Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolanta taka

brak rozmowy przed zaręczynami?!

Polecane posty

Gość jolanta taka

mój facet za kilka dni planował mi się oświadczyć-zakomunikował mi to miesiąc temu i zamilkł...na temat pierścionka.Dziwnie się z tym czułam,że ani razu mnie nie zapytał,jakie pierścionki mi się podobają,jaki mam rozmiar,nie przystanął nigdy ze mną przed wystawą jubilera,nic.Chciałam o tym porozmawiać,bo wolałabym żeby kupił mi kolczyki,nie lubię pierścionków i nie noszę ich.Zapytałam go więc,czy pamięta o tych zaręczynach,a on na to się zdenerwował,że ja mu psuję cały plan,że to miała być niespodzianka,że nie chciał nic o tym mówić,chciał zabrać mnie na kolację,kupić kwiaty i JESZCZE COŚ.Po takiej reakcji zamilkłam.Przecież on nawet nie wie,że ja nie lubię żółtego złota.Raz kupił mi koszmarne kolczyki i ich nie noszę,sam powiedział wtedy,że teraz będziemy razem wybierać. NIe wrócę już do tematu,nie będę psuła jego niespodzianki,ale napiszcie mi proszę,czy Wasi faceci też kupowali Wam pierścionki zaręczynowe "w ciemno".

oczywiście! i nic nie wiedziałam - kiedy, gdzie, jaki i za ile! przecież chyba chodzi o niespodziankę., nie? a potem - jak jej nie ma - piszą tu laski, że było bez tajemnicy i wszystko wiedziały i że to nie było romantyczne...

Zawsze warto sie podpytac co do preferencji. Widac ze wy sie nie dotarliscie. Kazdy sobie. Ale czy ma to az takie znaczenie, jesli facet zmiesci sie w \"standarcie\" pierscionka zareczynowego? Wazny jest pierscionek czy zareczyny? Pierscionek ew. mozna wymienic. Dobrze przygotuj sie na cala \"ceremonie\" bo okaze sie ze kochajacy facet Ci sie oswiadczy a ty strzelisz \"focha\" o pierscionek.

Gość jolanta taka
dzięki,pocieszyłaś mnie.Wiesz,bo ja się martwię,że jak mi się nie spodoba pierścionek,to nie będę go nosiła,wtedy jemu będzie przykro.A już na pewno nie chcę wyskoczyć z jakimś komentarzem,jak mi go wręczy.Widzisz,bo moje znajome szły z chłopakiem do jubilera i wybierały sobie takie,jakie im się podobały

Gość jolanta taka
no właśnie,wykładowca,ja się tego boję,że strzelę focha o ten pierścionek,a nie chcę popsuć tego momentu.Denerwuje mnie,że nawet mnie nie podpytywał jakoś dyskretnie,kompletnie NIC.Mój były to podsyłał mi na gg zdjęcia biżuterii przed moimi urodzinami,podpytywał,czy np.zegarki lubię nosić.

Gość adfdgg
żenada wybieranie sobie pierścionka, wiocha...co najwyżej on może zapytać mimo chodem kiedyś czy ewentualnie byś za niego wyszła, czy chcesz wyjść kiedyś za niego, żeby nie okazało się, jak Ci się będzie oświadczał, ze Ty nie chcesz się zaręczać...

Gość mffsfsgf
Mi mój mąż przywiózł pierścionek z zagranicy, jak był w delegacji, zupełnie spontanicznie go kupił, nie wygląda na zaręczynowy, ale bardzo mi się podoba, bo jest inny niż te standardowe zaręczynowe...no i był za duży, ale zmniejszyliśmy, nie widziałam w tym problemu...no i bylo totalne zaskoczenie :)

Gość jolanta taka
ludzie,nawet nie wiecie,jak mnie pocieszyliście.Wszędzie gdzie widzę naokoło,dziewczyny same sobie wybierają pierścionki zaręczynowe.Facet mojej przyjaciółki był za granicą,to przysłał jej pieniądze i sama poszła go sobie kupić,przysięgam. Fajnie,że pomagacie mi zrozumieć,jak on to widzi.On strasznie lubi robić mi niespodzianki,a ja nie lubię niespodzianek....

Gość mffsfsgf
Wierz bardziej w gust swojego chłopaka ;), jednak nad zaręczynowym pierścionkiem, to facet dość długo się zastanawia, więc raczej nie będzie jakiś okropny. No ja nie przywiązuję do tego wielkiej wagi, choć moj mąż ma gust podobny do mnie, więc się tego nie obawiałam ;)

Gość jolanta taka
właśnie nie wierzę w jego gust,chacha,bo jak kupił mi kolczyki na urodziny,to się załamałam...najgorsze było zapięcie ...pół godziny się męczyłam,żeby je zapiąć,myślałam,że ucho sobie rozerwę...nie noszę ich

Gość jolanta taka
proszę,napiszcie mi też,czy ktoś miał taką sytuację,pierścionek był brzydki i co wtedy?Facet pyta-czemu nie nosisz i co wtedy?!Powiedzieć prawdę?!NIe chcę zachować się jak burak,ani robić mu przykrości

Gość mffsfsgf
no właśnie przy okazji takich prezentów możesz mu wprost powiedzieć, jaką biżuterię lubisz i wtedy nie jest to sztuczne. Chyba mu powiedziałaś co? ;)

Gość Cxcbvbcb
mi mój facet pokazał pierścionki i pytał się co o nich myślę, nieraz stawaliśmy przy jubilerach i pokazywałam mu co lubię, i wybrał najpiękniejszy na świecie pierścionek ale moja kumpela miała podobną sytuację do Ciebie, jej facet totalnie nie umiał trafić w jej gust, kupił jej taki pierścionek że aż się wystraszyła jak mógł coś takiego wybrać, totalnie nie w jej guście, totalnie do niej nie pasujący, nosiła go tylko wtedy gdy musiała :/

Gość jolanta taka
nie,nie powiedziałam,nie chciałam robić mu przykrości,powiedziałam tylko o tych zapięciach,że nie da się tego zapinać.ON powiedział,że i tak wie,że mi się nie podobają i że teraz będziemy wybierać razem...a teraz takie coś-nawet nie podpytywał,nawet nie usiadł ze mną przed komputerem,żeby pooglądać w internecie,nic.

Gość jolanta taka
ja też znam taką historię-siostra mojej kumpeli dostałą pierścionek "w ciemno"-jak mi go pokazała,to myślałam,że to żart...koszmarne czerwone złoto,strasznie cieniutki,niebieskie tandetne oczko...i cały porysowany...nie wiedziałam co powiedzieć,wyglądał,jakby był kupiony w lombardzie....Nie dziwię się,że go nie nosi

Gość Cxcbvbcb
wielu facetó tylko tak gada a potem i tak robią po swojemu, ja mojemu nieraz mówiłam, że jakby kiedyś chciał mi kupić cos z biżuterii ma się mnie dopytać co lubię, bo kiedyś dostałam od niego komplet którego nie chciałam nosić bo mi się nie podobał i wogóle był za "ciężki" jak dla mnie... ale od tej pory zawsze się pytał co lubię i trafia w samo sedno we wszystkim :) a tej mojej kumpeli było naprawdę przykro jak dostała ten pierścionek, zwłaszcza że z tego co mówiła potem jak go nam pokazywała to cała jej rodzina i najbliżsi znajomi wiedzą, że takich rzeczy to ona nigdy nie nosi i nie będzie nosić

Gość jolanta taka
no mój facet to powiedział mi wprost-"Pozwól mi to zrobić po swojemu,ja mam plan,dlaczego nie może być tak jak ja to widzę?" a potem pewnie będzie robił mi wyrzuty,że nie noszę

Gość Cxcbvbcb
to troszkę takie egoistyczne podejscie, w końcu to Ty masz potem ten pierścionek nosić a nie on, zatem do Ciebie on powinien pasować i Tobie się podobać,dlatego chociaż powinien się opytać co lubisz, żebyś mu pokazała kilka przykładów itp jak się zaczyna życie od tego, że ktoś ma jakiś plan i wszystko ma być mu podporządkowane, nawet dziewczyna która niekoniecznie ma być z tego zadowolona to niezbyt dobrze to świadczy o facecie, bo on powinien uszczęśliwić swoją kobietę zaręczynami a nie sprawiać że jej potem będzie głupio nosić coś co w takiej chwili od niego dostała

Gość jolanta taka
poradźcie mi jak mam się zachować na taką okoliczność,mam udawać obłudnie,że jestem zachwycona?Już bym chyba wolała same kwiaty dostać

Gość Cxcbvbcb
proponuję podrzucić mu kilka propozycji co Ci się podoba - a nuż jeszcze nie kupił? ja bym swojego ukochanego nie oszukiwała, bo jeszcze pomyśli, że Ci się naprawdę podoba i zawsze będzie Ci robił takie prezenty?

Gość jolanta taka
on ma świra na punkcie niespodzianek,myśli,że niespodzianki dają najwięcej radośći...ale chyba tylko jemu....Tyle razy mu mówiłam,że nie lubię niespodzianek.Gdyby porozmawiał ze mną o tym,uniknęlibyśmy przykrych niespodzianek.JAk byłam mała to się cieszyłam,że nie wiem,co przyniesie mi Mikołaj pod choinkę,ale teraz wolę decydować...

jeśli chodzi o zaręczynowy pierścionek to najczęściej facet pyta u jubilera sprzedawcy jaki się do tego nadaje - i zazwyczaj polecaja te klasyczne, które sa ładne, może nie bardzo oryginalne, ale brzydoty nie można im zarzucić. i sądzę, że twój facet zapytał właśnie o to kupując pierścionek. wybieranie pierścionka razem odbiera temu wydarzeniu, jakim są zaręczyny, całą "magię". a już kupowanie sobie samej za kasę od faceta to jest dla mnie tragedia... mój pierścionek jest bardzo typowy, sama pewni wybrałabym inny, ale fakt, że wybrał go mój mąż, że poświęcił temu czas i pieniądze - sprawia, że jest to najpiękniejszy pierścionek zaręczynowy jaki widziałam :) myślę, że nie będzie tak źle, zaufaj mu - jak nie, to znajdzie się jakieś rozsądne wyjście

Gość jolanta taka
chciałam właśnie podrzucić mu kilka prozpozycji,to się zdenerwował,że psuję całą niespodziankę.W takiej sytuacji pozostaje milczeć i czekać na tą "niespodziankę".On nie ma pojęcia jak mnie to stresuje,nie potrafię się cieszyć.NA prawdę wolałabym już dostać same kwiaty i nie mieć takiego problemu

Gość jolanta taka
czarny nick-dzięki,mam nadzieję,że u jubilera mu doradzą i mam nadzieję,że kupi w moim ulubionym sklepie(to akurat wie,gdzie zawsze kupuję sobie biżuterię i dlaczego).

Gość yyy25
jolanta taka, masz w dupie przewrócone i za dobrego faceta...niejedna na twoim miejscu by się cieszyła z takiej niespodzianki! Tu nie chodzi o kolor złota itp, ale o symbol, symbol waszej miłości. Moim zdaniem facet wykazuje się dużą odwagą gdy decyduje się w ciemno oświadczyć

Gość jolanta taka
nie mam w niczym poprzewracane-znam się na biżuterii,od lat sama sobie kupuję,mam swój styl,biżuteria jest dla mnie bardzo ważna,bardzo też o nią dbam

Gość Cxcbvbcb
duża odwaga to w jego przypadku napewno jest, nie zna gustu swojej dziewczyny i już pokazał, że umie kupić coś co jej totalnie nie odpowiada i jeszcze o tym dobrze wie i nawet nie umial się kiedykolwiek spytać co by jej odpowiadało, nawet w luźnej rozmowie zanim wspomniało się o zaręczynach

Gość jolanta taka
on nie oświadcza się w ciemno,wiele razy rozmawialiśmy o tym,że weźmiemy ślub,że będziemy mieć dzieci

Gość jolanta taka
właśnie i dlatego jest mi tak przykro,że nawet nie zapytał,nawet nie obejrzał ze mną chociażby jakiś propozycji w internecie.....Nawet przyszło mi do głowy,czy aby na pewno będzie to pierścionek-bo może słonik z porcelany?