Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co robic

Ślub kościelny - tylko my plus świadkowie, co ubrać?

Polecane posty

Gość i co robic

Witajcie, w marcu biorę slub, będę na nim tylko ja z narzeczonym pluś świadkowie, co ubrac w takiej sytuacji?

Gość ubierz sie
tak jak chcesz :) to Twoj slub :) nie wazne ze bez gosci, ubierz sie dla siebie i dla swojego meza ! nie masz powodow do chowania sie. Daj sobie pozwolenie zey sie cieszyc, nie mysl co pomysla ludzie... ubierz sie tak jak TY chcesz :) i tam bys miala mile wspomnienia mimo wszystko. Pozdrawiam, zycze powodzenia i wszystkiego dobrego.

Gość a rodzicow nie bedzie
Zapewne w ciazy jestes lub rodzice nie akceptuja twojego wybrank :)

Gość i co robic
" Zapewne w ciazy jestes lub rodzice nie akceptuja twojego wybrank " Ani jedno ani drugie ;) Do "ubierz się": dziękuję bardzo za odpowiedź, oczywiście, że ubiorę sie tak jak będę chciec ale póki co nie mam pomysłów:( Nie dość że ślub skromny to na dodatek w marcu, więc nie dość że szkoda kasy wydawać to na dodatek nie wiadomo na co, bo nie wiem co z pogodą:/

Gość pomocyyyyyyyyy

Gość
są ładne garsonki jasne i ładne które ubierzesz także potem a nie wyglada się w nich jak stara ciotka lub zwykłą sukienkę tylko trochę barzdiej strojną i powodzonka

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gość też miałam taki ślub
:) i miałam sukienke którą później założyłam na wesele koleżanki.

Gość A co chcesz ubrac w tym dniu
Filar? A może ławkę? Mówi i pisze się" W CO MAM SIĘ UBRAĆ!

Gość pani_pani
A ja sprawiłabym sobie jakiś bardzo elegancki kostium i odpowiednio dobraną bluzkę. Gratuluję pomysłu na ślub! Po cóż robic ten cały cyrk? Pzdrawiam bardzo serdecznie! 👄

Gość popotata
Z tego powodu tylko, że to bedzie ślub w tak małym gronie nie musisz ubierać sukienki za kolano, czy kostiumu, równie dobrze możesz ubrać długą, białą, ślubną suknię i welon. Taki strój jest dla Ciebie i nie zależy od ilości gości na ślubie. A długie, piękne suknie wcale nie muszą być drogie, wystarczy poszukać.

Gość .mamaw.
Hmm.... ja chyba jednak sprawilabym sobie jakąś sukienkę, nie koniecznie musi być to kreacja ślubna, ale coś bardziej eleganckiego wcale nie zaszkodzi. Poszukaj w wypożyczalniach, może nawet uda Ci się wypożyczyć jakieś futerko albo coś w tym rodzaju.

Gość zolwikk
a ja bym na twoim miejscu wypozyczyla suknie slubna ale nie z tych klasycznych bo te pasuja na normalny slub ale z tych blisko ciala . no i wiadomo bez welonu ale z jakimis ladnymi kwiatami we wlosach. to w koncu slub koscielny mozesz sliczna sukienke elegancka slubna . niech sie zachwyci wybranek :-)

Gość i co robic
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi :) Sukienki ślubnej nie będę wypozyczać, płaci się i tak około połowy wartości sukni a to sporo. Wole w takim przypadku kupic sobie jakiś kostium lub sukienkę. Najbardziej skłaniam sie ku kostiumowi a to dlatego, że i najbardziej praktyczny i nie ma problemu jeśli pogoda nie dopisze, a tę jednak trudno przewidzieć jesli chodzi o marzec. A jak myślicie, jakie kolory kostiumu wchodzą w grę a jake nie? I czy może byc spódniczka taka do kolana lub lekko za? Czy raczej długa?

Gość ZAPROSZENIA ŚLUBNE TANIO
Gość i co robic
Sukienki sliczne, ale jak juz pisałam nie chce ślubnej sukni, nie potrzebny wydatek jak na jeden raz ;)

dajcie spokoj z tym kostiumem panna mloda powinna wygladac kobieco a nie jak urzedniczka sukienka tez moze byc \"wielokrotnego uzytku\"

Gość i co robic
kto powiedział że ładny kostium i odpowiednia bluzeczka nie może wyglądać kobieco? Owszem sukienka może byc wielokrotnego uzytku, ale jaka sukienkę mam kupić aby nadawała się na slub w marcu być może do zimowego płaszcza? I abym mogła tak przeparadować okolo 200 m?

no to juz Twoj wybór, zalezy co lubiszi w czym dobrze sie czujesz ja tylko mowie swoje zdanie dla mnie slowa: kostium i ladny a juz tym bardziej: kostium i kobiecy wzajemnie sie wykluczaja :)

Gość Jeśli ZAŁOŻYSZ
jasną sukienkę (białą, beżową, ecru) to niech Ci nie przyjdzie czasem do głowy iść w niej na inny ślub jako gość. Biały strój na nie swoim ślubie to nietakt. Jedyną kobietą "na biało" powinna być panna młoda. :) Poza tym jak już ktoś pisał. Ubrać można kogoś lub coś (np. choinkę), a ubrania zakładamy :) Wszystkiego dobrego w marcu :)

Gość goya 007
kremowa, biala albo jakas jasniutka sukienka (zalezy jaki kolor ci pasuje i jaki lubidz) o prostym kroju za kolanko lub do kolan, do tego zakiecik w tym samym kolorze, najlepszy bylby komplet, jakis kwiat we wlosy i bedzie ekstra

Gość do jesli zalozysz
Co ty opowiadasz za bzdury? Bezowej, kremowej tez nie mozna, do tego bialy i czarny, czerwony pewnie tez nie bo wyzywajacy. szlag mnie trafia jak czytam takie bzdury, najlepiej dac gosciom kartke i rozpiskę z kolorami jakie można na siebie zalożyć. Na moim weselu byla zasada kazdy ma sie dobrze czuć, nawet jeśli w czerni i w bieli. Nikt nie pomyli sobie panny mlodej z gosciem. Prosze cie, zlituj sie. To taki off topic. Co do ładnych, kobiecych kostiumów.: http://www.allegro.pl/item534560669_apart_wedding_glamour_hit_2008_09_roz_40.html http://www.allegro.pl/item539497375_apart_wedding_special_kolekcja_2008_09_roz_40.html http://www.allegro.pl/item529714010_komplet_emanuele_okazja_roz_38.html http://www.allegro.pl/item530531088_romantyczny_kostium_garnitur_apart_36.html

Gość mialam tez taki slub tylko ze
swiadkami włozyłam to co mialam w szafie ladnego - elagancką białą bluzke ze spodnicą, go tego bukiecik filołkow, latwo, szybko, bez stresow.

Gość Jeśli ZAŁOŻYSZ
Róbcie jak chcecie, ale takie są zasady savoir-vivre. Można powiedzieć, że cóż to takiego np. oblizać nóż w towarzystwie,bo przecież szkoda sosu który na nim został, a jednak jest to nieeleganckie i tak nie robimy :D Widziałam kilka razy na weselu kobietę, która przyszła w długiej białej sukni i wierz mi gdybym nie znała panny młodej to nie wiedziałabym która jest ta właściwa :P Poza tym jest tyle kolorów, że jest z czego wybierać. Nie powiesz chyba, że jeśli wykluczymy biel, beż, ecru i czerń to nie mamy w co się ubrać? :>

Gość do jesli założysz
Takie są tqwoje zasady, bo z tego co wiem nie we wszystkich kulturach czerń oznacza coś smutnego i żałobę. A panna młoda to ta obok pana młodego.

w Chinach kolorem żałoby jest biel a w Iranie - błekit ale jakie to ma znaczenie biorąc pod uwagę, ze rozmawiamy o kulturze polskiej

Gość takie ze w moim srodowisku
ze w moim srodowisku nie mowi sie w czym ma sie przyjsc na slub i wesele. goscie sie maja dibrze czuc i u mnie czern nie oznacza zaloby.

skoro czujesz ze nie bedziesz nikomu niczego narzucac to ok ale nie kazdy zachowuje sie w ten sposob wyobraź sobie ze wpadasz w czerni na wesele kuzynki i wszystkie ciotki mierza cie od gory do dolu a juz sytuacja bycia pomylona z panna młoda byłaby dla mnie conajmniej niekomfortowa