Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonooka nimfa

Statystyka opisowa - pomocy!!!

Polecane posty

jezeli zapis jest dla Ciebie niejasny, to postaram sie wytlumaczyc Ci to jasniej. Po prostu nie umiem wpisac tu np. indeksow dolnych itp, stad takie a nie inne uproszczenie wzoru.

Zbadano próbę 8 gospodarstw domowych pod względem miesięcznego dochodu (X, w tys. zł) oraz liczby wyjść do kina w ciągu roku (Y): X 0,9 1,1 1,2 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 Y 0 2 3 2 5 8 6 6

Mam nadzieję, że połapiesz się w cyfrach. Zadanie przykładowe, takie w miarę mam nadzieję proste. Muszę to zrozumieć na jakimś łatwym przykładzie

Gość student wybitny
A nie możesz wejść na wikipedię, sprawdzić definicję współczynnika korelacji i zrobić zadania bez pomocy? Czy to przekracza twoje możliwości?

studencie wybitny dla Twojej wiadomości to siedzę już nad tym od ponad 3 godzin i jakos nawet przy pomocy Wikipedii nie potrafię tego zrozumieć.

Gość student wybitny
To może powinnaś zrezygnować ze studiów skoro nie radzisz sobie z tak prostymi zagadnieniami?

Gdybym tak do wszystkiego podchodziła to już dawno nie byłoby mnie na tym świecie. Tak się nie podchodzi do problemu drogi studencie. Problemy się rozwiązuje każdym możliwym sposobem. Dlatego tu jestem i proszę Cię nie nie psuj mi humoru, który i tak już jest wystarczająco schrzaniony.

Gość student wybitny
No dobrze, to powiedz czego nie rozumiesz z definicji wikipedyjnej? http://pl.wikipedia.org/wiki/Wsp%C3%B3%C5%82czynnik_korelacji_Pearsona Przecież to gotowy algorytm liczenia.

Gość Endrzej
Ja przygotowując analizy na potrzeby pisania pracy magisterskiej korzystałem z porad zamieszczonych na portalu http://www.statystyka.az.pl Wszystko jest tutaj przede wszystkim bardzo zrozumiałym językiem opisane, w tym wzory i definicje. Mają też automatycznie wykonujące testy statystyczne kalkulatory. Naprawdę jest to nieoceniona pomoc!