agaibas 0 Napisano Styczeń 26, 2009 witam, mam pewnien problem biore 2gie opakowanie yasminelle z pierwszym bylo wszystko ok przestrzegalam i kurczowo sie trzymalam \"regularnosci\" natomiast z tym opakowaniem jest juz gorzej przyjmuje anty. jednego dnia o 21 a innego po21 najdluzsze spoznienie to wzielam o 21 18 . Jednak wiem ze takie tabletki nie moga miec tak dlugiego opoznienia. czy dalej jestem chroniona? jeszcze sie nie zdarzylo zebym wziela 1dzien czy 3 dni pozniej za zwyczaj moje spoznienia mieszcza sie w minutach. jednak bardzo sie tym przejmuje . PROSZE PODZIELCIE SIE SWOIMI INFORMACJAMI NA TEN TEMAT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Styczeń 26, 2009 prowokacja?:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agaibas 0 Napisano Styczeń 26, 2009 do czego prowokacja? bo cos nie rozumiem chyba. po prostu pytam !!! nie masz odp nie odpisuj proste! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bez przesady.......... Napisano Styczeń 26, 2009 Pominięcie zażycia Yasminelle Jeżeli minęło mniej niż 12 godzin od pominięcia tabletki, ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona. Tabletkę należy przyjąć, tak szybko jak to możliwe, a następnie przyjmować kolejne tabletki, o zwykłej porze. Jeżeli minęło więcej niż 12 godzin od pominięcia tabletki, ochrona przed ciążą może być zmniejszona. Im więcej tabletek zapomniało się przyjąć, tym większe jest ryzyko zmniejszenia ochrony przed ciążą. Ryzyko niepełnej ochrony przed ciążą jest największe, jeżeli zapomni się tabletki na początku lub na końcu blistra. Dlatego należy przestrzegać poniższych zasad (patrz także wykres poniżej): Pominięto więcej niż jedną tabletkę w tym blistrze Skontaktować się z lekarzem. Pominięto jedną tabletkę w tygodniu 1 Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jeżeli odbyło się stosunek w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniało się zacząć kolejny blister po tygodniu przerwy, trzeba zdawać sobie sprawę, że istnieje ryzyko ciąży. W takim przypadku, należy skontaktować się ze swoim lekarzem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zalamane mohery Napisano Styczeń 26, 2009 droga agibas poczytaj ulotke. Skoro jestes taka precyzyjna i dokladna, to powinnas ja spiewac przez sen i na wyrywki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agaibas 0 Napisano Styczeń 26, 2009 precyzyjna i dokladna to jestem na poczatku kiedy cos jest dla mnie nowe . Teraz to jest roznie dlatego pytam . ulotke przeczytalam nie cala ale tam pisze o pominieciu tabletek liczac na dni ja pominelam na minuty . dlatego pytam o to co mnie dreczy. lepiej sie upewnic niz pozniej byc zaskoczonym, czyz nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zalamane mohery Napisano Styczeń 26, 2009 no to jesli jest napisane ze do 12h nic nie szkodzi, to uwazasz ze 21 minut ma jakiekolwiek znaczenie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agaibas 0 Napisano Styczeń 26, 2009 tak uwazalam bo przeciez tabletki powinno sie brac regularnie a anty z tego co wiem to jak antybiotyk o tej samej godzinie . chyba ze m,nie w szkole zle uczyli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdfdfd Napisano Styczeń 26, 2009 ja nie moge, to przeczytaj ta ulotke jeszcze raz i jak czegos nie rozumiesz to az do skutku pisze wyraznie ze jezeli opoznienie wynioslo mniej nie 12 godzin to ochrona jest zachowana no ale mozr dla ciebie 21 min to wiecej niz 12 godzin :| na przyszlosc zanim zadasz tak durne pytanie to przesszperaj neta i przeczytaj ta ulotke i nie szukaj dziury w całym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosc007 0 Napisano Kwiecień 13, 2009 hehehe czy to są jakies jaja?? przeciez to nie 1 kwiecien:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorka7 Napisano Wrzesień 12, 2009 Witam! A ja zapomniałam wziąć 1 tabl. w pierwszym tygodniu , wziełam ją po 12 i pół godziny opóżnienia, tydzień wcześniej odbyłam stosunek. Czy mogę być w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komediant 0 Napisano Wrzesień 12, 2009 Dorka7, tak, możesz być w ciąży. Tabletki anty działają dopiero po tym jak zacznie się je łykać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach