Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xswedccd

Co do kąpieli niemowląt nie Oilatum???

Polecane posty

Gość xswedccd

Szukam jakiegoś odpowiednika- myślałam o emolium?

w takiej kolejnosci używalam: mydełko seba-med dla dzieci i niemowląt zel Mustela Nivea Nutri sensitive- żel do mycia, z omega 6- hipoalergiczny - polecam! od noworodka do niemowlaka nie było problemow z suchą skórka lub aleregią

emolium jest świetne, ma ponoc lepszy skład niż oilatum. Tam mi alergolog powiedziala. Polecam.

zdecydowanie Emolium= używam emulsji do kąpieli w domu i kremowego żelu do mycia na basen pod prysznic. Jeśli chodzi o Nivea to mój mały kompletnie nie toleruje podobnie jak Oilatum. Byłam z nim u alergologa i babka stwierdziła że zdecydowanie Emolium lub Balneum. Dużo dobrego też słyszalam o serii AA Ja i mama http://esentia.pl/AA_Therapy_Ja_i_Mama_Plyn_do_kapieli_p31829.htm Oczywiście najlepiej wypróbować kilka rodzajów kosmetyków i dopasować takie które będą służyły najlepiej, bo z dziećmi to nigdy nic nie wiadomo ;) szkoda tylko że te wszystkie specyfiki pochłaniają dużą część moich dochodów... :( ja osobiście z zakupów w osiedlowej aptece musiałam zrezygnować bo nieźle przepłacałam, teraz sprawdzam ceny w necie i kupuje gdzie taniej. W sumie dzisiaj odkryłam dzięki innemu wątkowi drogerie esentia.pl i musze przyznać że mają duży asortyment w przystępnych cenach :)