bedzie moja wina:P

Gość ja taką znam........
Jest taka możliwość, znam jedną dziewczynę z tego forum, która zaszła w czasie okresu.

Gość alexa 69
ja zaszlam w pierwsza ciaze w ostatnim dniu okresu tzn.rano sie skonczyl i wieczorem bzykanko i teraz jestem w ciazy zaszlam w dniu oczekiwanym na okres .lekarka kiwala glowa z usmiechem na twarzy i powiedziala ze nie jest to normalne ale mozliwe ,zdarza sie bardzo zadko ale sie zdarza.test ciazowy nic nie wykazywal przez 10 dni.lekarze kieruja sie powszechnymi schematami 7 dni po 7 dni przed ,dlatego wiele kobiet nie moze zajsc w ciaze w tych dniach po wielomiesiecznych probach.tak samo jak kobiety bedace w ciazy maja okres przez pierwsze miesiace itd.i w medycynie wszystko jest mozliwe.nie ma co sugerowac sie zadnymi statystykami,uznanymi normami,tabelkami .natura nami rzadzi ,lekarz tylko pomaga.

Ja zaszlam dzien po okresie;) No ale mialam warunki;) 24-dniowe cykle i orzezwiajace gorskie powietrze;) Calkowita zmiana klimatu;)

Gość alexa 69
i lekarz wcale sie nie zdziwil ,prawda/ wiedza ze jest to mozliwe ale nie mowia bo maja normy ,ktorymi sie kieruja.a co urodzilas bo gdzies tu wyczytalam zaraz po okresie rodza sie dziewczynki i mam dziewczynke a przed samym okresem chlopcy ,ciekawe jutro ide na test papp-a ,jestem w 12 tyg.moze juz sie dowiem.w mojej rodzinie same dziewczyny ,przydalby sie chlopak.

Gość madziuulkaa
no na razie z tego co wyczytalam to tylko po okresie zachodzilyscie czyli jakies szanse mam bo ja 1 i 4 dnia uprawialam seks, a okres moj trwa 5 dni cykl 28. No ja bym byla rada żeby w ciaze nie zachodzic jeszcze:P

Gość jak wy malo jednak wiecie
W ciaze w trakcie okresu mozna zajsc majac bardzo krotkie cykle (24-26 dni), poniewaz wplywa to na owulacje. Zreszta google naprawde nie gryzie dziewczyny! Tam jest PELNO takch tematow i jest ladnie i fachowo wytlumaczone co, jak i dlaczego. Tak samo wytlumaczona jest powszechna bzdura "okresu podczas ciazy". Podczas ciazy NIE MA prawa wyastpic okres, a co najwyzej plamienia w dniach okresu, ktore sa zazwyczaj brazowe czasem z domieszka krwi, ale NIGDY nie jest to zywa krew w takiej ilosc jak prawdziwy okres, bo podczas okresu zluszcza sie endometrium czyli "wysciolka" macicy, w ktorej zamieszjuje zarodek. Zreszta polecam google, naprawde.

Gość awe1
Można zajść w ciążę podczas okresu -jeżeli cykle są bardzo krótkie -np .21 dniowe .Wtedy owolucja przypada na około 7 dzień cyklu; 24 dniowe 10 dzień cyklu ( to już po okresie ,ale wiadomo ,że dni przed owulacją i zaraz po traktuje się jak płodne ) W Twoim przypadku ( cykl 28 dni ) -owulacja prawdopodobnie wypada około 14 dnia cyklu .Więc sądzę ,że ryzyko jest niewielkie .Pozdrawiam i radzę stosować zabezpieczenie :)

Gość madziuulkaa
wlasnie w tym rzecz ze googlom nie ufam bo wiem ze tam jedynie zawsze moge znalezc to co chce uslyszec a nie koniecznie prawde, wiec ja wole miec jakis zywy dowod. Bo jak widać i takie są.