Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowana marchewka

co zrobić z ugotowaną marchewką z rosołu??

Polecane posty

Gość gotowana marchewka

co zrobić z ugotowaną marchewką z rosołu?? znacie jakić przepis na sałatkę??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sage
Ja uwielbiam robić galaretki. Odlej trochę gorącego czystego rosołu, wsyp trzy łyżki żelatyny na pół litra, wymieszaj. marchewkę w plasterki i do miseczki. Można dodać też kawałki gotowanego mięsa, groszek zielony, jajko na twardo itp. Zalać taką miseczkę rosołem z żelatyną i zostawić w lodówce na parę godzin. Jeść polane sokiem z cytryny. Pycha. Za każdym razem dodaję trochę inne składniki. Przeróżne rzeczy mozna ściąć w rosołowej galaretce. Ostatnio ścięłam nawet gotowaną kapustę i była świetna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no jak ugotowana
to co zwyklej warzywnej z majonezem...ja tam wole ja zniesc ot takabez niczego,jeszcze goraco prsoto z rosolu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wykazać i zasłużyć
pokrop oliwą z oliwek posól i zjedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja wywalam do smieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak to co? dać na talerz z makaronem i rosołem i zjeść .. pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wyobrażam sobie jeść rosół bez marchewki.W talerzu musi ona dla mnie być! :) Również możesz ją zamrozić i wykorzystać później do sałatki jarzynowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marchewka, pieruszka z zupy, groszek zielony z puszki, cebula, jajka na twardo, reszta wg możliwości lodówkowych plus majonez i sałatka gotowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie weim jak to robicie
ale rosół, zeby wywar był intensywny musi gotować się długo w związku z tym warzywa z rosołu sa przegotowane i do sałatki ise nie nadaja, bo tworzą tylko breje a nie ładną apetyczną kostkę ale ok, nie czepiam się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marchewkę
daję trochę później niż mięso, a jak mimo to jest wcześniej miękka, to ją wcześniej wyjmuję (rosół gotuję z wiejskich kurczaków - takich, co to biegają po podwórku).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotowana marchewka
dzięki dziewczynki właśnie robię galaretę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×