Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słaba humanistka /

POMÓŻCIE!!!!!!! co ten cytat oznacza na podst. 3cz. dziadów!!! JĘZYK POLSKI

Polecane posty

Gość słaba humanistka /

"Człowieku! gdzybys wiedział, jaka twoja władza!, ludzie! Kazdy z was mógłby, samotny, wieziony, mysla i waira zwalać i podzwigać tronu" na podstawie 3 cz. dziadów chociaż w kilku zdanich!!! prosze.. bo ja nie wiem co ten cytat oznacza ;(

Gość ffffffantazyjna pupa
kurcze.. taki dziwny ten cytat.. sama nie wiem i jestem ciekawa... hmm...

Czekaj, teraz będzie głupie pytanie... 3 cz. to która jest? Bo za Chiny ludowe nie pamiętam, co tam się działo. matura dawno była... A jak sobie przypomnę, to moze jakoś pójdzie.

Gość zgadzam sie z wisienka

Gość plan - 3 cz. dziadów
) Walka dobrych i złych mocy o duszę śpiącego więźnia. 2) Przemiana bohatera – umiera Gustaw, rodzi się Konrad. 3) Spotkanie więźniów w celi Konrada. 4) Rozmowa o przesłuchaniach i życiu w więzieniu. 5) Opowieść Sobolewskiego o wywożonych więźniach. 6) Mała Improwizacja Konrada. 7) Wielka Improwizacja. 8) Egzorcyzmy Księdza Piotra nad nieprzytomnym Konradem. 9) Widzenie Ewy. 10) Widzenie Księdza Piotra – Polska jako ukrzyżowany Chrystus. 11) Walka diabłów o duszę Senatora. 12) Widzenie Senatora. 13) Salon Warszawski. 14) Opowieść Adolfa o Cichowskim. 15) Rozmowa o śledztwie w apartamentach Senatora. 16) Prośba Pani Rollisonowej o ułaskawienie syna. 17) Rozmowa Senatora i Pelikana o umożliwieniu samobójstwa Rollisonowi. 18) Ksiądz Piotr przepowiada śmierć Doktora. 19) Bal u Senatora. 20) Tajemnicza śmierć Doktora. 21) Senator uwalnia Księdza Piotra. 22) Spotkanie Konrada i Księdza Piotra. 23) Noc Dziadów. 24) Guślarz widzi trzy potępione dusze. 25) Guślarz i Kobieta widzą wywożonych więźniów.

Gość słaba humanistka
a mógłby ktos cos wiecej napisać... a nie tylko jedno zdanie.. prosze.. poprostu musze napisac jak ten cytat powinno sie rozumieć...

Gość gggrrrooommm
ludzie a moze tak troche samodzielnosci?????

Gość cytaty .pl.lp
Człowieku! gdybyś wiedział, jaka twoja władza! Ludzie! każdy z was mógłby, samotny, więziony, Myślą i wiarą zwalać i podzwigać trony.

Gość cytaty .pl.lp
tak, raczej tak...

Gość lalalallala
gggrrrooommm jak taki jestes samodzielny i wszystkowiedzacy to pomóź a nie gadaj głupot nie każdy jest taki madry jak ty...

Gość gggrrrooommm
wspaniali inteligentni ludzie nam rosną wolą sie logowac na fotke i te inne pierdoloty a nawet nie wysilą jednej szarej komorki raz na ruski rok cytat az boli taki oczywisty matko swieta az mi was zal

Gość lalalallala
jak ci żal to tu nie pisz... jestes wredny... nie każdy jest taki madry...

Gość gggrrrooommm
lalalalala czy jak ci tam ja bede te wasze durne wypociny czytała i mam nadzieję ze nie znajde takiej pracy ktora została przez potentaty naukowe "utworzona" w necie a mozecie wierzyc ze w swej wredocie bede wpisywac co lepsze zdania w google ;) modlcie się :P

Gość lsłaba humanistka
przestańcie... pomoże mi ktoś czy nie ??? prosze...

Gość gggrrrooommm
dla wlasnego dobra SAMODZIELNE MYŚLENIE SIĘ PRZYDAJE ja ci nie napisze mogę ci pomóc wiec co wstępnie z tego pojmujesz?

Gość lsłaba humanistka
jejku... nie chce wypracowania, tylko 3 -4 zdan na ten temt tyle mi starczy.. potem ja sobie to sama rozwine... tylko nie umiem zaczac i zrozumiec....;/;/;/ 4zdania tylko...

Gość lsłaba humanistka
ponawiam... :D:D:D:D:D ponawiczka ponawia :D:D:D:D

Gość gggrrrooommm
a więc chyba jest jasne ze zdanie mówi o możliwosciach człowieka, że jego intelekt jest nieograniczony jesli TYLKO CHCE I SIE DO JASNEJ ANIELKI WYSILI jak ty dziecko drogie! skoro konrad zamienił sie w kordiana to chyba tak oczywiste ze az boli o matko !

Gość gggrrrooommm
kur..a Gustaw az mnie krew zalewa

Gość gggrrrooommm
i jeszcze jedno to mentalna przemiana usmierca romantyczne cechy swego ja by miec sile walczyc z takimi matołami jak ....

Gość lsłaba humanistka
ty sie zawsze tak denerwójesz ;););) ojejku... nie musisz... chce tylko 4 sensowne zdania....

Gość a tak pytam z ciekawosci
gggrrrooommm ---> co ty pierdolisz? chyba sama nie rozumeisz tego co piszesz :o

Gość lsłaba humanistka
no właśnie też myśle ze jestes jakiś za nerwowy i wogóle groooom..;/;/;/;/

Gość gggrrrooommm
:) tak tak denerwuje sie bo niestety te "wspolnoty myslowe" zywcem z neta rozpieprzają mnie na zajeciach ale coż... doradzajcie sobie i analizujcie po swojemu